Finančná správa upozorňuje: Pozor na falošných daňových kontrolórov

04.07.2019 23:07 | Tlačové správy | TS

Finančná správa upozorňuje daňové subjekty, aby si dávali pozor na falošných kontrolórov. Najnovšie sa objavili v Hriňovej v súvislosti s ostrým štartom systému eKasa. V stredu, 3. júla 2019, prišli do prevádzky v Hriňovej dve ženy, ktoré sa vydávali za príslušníčky finančnej správy. Vyžadovali od majiteľky prevádzky doklady k eKase, pričom sa nepreukázali preukazom príslušníka finančnej správy a ani nespísali zápisnicu o kontrole.

Falošné kontrolórky žiadali od majiteľky prevádzky, aby predložila fotokópiu žiadosti o pridelenie kódu eKasa a písomné potvrdenie o zakúpení certifikovaného riešenia. Finančná správa upozorňuje daňové subjekty, aby si dali pozor na takéto podvodné konanie. V zmysle schválenej novely zákona o elektronickej registračnej pokladnici sa pokuty udelia tým podnikateľom, ktorí nepožiadali do účinnosti zákona o pridelenie kódu eKasa. Potvrdenie od výrobcu o objednávke cerifikovaného riešenia eKasy zákon nevyžaduje.

Kontrolórov z finančnej správy je možné identifikovať nasledovne: vždy ide o kontrolnú dvojicu, ktorá sa musí preukázať preukazom príslušníka finančnej správy. Z kontroly je následne vyhotovená zápisnica, ktorú podpisujú všetky zúčastnené osoby. Ak sa vykonáva tzv. miestne zisťovanie, daňoví kontrolóri spisujú zápisnicu o miestnom zisťovaní, ktorú podpisujú všetky osoby, ktoré sa na miestnom zisťovaní zúčastnili.

Denník SME spustil smeti.sme.sk a ďalší špecializovaný web

1. Denník SME spustil smeti.sme.sk a ďalší špecializovaný web

Denník SME spustil špecializované weby.

2. Útoky Tibora Gašpara na novinárov odsúdilo aj Európske centrum pre slobodu tlače a médií

Sponzorované statusy útočiace na novinárov, ktoré zverejňuje bývalý policajný prezident Tibor Gašpar na facebooku, si všimli medzinárodné novinárske organizácie Európske centrum pre slobodu tlače a médií a organizácia Reportéri bez hraníc.

NSS: Homeopatia nie je zdravotná služba, nie je vedecky preukázaná

3. NSS: Homeopatia nie je zdravotná služba, nie je vedecky preukázaná

Homeopatia nenapĺňa znaky zdravotnej služby, ako ju definuje zákon. Jej účinky nie sú vedecky preukázané. Ak nie je možné homeopatiu poskytovať podľa pravidiel vedy a uznávaných medicínskych postupov, potom nemôže ísť o zdravotnú službu, rozhodla rozšírená komora českého Najvyššieho správneho súdu (NSS).

Organizátori Eurovízie dali pokutu Islandu kvôli skupine Hatari (VIDEO)

4. Organizátori Eurovízie dali pokutu Islandu kvôli skupine Hatari (VIDEO)

Organizátori medzinárodnej súťaže Eurovízia potrestali Island pokutou za správanie skupiny Határ pri tohtoročnom ročníku akcie, ktorej finále sa konalo v máji v Tel Avive.

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

5. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

6. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

7. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

8. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

9. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

10. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".