Internet na Slovensku zrýchlil za 10 rokov takmer 400 násobne

Internet za uplynulých 10 rokov zrýchlil z 392 Kbit/s na súčasných 150 000 Kbit/s, resp. 150 Mbit/s, čo je prenosová rýchlosť, ktorú ponúka internet od UPC.

Internet na Slovensku zrýchlil za 10 rokov takmer 400-násobne. Kým v roku 2003 mohli domácnosti prenášať internetové dáta maximálnou rýchlosťou 392 Kbit/s, dnes - po desiatich rokoch – môžu užívatelia sťahovať dáta rýchlosťou až do 150 000 Kbit/s, resp. 150 Mbit/s, čo je 382 násobne vyššia prenosová rýchlosť. Rovnako ako pred desiatimi rokmi, lídrom v poskytovaní najvyšších prenosových rýchlostí je aj dnes internet od spoločnosti UPC, najväčšieho káblového operátora na Slovensku.

Internet od UPC, ktorý si dnes pripomína svoje jubilejné desiate narodeniny, bol slovenským domácnostiam prvý raz predstavený v apríli 2003. Jeho výhody a prednosti mohli ako prví vyskúšať užívatelia v bratislavskom Starom meste, a postupne sa rozšíril do ďalších miest. Prvou službou UPC internetu bolo chello classic, ktoré ponúkalo rýchlosť prijímania dát do 392 Kbit/s, a rýchlosť odosielania dát do 128 Kbit/s. V tom období to bolo výrazne viac, než ponúkali iní operátori, a navyše, išlo o prvé časovo a dátovo nelimitované pripojenie pre domácnosti za fixný mesačný paušál, s 24 hodinovou zákazníckou podporou. Postupne pribúdali nové služby, ktorých rýchlosť sa zdvojnásobovala, pričom cena ostávala rovnaká alebo sa znižovala. Vďaka týmto vlastnostiam sa pripojenie od UPC stalo synonymom pre rýchly a spoľahlivý internet, a spoločnosť UPC jedným z vedúcich providerov v procese internetizácie Slovenska.

„Internet na Slovensku prešiel za uplynulých 10 rokov dynamickým rozvojom. Som hrdý na to, že aj vďaka našej spoločnosti UPC sa v globálnom porovnaní naša krajina radí medzi štáty s najvyššími internetovými rýchlosťami. Internet s rýchlosťou prenosu dát až 150 Mbit/s, ktorý sme predstavili začiatkom mája, preto v tomto kontexte zároveň potvrdzuje význam a technologickú inovatívnosť služby UPC Fiber Power," uviedol generálny riaditeľ UPC BROADBAND SLOVAKIA Martin Miller.

Aj po 10. rokoch od svojho zrodu je internet od UPC naďalej lídrom v poskytovaní káblového internetu, ktorý využíva viac ako 105 000 slovenských domácností v 29 mestách. Začiatkom mája tohto roku spoločnosť UPC uviedla najnovšiu službu UPC Fiber Power 150, založenú na technologickej platforme EuroDocsis 3.0, ktorá umožňuje sťahovanie dát rýchlosťou až do 150 Mbits/s, čím sa zároveň stala najrýchlejším internetovým pripojením pre domácnosti. Záujemcovia si v aktuálnej kampani za zvýhodnené ceny môžu vybrať spomedzi troch služieb UPC Fiber Power služieb s rýchlosťami 50, 100 a 150 Mbit/s za cenu už od 11,90 Eur.

Viac informácií o službách spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA záujemcovia získajú na Infolinke 02 594 22 222, vo vysielaní infokanálu UPC Expres, na stránke www.upc.sk, na profile UPC na Facebooku, alebo osobne na zákazníckych strediskách.