Ficova ochranka je prioritou, zatiaľ čo Kaliňákovi ľudia rozkladajú policajný zbor

 

 

Ministerka vnútra Saková nezvláda svoju funkciu a nedokáže zabezpečiť riadne fungovanie bezpečnostných zložiek štátu. Informácie o tom, ako nefunguje Úrad pre ochranu ústavných činiteľov sú mimoriadne závažné, myslí si predsedníčka poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Veronika Remišová:

"Je neprípustné, aby sa favoriti bývalého ministra Kaliňáka správali k podriadeným policajtom spôsobom, akým fungujú silové zložky iba v totalitných štátoch. Profesionálna a fungujúca ochrana ústavných činiteľov je prioritou každého demokratického štátu, ministerka vnútra namiesto toho radšej nadštandardne chráni poslanca Fica a Kaliňákových dôstojníkov," zdôrazňuje V. Remišová.

Situácia na Ministerstve vnútra sa podľa jej slov dostala do stavu, keď policajti nemôžu počítať s podporou vedenia a nemôžu si dobre vykonávať svoju prácu. Ministerka Saková už v prípade porušení zákona pri policajtoch blízkych kriminálnemu prostredia obhajovala takéhoto policajta aj v parlamente a inšpekcia MV SR začala konať až na podnet poslancov OĽANO.

"Dnes zas vidíme, že ministerka nie je schopná vymeniť ľudí zodpovedných za rozklad jednej z najdôležitejších bezpečnostných zložiek," upozorňuje šéfka poslaneckého klubu.

"Je zjavné, že ministerstvo vnútra uprednostňuje záujmy zvláštnych skupín pred záujmami štátu a občanov. Preto budeme iniciovať zvolanie branno-bezpečnostného výboru a takisto otvoríme diskusiu o potrebe okamžitej výmeny vedenia ministerstva vnútra," hovorí poslankyňa OĽANO Veronika Remišová.