Barmanom roka 2018 sa stal Tomáš Gyén zo ST.NICOLAUS Foto: St. Nicolaus

Barmanom roka 2018 sa stal Tomáš Gyén zo ST.NICOLAUS

10.06.2019 11:47 | Tlačové správy |

Tento titul dostávajú tí najlepší z najlepších, ktorí zabodovali v uplynulom roku v domácich i medzinárodných súťažiach. V tvrdej konkurencii získal titul Barman roka 2018 Tomáš Gyén, Brand Ambassador prémiových značiek spoločnosti ST.NICOLAUS.

Prestížny titul udeľuje Slovenská Barmanská asociácia na základe bodovania za dosiahnuté úspechy v  barmanských súťažiach za celý uplynulý rok. Barman, ktorý získa titul, je zároveň nominovaný na majstrovstvá sveta IBA World Cocktail Championships. V tomto roku sa uskutočnia v Chengdu v Číne 4. – 8. novembra a Tomáš Gyén bude reprezentovať Slovensko vo vyžrebovanej kategórii nápojov Before Dinner.

Tomáš Gyén na pozícii Brand Ambassadora spoločnosti ST.NICOLAUS využíva svoje bohaté skúsenosti a zručnosti nadobudnuté prácou za barom, vo wine bare, s vínom ako someliér a na mnohých slovenských a svetových someliérskych a barmanských súťažiach. získané O jeho majstrovstve svedčí deväť titulov Majster Slovenska v kategórii Flair Bartending, osemkrát reprezentoval našu krajinu na majstrovstvách sveta a namiešal aj najlepší drink na svete. Pripravil ho zo zlatého rumu, apple pie sirupu, čierneho čaju earl grey, citrónovej šťavy a ananásovej šťavy.

K minuloročným úspechom patrí aj titul Majstra sveta Mattoni Grand Drink 2018, ktorý získal na majstrovstvách sveta v miešaní nealkoholických nápojov. Zvíťazil s drinkom Grand Rituals, ktorý znamenal prepojenie rituálov, zero waste a vychutnanie si prítomného momentu pri ktorom spomalíte a oddýchnete si. Tajomstvo jeho receptu? Namiešal ho z rakytníkového pyré, zázvorového sirupu, cascary (čaj z kávovej šupky) a perlivej minerálnej vody.

Aká je úloha Tomáša Gyéna ako Brand Ambassadora pre prémiové značky ST.NICOLAUS? „Mojou úlohou je vytvárať nápojové programy, prezentovať naše prémiové portfólio v rámci tastingov, workshopov, masterclassov, školení personálu,“ vysvetľuje. Súčasťou jeho práce je aj komunikácia so zahraničnými ambassadormi importovaných značiek ST. NICOLAUS, komunikácia s majiteľmi HORECA prevádzok (barov, reštaurácií, kaviarní..), návrhy signature menu a na mieru šitých nápojových programov na prémiové produktové portfólio.

Ako sa barman roka pripravuje na majstrovstvá sveta? „Je to dlhá cesta - plná skúšania drinkov, kombinovania ingrediencií a hľadania tých správnych na základe vyžrebovaných surovín a kategórie pre danú krajinu. K drinku musím vytvoriť príbeh, nacvičiť si správnu techniku jeho prípravy a tiež prejav. Zatiaľ čakám na informácie od organizátorov majstrovstiev sveta a ak to pravidlá dovolia, rozhodne použijem niečo z domáceho prémiového portfólia ST. NICOLAUS alebo importovaných značiek. V poslednom čase veľmi rád používam na prezentáciách vo svete Demänovku Dark ako barové bitters - unikátny slovenský produkt,“ uzatvára Tomáš Gyén.

Kampaň Nebuď pirát so Sajfom od O2 získala ocenenie v celosvetovej PR súťaži (VIDEO)

Na celosvetovej súťaži PR projektov SABRE Awards získala spoločnosť O2 Slovakia ocenenie v kategórii Telekomunikácie za kampaň Nebuď pirát, v rámci ktorej operátor poukazuje na nebezpečenstvo používania mobilných telefónov za volantom a mladých vodičov zároveň motivuje k ich zodpovednému využívaniu.

Súd začal riešiť požiadavku Agrofertu na ospravedlnenie od Českej televízie

Soud se dnes začal zabývat žalobou, kterou se koncern Agrofert domáhá omluvy od České televize (ČT). Koncern tvrdí, že ČT poškodila jeho pověst, když ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Televize to odmítá. Trvá na tom, že reportáže byly pravdivé a vyvážené a že nebyly objektivně způsobilé k tomu, aby pověst Agrofertu poškodily.

Vo vedení VÚB banky majú posilu

Vrchný riaditeľ Antonio Bergalio, ktorý bol zodpovedný za úsek Financie, plánovanie a kontroling, sa po 6 rokoch vo VÚB banke, stane novým CFO v chorvátskej banke PRIVREDNA BANKA ZAGREB.

Do ČR sa vracajú zahraniční filmári, tých amerických pozýva aj minister

Do Česka se ve velké míře vracejí zahraniční filmové štáby.

Súd vyniesol rozsudok smrti nad novinárom kvôli protestom

V Iráne odsúdili na trest smrti novinára obvineného z podielu na rozpútanie protestov v roku 2017.

Záchrana pre všetky ženy vylúčené zo spoločnosti

Príbeh o žene, ktorá vyhorela. Sebavedomá, svedomitá perfekcionistka, ktorá vie, čo chce dosiahnuť v živote a za svoje úsilie aj niečo očakáva. Jedného dňa však vyhorí a upadne do hlbokej depresie.

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie aj predsedu

Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) od 8. júna 2020 pracuje v novom zložení, jej dvoch nových členov vymenovala ministerka kultúry SR Natália Milanová.

Novým vedúcim Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku je bývalý novinár

Od 1.júla má Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku nového vedúceho. Stal sa ním dlhoročný zamestnanec EP a bývalý novinár Robert Sermek.

Spoločnosť Xerox má nového šéfa pre Slovensko a ČR

Spoločnosť Xerox menovala nového generálneho riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko. Od 1. júla je ním Peter Halmo, ktorý predtým pôsobil na pozícii riaditeľa slovenského pobočky a priameho predaja v Českej republike a na Slovensku.

Facebook v kampani vysvetľuje, ako rozoznať falošné správy

Spoločnosť Facebook v nasledujúcich týždňoch spúšťa kampaň v krajinách Európy, Stredného východu a Afriky s cieľom vzdelávať a informovať ľudí o tom, ako odhaliť potenciálne falošné správy.