Retailovou jednotkou pre Slovenských zákazníkov je Lidl

09.06.2019 14:57 | Tlačové správy | Lidl

Spomedzi predajcov potravín sa na prvom mieste z pohľadu zákazníckej skúsenosti umiestnil Lidl

Z novej štúdie zákazníckej skúsenosti renomovanej audítorskej spoločnosti KPMG vyplynulo, že najobľúbenejšou značkou Slovákov spomedzi predajcov potravín je Lidl, ktorý v pomyselnom súboji zdolal Kaufland. V prieskume „Na rovnakej vlne“ sa jedinečnou metodikou šiestich pilierov hodnotili výpovede 2800 respondentov z celého Slovenska. Svoje hodnotenie jednotlivých spoločností podali ľudia, ktorí sú priamo zákazníkmi alebo boli s konkrétnou značkou v interakcii za posledného polroka.
Spomenutý prieskum sa na Slovensku realizoval po druhý raz a vo svojej aktuálnej edícii hodnotí predošlý kalendárny rok. Zber dát sa uskutočnil v druhom polroku 2018. Skúsenosť s celkovo 120 značkami v 10 sektoroch vyjadrilo 2800 zákazníkov, ktorí dovedna udelili 35 000 jedinečných hodnotení. „Špičková zákaznícka skúsenosť priťahuje spokojných a verných zákazníkov prináša ekonomický rast spoločnosti a stáva sa kľúčovou pri odlíšení sa od konkurencie,“ uviedla Karin Nemčeková, manažérka KPMG na Slovensku zodpovedná za službu riadenia zákazníckej skúsenosti. Hodnotenie zákazníckej skúsenosti je postavené na šiestich pilieroch, ktorými sú: personalizácia – individuálny prístup, integrita - dôveryhodnosť, očakávania, riešenie problémov, čas a úsilie, empatia – porozumenie zákazníkom a vytváranie vzťahu.
„Všetko, čo robíme, robíme pre našich zákazníkov a vďaka nim. Neustále berieme ohľad na očakávania našich zákazníkov a snažíme sa im v maximálnej možnej miere vyhovieť. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá, pretože na jej základe sa dokážeme zlepšovať. A ako hovoríme v Lidli ´Kto sa prestáva zlepšovať, ten prestáva byť dobrý´,“ uviedol Miroslav Růžička, konateľ spoločnosti Lidl Slovenská republika zodpovedný za oblasť predaja.
Autori štúdie „Na rovnakej vlne“ zhodnotili Lidl vo vzťahu k zákazníkom nasledovne:

Zakladá si na jednoduchosti a čerstvosti, angažuje sa v komunitných a sociálnych projektoch. Zákazník nájde v predajniach to, čo skutočne potrebuje. Spoločnosť sa snaží udržiavať pozornosť spotrebiteľov inšpiratívnymi online receptmi, tipmi do kuchyne, súťažami či módnymi a sezónnymi hitmi. Zákazníci chvália Lidl za hladké riešenie problémov. Bez okolkov prijíma vrátenie tovaru, uzná si chybu a ponúkne výmenu či náhradu. Lidl myslí na zákazníka už vo firemných zásadách, kladie dôraz aj na vlastných zamestnancov, životné prostredie a zodpovedný prístup voči dodávateľom a spoločnosti. Spoločenskú zodpovednosť berie vážne, dôkazom je napríklad výstavba detských ihrísk, výsadba stromov, či kúpa prístrojov do nemocníc. K dobrému skóre v pilieri Integrita prispieva spokojnosť zákazníkov s kvalitou a čerstvosťou tovaru. Oceňujú tiež škálu produktov a atmosféru v predajniach dotváranú príjemnými predavačmi. Svedčia o tom nadpriemerné sektorové hodnoty v pilieroch Personalizácia a Očakávania.

Lidl sa ako v roku 2017 prvá spoločnosť na Slovensku zapojila do prestížneho medzinárodného programu ICERTIAS Customers´ Friend, ktorý skúma ústretovosť k zákazníkom. Nevyhnutným predpokladom bolo úspešné absolvovanie podrobného auditu. Posudzovanými oblasťami sú reputácia obchodníka na domácom trhu, celkový postoj firmy ku komunite a spoločnosti, komunikácia obchodníka, zákaznícke skúsenosti a miera dôvery verejnosti k firme. Lidl sa už šesťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka, ktoré získal vďaka dôvere a hlasom verejnosti.

Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

1. Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

Nezáleží na tom, či prázdninové mesiace strávite v Tatrách, pri jadranskom pobreží alebo kdekoľvek inde. Kým budete mimo domu, treba sa postarať o to, aby vaša obývačka zostala bez neželaných návštev.

Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

2. Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

Čínske štátne médiá sa stali nástrojom informačnej vojny Pekingu proti demonštrantom, ktorí sa od júna búria proti pomerom v Hongkongu. Obhajujú kroky tamojšej polície a manipulatívnym spravodajstvom zhadzujú účastníkov protestov, z ktorých zosnovania vinia Západ. V čínskom podaní sú aktuálne udalosti dielom malej skupiny násilníkov, ktorá bez podpory ľudu usiluje o nezávislosť Hongkongu a rozvracia Čínu, píše denník The New York Times.

DIGI prináša najlepší svetový program

3. DIGI prináša najlepší svetový program

DIGI SLOVAKIA si so štartom svetových futbalových líg pripravila pre svojich zákazníkov zaujímavú jesennú kampaň. Na štyroch kanáloch DIGI SPORT a novom programe PREMIER SPORT čaká na divákov to najlepšie zo svetového futbalu. Zákazníci si môžu vychutnať až 11 športových HD kanálov a k tomu 54 rodinných programov už v základnom balíku za stále nezmenených 9,60 € mesačne. Jesennú kampaň DIGI spúšťa od 15. augusta 2019.

Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

4. Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

Spoločnosť Facebook platila stovky externých spolupracovníkov, aby pre ňu prepisovali hlasové správy užívateľov jednej z jej aplikácií.

5. Terčom kybernetického útoku sa stali novinári aj aktivisti, ktorí informujú o Rusku

Tri desiatky expertov na Rusko v Európe a USA, medzi nimi pracovníci mimovládnych organizácií, akademici, novinári a politickí aktivisti, sa stali obeťou dômyselného kybernetického útoku, oznámil v sobotu investigatívny server Bellingcat.

Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

6. Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

V Británii prvýkrát zakázali dve reklamy na základe nového pravidla, ktoré nedovoľuje pri propagácii výrobkov prisudzovať mužom a ženám stereotypné role. Podľa regulačného úradu, ktorý v krajine na reklamy dohliada (ASA), sa nenáležité klišé objavilo v reklame amerického výrobcu potravín Mondelez a automobilky Volkswagen.

7. Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.

Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

8. Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém dnešním zasedání vyměřila pokutu 400.000 korun televizi Barrandov za neobjektivitu a nevyváženost v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa.

Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

9. Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

Na Slovensku nie je veľa ľudí, ktorí majú dve zamestnania. Pätina pracujúcich, každý desiaty dôchodca a každý ôsmy rodič, starajúci sa o dieťa do troch rokov však v prieskume uviedli, že musia mať ešte jeden džob.

Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

10. Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

Speváčka Marta Jandová bude mať vlastnú televíznu talkshow.