Úrad vlády vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o projekt v rámci programu „Domáce a rodovo podmienené násilie“

19.07.2019 13:32 | Tlačové správy | TS TO ÚV

Cieľom výzvy DGV01 vyhlásenej v rámci Nórskych grantov je podpora organizácií pracujúcich v oblasti rovnosti medzi ženami a mužmi a rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom, vrátane, ale nie len, podpory vzdelávacích aktivít a aktivít zvyšujúcich povedomie. Výška alokácie na celú výzvu je 1 440 000 eur. Oprávnenými žiadateľmi sú: akýkoľvek verejný alebo súkromný, komerčný alebo nekomerčný subjekt, ako aj mimovládne organizácie zriadené ako právnická osoba v SR. Podporené budú najmä:

- projekty realizované inštitúciami / odborníkmi/-čkami s relevantnou históriou o ich doterajšej činnosti,

- projekty podporujúce inštitúcie aktívne v oblasti rodovej rovnosti s dlhodobými skúsenosťami a kľúčovým postavením v rámci realizácie projektu,

- projekty, v rámci ktorých budú poskytnuté prednášky vo viacerých školách vo viacerých okresoch,

- projekty, v rámci ktorých budú poskytnuté prednášky vo viacerých školách s vysokým zastúpením žiakov a študentov z rómskeho etnika,

- projekty, ktoré sú zamerané na aktívne zapojenie rôznorodých zainteresovaných strán,

- projekty, ktoré sú udržateľné a inovatívne a zároveň boli konzultované so zodpovednými zainteresovanými stranami6,

- projekty pokrývajúce rôzne oprávnené aktivity a opatrenia, ideálne s vysokým synergickým efektom,

- projekty realizované v partnerstve so subjektmi z Nórskeho kráľovstva.

Nie je potrebné sa snažiť naplniť všetky priority - pre účely úspešného programu je dôležité, aby niektoré projekty prispievali k niektorým prioritám, a iné projekty zasa k iným. Projekty bude posudzovať výberová komisia, ktorú pre tieto účely zriadi správca programu a ktorá bude pozostávať z najmenej 4 osôb s príslušnými odbornými znalosťami.

Každá žiadosť o projekt, ktorá splní administratívne kritériá a kritériá oprávnenosti, bude tiež hodnotená dvoma nestrannými a nezávislými expertmi, pričom jedného z týchto expertov nominuje správca programu v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR a druhého nominuje Donorský partner programu a Medzinárodná partnerská organizácia. Experti budú hodnotiť projekty podľa prsne stanovených výberových kritérií.

Žiadosť o projekt sa vypracúva v anglickom jazyku a musí byť predložená elektronicky prostredníctvom aplikácie prístupnej na directlink do príslušných termínov ukončenia výzvy, uvedených v kapitole 1 tejto výzvy. Kompletná výzva s prílohami (Formulár žiadosti, Predloha rozpočtu, Plán vzdelávania a kampaní zvyšujúcich povedomie, Výberové kritériá, Štatút výberovej komisie a Rokovací poriadok) sú zverejnené na: https://www.eeagrants.sk/vyzvy/otvorena-vyzva-na-predkladanie-ziadosti-o-projekt-na-podporu-organizacii-pracujucich-v-oblasti-rovnosti-medzi-zenami-a-muzmi-a/ . Na rovnakej webovej stránke je tiež vytvorený prístup do webovej aplikácie, prostredníctvom ktorej sú žiadosti predkladané Správcovi programu, ktorým je Úrad vlády SR.

- projekty realizované v partnerstve so subjektmi z Nórskeho kráľovstva.

Keď mafia čulo spolupracuje so štátnymi orgánmi...

„Nejaký prokurátor sa s nejakým fízlom a s nejakým sudcom dohodnú, že jej byt proste počká. Teba noviny už raz osrali, a veľmi rýchlo. S tebou nebude žiadna extra námaha, stačí z teba urobiť kokota. A to si na dobrej ceste.“

Angelina Jolie pripravuje v BBC reláciu aj o manipuláciách (VIDEO)

Britská vysielacia spoločnosť BBC pripravuje v spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie reláciu, ktorý má pomôcť dospievajúcim deťom s orientáciou vo svetovom dianí a s rozlišovaním dôveryhodných informácií od manipulácií.

Ceny Trilobit sú rozdané, ocenenia získali aj tvorcovia zo Slovenska

Český filmový a televizní svaz FITES udělil Hlavní cenu Trilobit 2020 hercům Jiřímu Schmitzerovi a Ladislavu Mrkvičkovi za jejich role ve filmu Staříci.

Markíza bude mať špeciálne Na telo so Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Televízia Markíza v nedeľu o 13:00 odvysiela v relácii Na telo rozhovor s prezidentkou Zuzanu Čaputovou.

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Časopis Vatikánu: Za poklesom počtu mníšok je aj zneužívanie

Vatikánsky dámsky časopis pripísal dramatický pokles počtu rádových sestier na svete veľmi náročným pracovným podmienkam, sexuálnemu zneužívaniu a zneužívaniu moci zo strany ich nadriadených a duchovných.

Súťaž PROKOP pozná víťazov (FOTO)

Vo štvrtok večer počas slávnostného večera v Bratislave boli vyhlásení víťazi súťaže o najlepší PR projekt za minulý rok PROKOP 2019.

RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO)

RTVS prinesie novú diskusnú reláciu s názvom Do kríža, ktorú bude vysielať na Dvojke každú stredu o 22:25.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.