Barmanom roka 2018 sa stal Tomáš Gyén zo ST.NICOLAUS Foto: St. Nicolaus

Barmanom roka 2018 sa stal Tomáš Gyén zo ST.NICOLAUS

10.06.2019 11:47 | Tlačové správy |

Tento titul dostávajú tí najlepší z najlepších, ktorí zabodovali v uplynulom roku v domácich i medzinárodných súťažiach. V tvrdej konkurencii získal titul Barman roka 2018 Tomáš Gyén, Brand Ambassador prémiových značiek spoločnosti ST.NICOLAUS.

Prestížny titul udeľuje Slovenská Barmanská asociácia na základe bodovania za dosiahnuté úspechy v  barmanských súťažiach za celý uplynulý rok. Barman, ktorý získa titul, je zároveň nominovaný na majstrovstvá sveta IBA World Cocktail Championships. V tomto roku sa uskutočnia v Chengdu v Číne 4. – 8. novembra a Tomáš Gyén bude reprezentovať Slovensko vo vyžrebovanej kategórii nápojov Before Dinner.

Tomáš Gyén na pozícii Brand Ambassadora spoločnosti ST.NICOLAUS využíva svoje bohaté skúsenosti a zručnosti nadobudnuté prácou za barom, vo wine bare, s vínom ako someliér a na mnohých slovenských a svetových someliérskych a barmanských súťažiach. získané O jeho majstrovstve svedčí deväť titulov Majster Slovenska v kategórii Flair Bartending, osemkrát reprezentoval našu krajinu na majstrovstvách sveta a namiešal aj najlepší drink na svete. Pripravil ho zo zlatého rumu, apple pie sirupu, čierneho čaju earl grey, citrónovej šťavy a ananásovej šťavy.

K minuloročným úspechom patrí aj titul Majstra sveta Mattoni Grand Drink 2018, ktorý získal na majstrovstvách sveta v miešaní nealkoholických nápojov. Zvíťazil s drinkom Grand Rituals, ktorý znamenal prepojenie rituálov, zero waste a vychutnanie si prítomného momentu pri ktorom spomalíte a oddýchnete si. Tajomstvo jeho receptu? Namiešal ho z rakytníkového pyré, zázvorového sirupu, cascary (čaj z kávovej šupky) a perlivej minerálnej vody.

Aká je úloha Tomáša Gyéna ako Brand Ambassadora pre prémiové značky ST.NICOLAUS? „Mojou úlohou je vytvárať nápojové programy, prezentovať naše prémiové portfólio v rámci tastingov, workshopov, masterclassov, školení personálu,“ vysvetľuje. Súčasťou jeho práce je aj komunikácia so zahraničnými ambassadormi importovaných značiek ST. NICOLAUS, komunikácia s majiteľmi HORECA prevádzok (barov, reštaurácií, kaviarní..), návrhy signature menu a na mieru šitých nápojových programov na prémiové produktové portfólio.

Ako sa barman roka pripravuje na majstrovstvá sveta? „Je to dlhá cesta - plná skúšania drinkov, kombinovania ingrediencií a hľadania tých správnych na základe vyžrebovaných surovín a kategórie pre danú krajinu. K drinku musím vytvoriť príbeh, nacvičiť si správnu techniku jeho prípravy a tiež prejav. Zatiaľ čakám na informácie od organizátorov majstrovstiev sveta a ak to pravidlá dovolia, rozhodne použijem niečo z domáceho prémiového portfólia ST. NICOLAUS alebo importovaných značiek. V poslednom čase veľmi rád používam na prezentáciách vo svete Demänovku Dark ako barové bitters - unikátny slovenský produkt,“ uzatvára Tomáš Gyén.

Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

1. Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

Nezáleží na tom, či prázdninové mesiace strávite v Tatrách, pri jadranskom pobreží alebo kdekoľvek inde. Kým budete mimo domu, treba sa postarať o to, aby vaša obývačka zostala bez neželaných návštev.

Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

2. Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

Čínske štátne médiá sa stali nástrojom informačnej vojny Pekingu proti demonštrantom, ktorí sa od júna búria proti pomerom v Hongkongu. Obhajujú kroky tamojšej polície a manipulatívnym spravodajstvom zhadzujú účastníkov protestov, z ktorých zosnovania vinia Západ. V čínskom podaní sú aktuálne udalosti dielom malej skupiny násilníkov, ktorá bez podpory ľudu usiluje o nezávislosť Hongkongu a rozvracia Čínu, píše denník The New York Times.

DIGI prináša najlepší svetový program

3. DIGI prináša najlepší svetový program

DIGI SLOVAKIA si so štartom svetových futbalových líg pripravila pre svojich zákazníkov zaujímavú jesennú kampaň. Na štyroch kanáloch DIGI SPORT a novom programe PREMIER SPORT čaká na divákov to najlepšie zo svetového futbalu. Zákazníci si môžu vychutnať až 11 športových HD kanálov a k tomu 54 rodinných programov už v základnom balíku za stále nezmenených 9,60 € mesačne. Jesennú kampaň DIGI spúšťa od 15. augusta 2019.

Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

4. Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

Spoločnosť Facebook platila stovky externých spolupracovníkov, aby pre ňu prepisovali hlasové správy užívateľov jednej z jej aplikácií.

5. Terčom kybernetického útoku sa stali novinári aj aktivisti, ktorí informujú o Rusku

Tri desiatky expertov na Rusko v Európe a USA, medzi nimi pracovníci mimovládnych organizácií, akademici, novinári a politickí aktivisti, sa stali obeťou dômyselného kybernetického útoku, oznámil v sobotu investigatívny server Bellingcat.

Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

6. Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

V Británii prvýkrát zakázali dve reklamy na základe nového pravidla, ktoré nedovoľuje pri propagácii výrobkov prisudzovať mužom a ženám stereotypné role. Podľa regulačného úradu, ktorý v krajine na reklamy dohliada (ASA), sa nenáležité klišé objavilo v reklame amerického výrobcu potravín Mondelez a automobilky Volkswagen.

7. Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.

Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

8. Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém dnešním zasedání vyměřila pokutu 400.000 korun televizi Barrandov za neobjektivitu a nevyváženost v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa.

Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

9. Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

Na Slovensku nie je veľa ľudí, ktorí majú dve zamestnania. Pätina pracujúcich, každý desiaty dôchodca a každý ôsmy rodič, starajúci sa o dieťa do troch rokov však v prieskume uviedli, že musia mať ešte jeden džob.

Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

10. Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

Speváčka Marta Jandová bude mať vlastnú televíznu talkshow.