Výberové konanie na frekvencie pre prvý terestriálny multiplex

23.05.2019 08:51 | Tlačové správy | RU

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) zverejnil vo svojom vestníku a na svojom webovom sídle výzvu na predloženie ponúk do výberového konania na pridelenie frekvencií pre prvý terestriálny multiplex (MUX).

Výberové konanie sa uskutoční bez elektronickej aukcie. Účelom použitia pridelených frekvencií v jednotlivých frekvenčných vyhradeniach bude vybudovanie novej komunikačnej siete DVB-T prvého MUX-u alebo zabezpečenie kontinuity existujúcej komunikačnej siete DVB-T prvého MUX-u, prostredníctvom ktorej bude poskytovaná elektronická komunikačná služba – prenos obsahových služieb v štandarde DVB-T2 a doplnkových obsahových služieb. Ponuka do výberového konania musí byť doručená najneskôr do 27. júna 2019 do 13:30 hod. do podateľne RÚ osobne alebo poštou.

RÚ určil tieto hodnotiace kritériá:

1. schopnosť žiadateľa vybudovať a uviesť do prevádzky komunikačnú sieť DVB-T prvého MUX-u do 31.05.2021 alebo zabezpečiť jej vybudovanie a uvedenie do prevádzky prostredníctvom distributéra signálu - bodová hodnota kritéria je 500 bodov,

2. plánované pokrytie obyvateľstva Slovenskej republiky signálom z komunikačnej siete DVB-T prvého MUX-u pri začatí prevádzky - bodová hodnota kritéria je 600 bodov,

3. časový harmonogram budovania a technické riešenie komunikačnej siete DVB-T prvého MUX-u do 31.05.2021 - bodová hodnota kritéria je 500 bodov,

4. ponúknutá výška jednorazovej úhrady za pridelenie frekvencií pre prvý MUX - bodová hodnota kritéria je 500 bodov,

5. priehľadnosť a dôveryhodnosť finančných zdrojov určených na budovanie alebo prenájom alebo prevádzku komunikačnej siete DVB-T prvého MUX-u - bodová hodnota kritéria je 300 bodov,

6. záujem žiadateľa poskytovať terestriálny MUX vo všetkých frekvenčných vyhradeniach s frekvenciami, ktoré sú predmetom tohto výberového konania - bodová hodnota kritéria je 200 bodov,

7. záväzky vo vzťahu ku koncovým užívateľom, ktoré na seba žiadateľ prevezme - bodová hodnota kritéria je 100 bodov.

RÚ stanovil minimálnu výšku ponúknutej jednorazovej úhrady za pridelenie frekvencií pre prvý MUX na 500 tis. eur. Neoddeliteľnou súčasťou ponuky do výberového konania je zloženie peňažnej zábezpeky vo výške 500 tis. eur na účet RÚ. Jej účelom je zamedzenie takému konaniu účastníka výberového konania, ktoré by viedlo k zmareniu účelu alebo priebehu výberového konania.

Výberová komisia vyhodnotí, či predložené ponuky spĺňajú požiadavky uvedené vo výzve na predkladanie ponúk. Ak predložená ponuka nespĺňa stanovené požiadavky, komisia takého účastníka vylúči z výberového konania. Ponuky spĺňajúce požiadavky budú zoradené podľa celkového dosiahnutého počtu bodov za všetky kritériá, pričom ponuka, ktorá dosiahne najvyšší počet bodov, bude ako prvá v poradí a úspešná.

1. Parlament zrušil koncesionárske poplatky pre časť obyvateľov. Pozrite sa pre koho a od kedy

Parlament dnes schválil novelu zákona, ktorou zrušil koncesionárske poplatky pre dôchodcov, ľudí v hmotnej núdzi a pre zdravotne postihnutých.

Internet by sme deťom nemali zakazovať.  Mali by sme ich učiť používať ho správne

2. Internet by sme deťom nemali zakazovať. Mali by sme ich učiť používať ho správne

Internet sa veľmi rýchlo stal neoddeliteľnou súčasťou života dospelých, ale aj tínedžerov a detí. Tie si bez online pripojenia nevedia predstaviť svoj deň. Internet sa už od útleho detstva stáva ich primárnym zdrojom informácií, ale aj hlavným sprostredkovateľom sociálneho kontaktu s rovesníkmi. Nadácia Orange vo svojom grantovom programe e-Školy pre budúcnosť upozorňuje na potrebu zabezpečiť žiakom potrebné zručnosti a skúsenosti nevyhnutné pre spoločenské a pracovné prostredie 21.storočia.

3. Orange spúšťa globálnu komunikačnú kampaň na podporu rozumného a bezpečného používania digitálnych technológií (VIDEO)

Orange v týchto dňoch spúšťa aj na Slovensku globálnu kampaň, ktorá sa zaoberá rozumným a bezpečným používaním digitálnych technológií.

Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

4. Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

Politici, vysokí štátni úradníci a ďalší predstavitelia verejných inštitúcií opäť získajú právo na zverejnenie reakcie na články tlače a tlačových agentúr, pokiaľ tieto články obsahujú nepravdivé alebo neúplné údaje o ich práci.

Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

5. Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

Vydavatelství Mafra dnes spustilo prémiovou nadstavbu svého zpravodajského portálu iDNES.cz.

6. Začala vysielať nová internetová televízia - s Danglom, Zomri, Vinczeovou a ďalšími (VIDEO)

Necelý rok po začiatku vysielania v susednej Českej republike začala vysielať na Slovensku lokalizovaná Mall.tv aj s vlastnou produkciou. Vysielateľ avizuje dvanásť pôvodných relácií, v ktorých budú účinkovať známe tváre z Markízy, JOJ či RTVS.

Čínska firma môže kontrolovať Soukupovu Empresa Mediu a Médeu

7. Čínska firma môže kontrolovať Soukupovu Empresa Mediu a Médeu

Čínská společnost Rainbow Wisdom Investment ze skupiny CITIC se může podílet na kontrole firem Empresa Media a Médea Jaromíra Soukupa. Povolil to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

8. Pochod za život promujú aj Kotlebovci, organizátori sa dištancujú od nevhodných prejavov

Organizátori Národného pochodu za život, ktorý bude tento víkend, zverejnili vyhlásenie, v ktorom sa dištancujú od "násilných a urážlivých prejavov ... a od všetkých možných foriem, ktoré by smerovali k potláčaniu ľudských práv a slobôd."

9. Ku klimatickej iniciatíve 250 médií z celého sveta sa pridal aj denník zo Slovenska

Stovky svetových médií a ďalších inštitúcií upozorňujú tento týždeň vo zvýšenej miere na klimatické hrozby dnešnej doby. Pridali k iniciatíve s názvom Covering Climate Now.

Reuters: Za hackerským útokom na austrálsky parlament bola Čína

10. Reuters: Za hackerským útokom na austrálsky parlament bola Čína

Čína stála za hackerským útokom na austrálsky parlament a tri najväčšie politické strany pred májovými parlamentnými voľbami. Vyplýva to zo správy austrálskych tajných služieb, o ktorej s odvolaním sa na zdroje oboznámené s obsahom dokumentu informovala agentúra Reuters.