Úrad vlády SR opäť spúšťa obľúbenú súťaž videospotov pre študentov stredných a vysokých škôl

01.07.2019 21:46 | Tlačové správy | TS

Študenti, ktorých baví zachytávať kamerou zaujímavé dianie či objekty svojím originálnym pohľadom aj spracovaním a ktorí si všímajú svoje okolie a jeho zmenu k lepšiemu vďaka eurofondom, majú šancu opäť ukázať svoj talent, ale aj vynovený región či školu, kde žijú alebo študujú.

Úrad vlády SR vyhlasuje tradičnú a obľúbenú súťaž videospotov pre študentov stredných a vysokých škôl na tému čerpania fondov Európskej únie, vďaka ktorým sa opäť dozvieme o pekných projektoch, ktoré sa práve vďaka eurofondom mohli realizovať a zlepšiť tak kvalitu života v obci, meste či kraji. Všetky informácie na: https://www.partnerskadohoda.gov.sk/12278-sk/urad-vlady-sr-opat-spusta-oblubenu-sutaz-videospotov-pre-studentov-strednych-a-vysokych-skol/

Na víťazov čakajú zaujímavé ceny, akými sú Playstation, inteligentné hodinky a externý harddisk.

Práce bude hodnotiť odborná komisia podľa týchto kritérií:

• uchopenie témy
• tvorivosť
• originalita
• spracovanie
• inovatívnosť

Všetky príspevky spolu s vyplneným formulárom je potrebné odoslať na adresu: Úrad vlády SR, odbor informovanosti a publicity, Námestie slobody 1, 813 70 Bratislava, v termíne do 15. novembra 2019, a aj e mailom: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Obálku je potrebné označiť heslom: Neotvárať - Súťaž – Ako pomohli eurofondy môjmu regiónu a mestu 2019.

Najlepšie práce budú zverejnené na :

stránke http://www.partnerskadohoda.gov.sk

Facebooku https://www.facebook.com/euuvsr/

Facebooku Úradu vlády SR / www.facebook.com/UradVladySR

Instagrame Úradu vlády www.instagram.com/uradvladysr

Instagrame eufondy / https://www.instagram.com/eufondysr

Milí študenti, neváhajte, a počas letných prázdninových výletov spojte príjemné s užitočným. Tešíme sa na vaše práce J!

Úrad vlády SR - odbor informovanosti a publicity

www.vlada.gov.sk

www.patrnerskadohoda.gov.sk

www.eufondy.sk

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

1. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

2. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

3. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

4. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.

5. Zuzana Piussi: Ako dôverníčka som v súdnej sieni počúvala obvinenia a svedectvá Petra Tótha (VIDEO)

"Názov nového filmu Ukradnutý štát nie je prehnaný,“ hovorí Zuzana Piussi o svojom filme, ktorý sa pripravuje do kín.

Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

6. Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty prišiel na výsluch do expozitúry Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

7. Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

Polícia v niekoľkých európskych krajinách rozbila skupinu, ktorá organizovala podvody pri sledovaní obsahu platených televíznych kanálov.

8. Internet zaplavila nová výzva, pridávajú sa k nej policajti, hasiči, záchranári z celého sveta (FOTO)

Na sociálnych sieťach sa šíri nové šialenstvo, výzva #Tetrischallenge, ku ktorej sa pridávajú policajti, záchranári a ďalšie bezpečnostné zložky, ktoré zverejňujú fotky svojich áut a ich obsahu.

9. Pripravuje sa televízny seriál Pán prsteňov, na Novom Zélande sa už tešia (VIDEO)

Televízny seriál na motívy románu Pán prsteňov britského spisovateľa J.R.R. Tolkiena sa bude natáčať na Novom Zélande, kde vznikla aj rovnomenná úspešná filmová trilógia režiséra Petra Jacksona.

Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

10. Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

Reportéri bez hraníc (RSF) zverejnili vyhlásenie, v ktorom naliehajú na slovenskú prezidentku, aby nepodpísala pozmeňujúce a doplňujúce návrhy tlačového zákona, ktoré v utorok prijal parlament, pretože by slovenským politikom poskytli automatické právo na odpoveď v médiách, ak by uvedené správy boli „nepravdivé alebo zavádzajúce“.