Finančná správa upozorňuje: Pozor na falošných daňových kontrolórov

04.07.2019 23:07 | Tlačové správy | TS

Finančná správa upozorňuje daňové subjekty, aby si dávali pozor na falošných kontrolórov. Najnovšie sa objavili v Hriňovej v súvislosti s ostrým štartom systému eKasa. V stredu, 3. júla 2019, prišli do prevádzky v Hriňovej dve ženy, ktoré sa vydávali za príslušníčky finančnej správy. Vyžadovali od majiteľky prevádzky doklady k eKase, pričom sa nepreukázali preukazom príslušníka finančnej správy a ani nespísali zápisnicu o kontrole.

Falošné kontrolórky žiadali od majiteľky prevádzky, aby predložila fotokópiu žiadosti o pridelenie kódu eKasa a písomné potvrdenie o zakúpení certifikovaného riešenia. Finančná správa upozorňuje daňové subjekty, aby si dali pozor na takéto podvodné konanie. V zmysle schválenej novely zákona o elektronickej registračnej pokladnici sa pokuty udelia tým podnikateľom, ktorí nepožiadali do účinnosti zákona o pridelenie kódu eKasa. Potvrdenie od výrobcu o objednávke cerifikovaného riešenia eKasy zákon nevyžaduje.

Kontrolórov z finančnej správy je možné identifikovať nasledovne: vždy ide o kontrolnú dvojicu, ktorá sa musí preukázať preukazom príslušníka finančnej správy. Z kontroly je následne vyhotovená zápisnica, ktorú podpisujú všetky zúčastnené osoby. Ak sa vykonáva tzv. miestne zisťovanie, daňoví kontrolóri spisujú zápisnicu o miestnom zisťovaní, ktorú podpisujú všetky osoby, ktoré sa na miestnom zisťovaní zúčastnili.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

1. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

2. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

3. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

4. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

5. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

6. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

7. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

9. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.

Zomrel spisovateľ a bývalý šéfredaktor Dotykov a rádia Devín

10. Zomrel spisovateľ a bývalý šéfredaktor Dotykov a rádia Devín

V stredu vo veku 58 rokov zomrel spisovateľ, básnik, textár, publicista a dlhoročný rozhlasový spolupracovník Maroš M. Bančej.