Národná rada nie je vaša firma, pán predseda Danko!

17.07.2019 12:41 | Tlačové správy |

Stanovisko poslanca NR SR za hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Jána Budaja:

"Som šokovaný a rozhorčený najnovšou výtržnosťou predsedu NR SR, ktorý sa rozhodol - z dôvodov viac než komických - zmeniť siluetu Bratislavy a osadiť za peniaze daňových poplatníkov pred NR SR 30-metrový stožiar. Má ísť o stožiar vo výške cca desiatich poschodí, čo by vytvorilo zásah aj do obrazu Hradu.

Zámer považujem za nezmyselné plytvanie verejnými prostriedkami, pretože stožiare vlajkoslávy pri NR SR stoja od jej vzniku, sú viditeľné a doposiaľ nikto nesignalizoval žiaden problém s viditeľnosťou štátnej zástavy pred NR SR.

Pokiaľ je mi známe, plán pána A. Danka na 30-metrový novotvar, ktorý by výškou atakoval aj dominantu mesta, neposúdili odborníci, hoci má zásadne zmeniť charakter verejného priestoru pred NR SR. Verejnosti nie sú známe mená architektov, ktorý navrhli túto urbanistickú zmenu, ani finančné náklady na stožiar.

Preto tento postup Kancelárie NR SR a predsedu NR SR nemožno označiť inak, ako netransparetný a svojvoľný. Žiadam predsedu NR SR, aby Kancelária NR SR od výstavby 30-metrového stožiara okamžite upustila."

Ján Budaj, poslanec NR SR za hnutie OĽANO

1. Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO)

Najlepšie platenou herečkou na svete sa tento rok rovnako ako minulý rok, stala Američanka Scarlett Johansson. Podľa rebríčka časopisu Forbes zverejneného v piatok si zarobila 56 miliónov dolárov.

2. Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám.

Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

3. Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) posudzuje koncentrácie čínskej spoločnosti Rainbow Wisdom Investment zo skupiny CITIC a podnikateľa Jaromíra Soukupa pri kontrole spoločností Empresa Media a Médea.

Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

4. Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

Mnoho celebrít a politikov sa v týchto dňoch vyjadruje na sociálnych sieťach k obrovským lesným požiarom v Amazónii a vyzýva k boju za záchranu tamojšieho dažďového pralesa, označovaného za pľúca planéty.

Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

5. Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

V najnovšom vydaní týždenníka Trend vyšiel neobvyklý PR článok.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

6. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

7. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

8. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

9. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

10. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.