Pellegrini plánuje kvôli osobným záujmom poškodiť zahraničné renomé SR

03.06.2019 07:22 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Mediálnym priestorom zarezonovala správa o tom, že v Ruskej federácii zvažujú prijatie zákona, ktorým budú legitimizovať okupáciu Československa v rokoch 1968-1991. Ide bezpochyby o ďalšiu zo zbytočných a najmä zámerných provokácií autoritárskeho režimu Vladimíra Putina, na ktorú je potrebné adekvátne a jednoznačne reagovať diplomatickou cestou.

Táto ruská provokácia má však aj oveľa silnejšie reflexie v slovenskej domácej politike. V meste Portsmouth vo Veľkej Británii budú 5. júna 2019 a následne vo francúzskej Normandii 6. júna 2019 významné oslavy 75. výročia vylodenia spojencov v Normandii. Na tieto pre západný svet najvýznamnejšie oslavy ukončenia 2. svetovej vojny prídu okrem iných svetových osobností aj britská kráľovná Alžbeta II., britská premiérka Mayová, americký prezident Trump, nemecká kancelárka Merkelová, francúzsky prezident Macron, austrálsky premiér Morrison, z Českej republiky premiér Babiš a dokonca aj generálny guvernér Nového Zélandu Reddy.

Pozvánku na tieto významné oslavy dostal aj slovenský predseda vlády Peter Pellegrini. Ten sa ale nepochopiteľne rozhodol uprednostniť svoju cestu do Ruska.

“Namiesto toho, aby Slovenskú republiku adekvátne reprezentoval predseda vlády, ten sa rozhodol radšej ísť pokloniť do Ruska Putinovi. Tomu Putinovi, ktorý vedie vojenské operácie na Ukrajine, ktorý schvaľuje hybridné operácie voči krajinám EÚ a NATO, vrátane Slovenska a ktorý chce aktuálne dať schváliť zákon, že okupácia Československa bola oprávnená. Ak si niekto myslí, že ten termín, ktorý dostal od Putina Pellegrini je náhodný, veľmi sa mýli. Putin stanovil tento termín zámerne, aby si Pellegrini musel vybrať a náš premiér mu s cieľom mať predvolebnú fotku okrem Trumpa aj s Putinom, trápne a neskúsene skočil na lep. Zjavne mu je úplne jedno, že Slovensko bude vyzerať medzi svojimi spojencami veľmi zle, keďže ho bude na oslavách 75. výročia vylodenia v Normandii reprezentovať iba podpredseda vlády Richard Raši a premiér sa bude vtedy bratať s ruským prezidentom. Je to veľmi veľmi zlým signálom,” vysvetlil tieňový minister obrany hnutia OĽANO Jaroslav Naď. “Premiér Pellegrini by mal cestu do Ruskej federácie odložiť a vycestovať na oslavy do Veľkej Británie a aj Francúzska. Tak by sa zachoval zodpovedný a prozápadný líder slovenskej vlády, ktorý si uvedomuje geopolitický kompas a naše hodnotové nastavenie. Ak tak Pellegrini neurobí a pôjde sa po Dankovi aj on hlboko pokloniť Putinovi, preukáže, že nie je nič viac ako Fico 2.0 a další nezodpovedný politik tejto zúfalej koalície,” uzavrel Naď.

Čínska firma môže kontrolovať Soukupovu Empresa Mediu a Médeu

1. Čínska firma môže kontrolovať Soukupovu Empresa Mediu a Médeu

Čínská společnost Rainbow Wisdom Investment ze skupiny CITIC se může podílet na kontrole firem Empresa Media a Médea Jaromíra Soukupa. Povolil to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

2. Pochod za život promujú aj Kotlebovci, organizátori sa dištancujú od nevhodných prejavov

Organizátori Národného pochodu za život, ktorý bude tento víkend, zverejnili vyhlásenie, v ktorom sa dištancujú od "násilných a urážlivých prejavov ... a od všetkých možných foriem, ktoré by smerovali k potláčaniu ľudských práv a slobôd."

3. Ku klimatickej iniciatíve 250 médií z celého sveta sa pridal aj denník zo Slovenska

Stovky svetových médií a ďalších inštitúcií upozorňujú tento týždeň vo zvýšenej miere na klimatické hrozby dnešnej doby. Pridali k iniciatíve s názvom Covering Climate Now.

Reuters: Za hackerským útokom na austrálsky parlament bola Čína

4. Reuters: Za hackerským útokom na austrálsky parlament bola Čína

Čína stála za hackerským útokom na austrálsky parlament a tri najväčšie politické strany pred májovými parlamentnými voľbami. Vyplýva to zo správy austrálskych tajných služieb, o ktorej s odvolaním sa na zdroje oboznámené s obsahom dokumentu informovala agentúra Reuters.

Slováci majú plné skrine, napriek tomu stále nemajú čo na seba

5. Slováci majú plné skrine, napriek tomu stále nemajú čo na seba

Viac ako polovica Slovákov priznáva, že má plný šatník, ale napriek tomu stále „nemá čo na seba“. 53% našincov má problém s výberom oblečenia, pretože ho nevedia správne kombinovať, a tak si pravidelne dokupujú nové kúsky. V tomto začarovanom kruhu plnom plytvania sa točia viac ženy ako muži a najmä mladí do 24 rokov. Jeden Slovák vyhodí ročne v priemere 4 – 12 kg šatstva.

Najčítanejším týždenníkom na Slovensku je sieť novín REGIONPRESS

6. Najčítanejším týždenníkom na Slovensku je sieť novín REGIONPRESS

Noviny regionálnej siete REGIONPRESS sú bezplatne distribuované až do 1,5 milióna domácností. Dokážu týždenne osloviť takmer pol milióna čitateľov.

Film Pomaľované vtáča sa dostalo do výberu hollywoodskych kritikov (VIDEO)

7. Film Pomaľované vtáča sa dostalo do výberu hollywoodskych kritikov (VIDEO)

Americký magazín The Hollywood Reporter zaradil nový film Pomaľované vtáča do výberu dvadsiatich najlepších snímok z filmových festivalov tohtoročnej jesene. Film sa dostal aj do nominácie na Oscara.

Tajomstvo izraelských inovácií a vynálezov

8. Tajomstvo izraelských inovácií a vynálezov

Štát Izrael existuje len sedem desaťročí, no za svoju krátku existenciu dokázal zúrodniť nehostinné miesta vďaka dômyselným zavlažovacím technológiám, vybudovať infraštruktúru, postaviť špičkové nemocnice a vzdelávať svoje obyvateľstvo na prestížnych univerzitách.

9. Herečka zo seriálu Zúfalé manželky dostala 14 dní väzenia a pokutu 30.000 dolárov (VIDEO)

Americká herečka Felicity Huffmanova, známa zo seriálu Zúfalé manželky, bola odsúdená k 14 dňom väzenia, 250 hodinám verejnoprospešných prác a pokute 30.000 dolárov v korupčnom škandále s prijímacími testami na prestížnej americkej univerzite. Informovala o tom televízia CNN.

RTVS odvysiela všetky zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov

10. RTVS odvysiela všetky zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov

Všetky kvalifikačné zápasy reprezentantov do 21 rokov prinesie naživo RTVS.