Stanovisko predsedu vlády SR Petra Pellegriniho k ELA

13.06.2019 10:54 | Tlačové správy | TS

Stanovisko predsedu vlády SR Petra Pellegriniho k získaniu sídla Európskej agentúry práce:

„Som veľmi rád, že Európska agentúra práce - alebo pre mnohých z nás jednoducho ELA - bude sídliť na Slovensku. Získavame tak prvú európsku inštitúciu a považujem za obrovský úspech, že sa nám podarilo vyhrať už v prvom kole. Záujem o sídlo agentúry mali aj iné krajiny, ako Rumunsko, Chorvátsko, Cyprus či Lotyšsko. My sme získali, ako som už uviedol, hneď v prvom kole hlasy 15 krajín, ktorým aj touto cestou ďakujem.

Veľká vďaka patrí ministrovi práce Jánovi Richterovi a jeho tímu, ktorý niekoľko mesiacov prezentoval Slovensko ako vhodnú krajinu pre sídlo tejto novovznikajúcej európskej agentúry. Rovnako sa chcem poďakovať aj rezortu zahraničných vecí a vôbec všetkým, ktorí odrobili kus poctivej roboty. Viem, že získanie takejto európskej agentúry nie je jednoduché, sám som bol pri tomto úsilí od začiatku a takisto som svojich kolegov premiérov na rôznych spoločných stretnutiach presviedčal o tom, že Slovensko je pre sídlo ELA výbornou krajinou.

S Európskou agentúrou práce príde na Slovensko takmer 150 špičkových európskych odborníkov a pravidelne sa tu budú stretávať experti na oblasť pracovného práva z celej Európy. To bezpochyby zvýši prestíž Bratislavy ako proeurópskeho hlavného mesta.“

Kampaň Nebuď pirát so Sajfom od O2 získala ocenenie v celosvetovej PR súťaži (VIDEO)

Na celosvetovej súťaži PR projektov SABRE Awards získala spoločnosť O2 Slovakia ocenenie v kategórii Telekomunikácie za kampaň Nebuď pirát, v rámci ktorej operátor poukazuje na nebezpečenstvo používania mobilných telefónov za volantom a mladých vodičov zároveň motivuje k ich zodpovednému využívaniu.

Súd začal riešiť požiadavku Agrofertu na ospravedlnenie od Českej televízie

Soud se dnes začal zabývat žalobou, kterou se koncern Agrofert domáhá omluvy od České televize (ČT). Koncern tvrdí, že ČT poškodila jeho pověst, když ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Televize to odmítá. Trvá na tom, že reportáže byly pravdivé a vyvážené a že nebyly objektivně způsobilé k tomu, aby pověst Agrofertu poškodily.

Vo vedení VÚB banky majú posilu

Vrchný riaditeľ Antonio Bergalio, ktorý bol zodpovedný za úsek Financie, plánovanie a kontroling, sa po 6 rokoch vo VÚB banke, stane novým CFO v chorvátskej banke PRIVREDNA BANKA ZAGREB.

Do ČR sa vracajú zahraniční filmári, tých amerických pozýva aj minister

Do Česka se ve velké míře vracejí zahraniční filmové štáby.

Súd vyniesol rozsudok smrti nad novinárom kvôli protestom

V Iráne odsúdili na trest smrti novinára obvineného z podielu na rozpútanie protestov v roku 2017.

Záchrana pre všetky ženy vylúčené zo spoločnosti

Príbeh o žene, ktorá vyhorela. Sebavedomá, svedomitá perfekcionistka, ktorá vie, čo chce dosiahnuť v živote a za svoje úsilie aj niečo očakáva. Jedného dňa však vyhorí a upadne do hlbokej depresie.

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie aj predsedu

Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) od 8. júna 2020 pracuje v novom zložení, jej dvoch nových členov vymenovala ministerka kultúry SR Natália Milanová.

Novým vedúcim Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku je bývalý novinár

Od 1.júla má Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku nového vedúceho. Stal sa ním dlhoročný zamestnanec EP a bývalý novinár Robert Sermek.

Spoločnosť Xerox má nového šéfa pre Slovensko a ČR

Spoločnosť Xerox menovala nového generálneho riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko. Od 1. júla je ním Peter Halmo, ktorý predtým pôsobil na pozícii riaditeľa slovenského pobočky a priameho predaja v Českej republike a na Slovensku.

Facebook v kampani vysvetľuje, ako rozoznať falošné správy

Spoločnosť Facebook v nasledujúcich týždňoch spúšťa kampaň v krajinách Európy, Stredného východu a Afriky s cieľom vzdelávať a informovať ľudí o tom, ako odhaliť potenciálne falošné správy.