Úrad vlády vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o projekt v rámci programu „Domáce a rodovo podmienené násilie“

19.07.2019 13:32 | Tlačové správy | TS TO ÚV

Cieľom výzvy DGV01 vyhlásenej v rámci Nórskych grantov je podpora organizácií pracujúcich v oblasti rovnosti medzi ženami a mužmi a rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom, vrátane, ale nie len, podpory vzdelávacích aktivít a aktivít zvyšujúcich povedomie. Výška alokácie na celú výzvu je 1 440 000 eur. Oprávnenými žiadateľmi sú: akýkoľvek verejný alebo súkromný, komerčný alebo nekomerčný subjekt, ako aj mimovládne organizácie zriadené ako právnická osoba v SR. Podporené budú najmä:

- projekty realizované inštitúciami / odborníkmi/-čkami s relevantnou históriou o ich doterajšej činnosti,

- projekty podporujúce inštitúcie aktívne v oblasti rodovej rovnosti s dlhodobými skúsenosťami a kľúčovým postavením v rámci realizácie projektu,

- projekty, v rámci ktorých budú poskytnuté prednášky vo viacerých školách vo viacerých okresoch,

- projekty, v rámci ktorých budú poskytnuté prednášky vo viacerých školách s vysokým zastúpením žiakov a študentov z rómskeho etnika,

- projekty, ktoré sú zamerané na aktívne zapojenie rôznorodých zainteresovaných strán,

- projekty, ktoré sú udržateľné a inovatívne a zároveň boli konzultované so zodpovednými zainteresovanými stranami6,

- projekty pokrývajúce rôzne oprávnené aktivity a opatrenia, ideálne s vysokým synergickým efektom,

- projekty realizované v partnerstve so subjektmi z Nórskeho kráľovstva.

Nie je potrebné sa snažiť naplniť všetky priority - pre účely úspešného programu je dôležité, aby niektoré projekty prispievali k niektorým prioritám, a iné projekty zasa k iným. Projekty bude posudzovať výberová komisia, ktorú pre tieto účely zriadi správca programu a ktorá bude pozostávať z najmenej 4 osôb s príslušnými odbornými znalosťami.

Každá žiadosť o projekt, ktorá splní administratívne kritériá a kritériá oprávnenosti, bude tiež hodnotená dvoma nestrannými a nezávislými expertmi, pričom jedného z týchto expertov nominuje správca programu v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR a druhého nominuje Donorský partner programu a Medzinárodná partnerská organizácia. Experti budú hodnotiť projekty podľa prsne stanovených výberových kritérií.

Žiadosť o projekt sa vypracúva v anglickom jazyku a musí byť predložená elektronicky prostredníctvom aplikácie prístupnej na directlink do príslušných termínov ukončenia výzvy, uvedených v kapitole 1 tejto výzvy. Kompletná výzva s prílohami (Formulár žiadosti, Predloha rozpočtu, Plán vzdelávania a kampaní zvyšujúcich povedomie, Výberové kritériá, Štatút výberovej komisie a Rokovací poriadok) sú zverejnené na: https://www.eeagrants.sk/vyzvy/otvorena-vyzva-na-predkladanie-ziadosti-o-projekt-na-podporu-organizacii-pracujucich-v-oblasti-rovnosti-medzi-zenami-a-muzmi-a/ . Na rovnakej webovej stránke je tiež vytvorený prístup do webovej aplikácie, prostredníctvom ktorej sú žiadosti predkladané Správcovi programu, ktorým je Úrad vlády SR.

- projekty realizované v partnerstve so subjektmi z Nórskeho kráľovstva.

1. Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO)

Najlepšie platenou herečkou na svete sa tento rok rovnako ako minulý rok, stala Američanka Scarlett Johansson. Podľa rebríčka časopisu Forbes zverejneného v piatok si zarobila 56 miliónov dolárov.

2. Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám.

Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

3. Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) posudzuje koncentrácie čínskej spoločnosti Rainbow Wisdom Investment zo skupiny CITIC a podnikateľa Jaromíra Soukupa pri kontrole spoločností Empresa Media a Médea.

Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

4. Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

Mnoho celebrít a politikov sa v týchto dňoch vyjadruje na sociálnych sieťach k obrovským lesným požiarom v Amazónii a vyzýva k boju za záchranu tamojšieho dažďového pralesa, označovaného za pľúca planéty.

Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

5. Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

V najnovšom vydaní týždenníka Trend vyšiel neobvyklý PR článok.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

6. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

7. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

8. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

9. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

10. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.