Fašisti dnes dokážu prejavovať svoju zvrátenú ideológiu tak, aby za ňu neboli potrestaní

10.07.2019 12:22 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Oslobodenie poslanca Mizíka spod obžaloby je dôkazom toho, že fašisti dnes dokážu prejavovať svoju zvrátenú ideológiu tak, aby za ňu neboli potrestaní.

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) si bude vždy vážiť a zastávať demokratické hodnoty, a tiež bojovať proti extrémizmu, etnickej či rasovej neznášanlivosti.

Aj preto sme veľmi radi, že práve hnutie OĽANO v Európskom parlamente reprezentuje prvý rómsky europoslanec Peter Pollák, ktorý na slovenských školách dlhodobo organizuje diskusie na tému extrémizmu, a snaží sa tak študentom vysvetliť mimoriadne negatívne dopady extrémizmu na spoločnosť.

„Tak ako som vždy odsudzoval výroky a činy spojené s rasovou či inou nenávisťou, odsudzujem ich aj dnes. Považujem za zbabelcov extrémistov, ktorí sa mimo kamier tvária ako najväčší frajeri, no keď príde na lámanie chleba a prešetruje sa ich používanie fašistických symbolov či hanobenie rasy na sociálnych sieťach, vtedy sa skrývajú za náhody či za to, že nevedia používať počítače. Je to ich veľká hanba a memento pre ich voličov,“ vyjadril sa europoslanec za OĽANO Peter Pollák.

Chcete zbohatnúť? Musíte si opakovať: Mám na to!

Mnohých z nás v súčasnosti trápi finančná neistota a to bez ohľadu na sumu, aká sa nám mesačne pripisuje na účet. Máme pocit, akoby na nás svet kričal: „Nemáš dosť peňazí.“

Zomrel syn spisovateľa Tolkiena, ktorý sa staral o otcov odkaz

Vo veku 95 rokov zomrel Christopher Tolkien, ktorý sa posledných niekoľko desiatok rokov venoval literárnemu odkazu svojho otca J. R. R. Tolkiena.

Mobilná aplikácia dokáže rozpoznávať huby a mapovať ich

Študent Fakulty aplikovaných vied Západočeskej univerzity (ZČU) Lukáš Picek sa podieľal na vývoji mobilnej aplikácie Svampeatlas, ktorá vie rozpoznávať huby, mapovať ich a zdieľať súradnice s ostatnými užívateľmi. Aplikácia je výstupom rovnomenného projektu s dánskymi kolegami z kodanskej univerzity, dokáže rozpoznať 1400 druhov húb.

Študenti lekárskych fakúlt posielajú Ficovi otvorený list (VIDEO)

Študenti lekárskych fakúlt zverejnili vyhlásenie, v ktorom reagujú na prejav predsedu Smeru Roberta Fica na dnešnej programovej konferencii strany.

Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO)

O manželke britského princa Harryho Meghan vychádzalo dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

Producentka Bonda vylúčila špekulácie, že agentom 007 bude žena (VIDEO)

Budúcim Jamesom Bondom bude opäť muž, a nie žena. Potvrdila to v rozhovore s magazínom Variety filmová producentka Barbara Broccoliová, ktorá stojí aj za najnovšou bondovkou, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil opäť Daniel Craig.

Na twitteri bolo možné zacieliť reklamy na nenávistné skupiny

Sociálna sieť Twitter umožňovala cieliť reklamy na používateľov aj podľa kľúčových slov ako "neonacista", "zástancovia belošskej nadradenosti" či "islamofob". Ukázal to nedávny experiment spravodajskej spoločnosti BBC, ktorej sa podarilo opakovane spustiť platené oznámenia s problematicky definovanou cieľovou skupinou. Platforma sa po upozornení redakcie ospravedlnila a uviedla, že problém odstránila.

Šéf maltskej polície rezignoval kvôli kauze zavraždenej novinárky

Veliteľ maltskej polícii Lawrence Cutajar v piatok podal demisiu v súvislosti s prípadom zavraždenia novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej v roku 2017.

Admin stránky Harabina sa chválil spoluprácou s veľkými firmami, ktoré o ňom ani netušia

Chyba Facebooku odhalila nielen adminov mnohých stránok, ale aj pochybné praktiky jednej agentúry.

Salvador Dalí. Kniha o tajomstvách jeho života

Tajný život Salvadora Dalího vyšla v roku 1942 vo francúzštine, potom ju preložili do angličtiny. Dalí knihu napísal tak ako maľoval – veľmi podrobne, metodicky vrstvil slová jedno na druhé, tretie vedľa štvrtého. Je to kniha plná fantázie, humoru, narcistických i sadistických priznaní.