Stanovisko predsedu vlády SR Petra Pellegriniho k ELA

13.06.2019 10:54 | Tlačové správy | TS

Stanovisko predsedu vlády SR Petra Pellegriniho k získaniu sídla Európskej agentúry práce:

„Som veľmi rád, že Európska agentúra práce - alebo pre mnohých z nás jednoducho ELA - bude sídliť na Slovensku. Získavame tak prvú európsku inštitúciu a považujem za obrovský úspech, že sa nám podarilo vyhrať už v prvom kole. Záujem o sídlo agentúry mali aj iné krajiny, ako Rumunsko, Chorvátsko, Cyprus či Lotyšsko. My sme získali, ako som už uviedol, hneď v prvom kole hlasy 15 krajín, ktorým aj touto cestou ďakujem.

Veľká vďaka patrí ministrovi práce Jánovi Richterovi a jeho tímu, ktorý niekoľko mesiacov prezentoval Slovensko ako vhodnú krajinu pre sídlo tejto novovznikajúcej európskej agentúry. Rovnako sa chcem poďakovať aj rezortu zahraničných vecí a vôbec všetkým, ktorí odrobili kus poctivej roboty. Viem, že získanie takejto európskej agentúry nie je jednoduché, sám som bol pri tomto úsilí od začiatku a takisto som svojich kolegov premiérov na rôznych spoločných stretnutiach presviedčal o tom, že Slovensko je pre sídlo ELA výbornou krajinou.

S Európskou agentúrou práce príde na Slovensko takmer 150 špičkových európskych odborníkov a pravidelne sa tu budú stretávať experti na oblasť pracovného práva z celej Európy. To bezpochyby zvýši prestíž Bratislavy ako proeurópskeho hlavného mesta.“

1. Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám.

Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

2. Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) posudzuje koncentrácie čínskej spoločnosti Rainbow Wisdom Investment zo skupiny CITIC a podnikateľa Jaromíra Soukupa pri kontrole spoločností Empresa Media a Médea.

Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

3. Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

Mnoho celebrít a politikov sa v týchto dňoch vyjadruje na sociálnych sieťach k obrovským lesným požiarom v Amazónii a vyzýva k boju za záchranu tamojšieho dažďového pralesa, označovaného za pľúca planéty.

Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

4. Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

V najnovšom vydaní týždenníka Trend vyšiel neobvyklý PR článok.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

5. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

6. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

7. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

8. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

9. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.

Supertajnú americkú základňu ohrozuje invázia záhadológov z facebooku

10. Supertajnú americkú základňu ohrozuje invázia záhadológov z facebooku

Kalifornský záhadológ vyzval na facebooku spriaznených Američanov, aby sa dostavili k supertajnej nevadskej vojenskej základni Area 51, ktorú podozrieva z ukrývania dôkazov o mimozemských civilizáciách. Informovala o tom agentúra Reuters.