Plánujete ísť na oslavy SNP, pozrite si dôležité informácie

28.08.2019 21:06 | Tlačové správy | Múzeum SNP

Keďže ide o veľké podujatie v blízkosti centra Banskej Bystrice, platiť budú výrazné obmedzenia v doprave. Z dôvodu prípravy a konania vojenskej prehliadky dôjde k úplnému vylúčeniu premávky na ceste I/66 na vymedzený čas (viď oznam).

Uzávera cesty I/66 – od 27. augusta od 18:00 hod. do 28. augusta 7:00 hod., 29. augusta od 9:00 hod. do 22:00 hod.

Zákaz státia (parkovania) – od 27. augusta od 19:00 hod. do 29. augusta do 23:00 hod. ulice Kuzmányho, Cikkerova, Švantnerova, Národná, Kapitulská z dôvodu zobojsmernenia premávky na týchto komunikáciách, náhradné parkovanie pre rezidentov bude na Hronskom predmestí pri malej železničnej stanici (závorové parkovisko za Hronom).

Dňa 29. augusta nebude pre verejnosť umožnené parkovanie ani na Námestí Štefana Moysesa.

Zákaz vjazdu – dňa 29. augusta sa týka ulíc: Kuzmányho, Cikkerova, Švantnerova, Národná, Kapitulská.

Zmeny v MHD – od večerných hodín 27. augusta do skorých ranných hodín 28. augusta budú cestovné poriadky na linkách verejnej osobnej dopravy, ktorých sa dotkne uzávera cesty I/66, upravené.

V deň osláv 29. augusta bude MHD, na linkách dotknutých uzáverou cesty I/66, fungovať formou kyvadlovej dopravy (bez cestovných poriadkov). Ostatná verejná osobná doprava (prímestské a diaľkové linky) bude premávať podľa upravených cestovných poriadkov. Všetky zmeny budú zverejnené na webstránke dopravcov aj na stránke mesta.

Ak sa rozhodnete prísť do Banskej Bystrice autom, využite záchytné parkoviská (viď mapa). Premávať bude aj kyvadlová doprava.

Pohodlnejšie a výhodnejšie sa na oslavy SNP dostanete vlakom – 29. augusta cestujete do Banskej Bystrice z ktorejkoľvek vlakovej stanice na Slovensku za polovicu: zaplatíte len jednu cestu a s opečiatkovaným cestovným lístkom (miesto pečiatkovania: žel. st. B. Bystrica-MESTO a pokladňa Múzea SNP) cestujete naspäť zadarmo.

Zdroj informácií: Múzeum SNP

Finálna predvolebná debata priniesla Markíze rekord (VIDEO)

Záverečná zo série piatich predvolebných diskusií pod názvom Voľby 2020, ktorú vysielala v utorok Markíza, sa v utorok stala najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

365.bank posiela ľudí voliť (VIDEO)

Od štvrtku a počas najbližších troch dní 365.bank zásadne a netradične mení rétoriku. V komunikácii neprezentuje žiadne produkty, namiesto toho vyzýva ľudí, aby išli voliť. Ísť voliť je totiž podľa nej dôležitejšie, než riešiť výšku úrokových sadzieb na sporení či predbiehať sa s ostatnými bankami, ktorá je najlepšia.

Nominácie na slovenských Oscarov sú známe (VIDEO)

Najviac nominácií na národnú filmovú cenu Slnko v sieti za uplynulý rok získal film Amnestie.

Aktivisti sa zamkli o bránu Úradu vlády (VIDEO)

Členovia a členky z hnutia Extinction Rebellion Slovakia sa zamkli o Úrad vlády, aby upozornili na naliehavosť klimatickej krízy.

Facebook zrušil Kulturblog a ďalších 6 stránok, ktoré propagovali kotlebovcov

Facebook v noci z utorka na stredu zrušil sedem facebookových stránok, ktoré boli napojené na Kotlebovu ĽSNS. Spoločnosť nespresnila, o ktoré stránky ide, no dnes ráno už nie je online napríklad stránka Kulturblog.

Mimovládky reagujú na útoky kotlebovcov a ďalších politikov v predvolebných debatách (VIDEO)

Zástupcovia viacerých významných mimovládnych organizácií napísali otvorený list, v ktorom reagujú na neustále útoky politikov a hlavne teraz v predvolebnom období.

Grendel k prípadu s Ruttkayovou: Kočner je v base, jeho opičky však stále makajú (VIDEO)

Prokurátorka Beáta Vítková z Krajskej prokuratúry v Bratislave podala návrh na obžalobu poslanca za hnutie OĽANO Gábora Grendela pre ohrozenie bankového tajomstva Mariána Kočnera. Urobila tak napriek tomu, že komunikácia z Kočnerovej Threemy dokazuje, že novinárka Martina Ruttkayová svedčila proti Grendelovi na objednávku Mariána Kočnera.

Pellgrini prerušil hospitalizáciu, aby mohol ísť do televíznych debát a do Ruska (VIDEO)

Predseda vlády Peter Pellegrini, ktorý je od soboty hospitalizovaný v nemocnici v Bratislave, sa rozhodol hospitalizáciu prerušiť.

Pozrite si interaktívnu online mapu, ako sa koronavírus z hodiny na hodinu šíri (VIDEO)

Nový kmeň koronavírusu - respiračné ochorenie podobné zápalu pľúc - sa rýchlo rozšírilo odvtedy, čo sa na konci decembra 2019 prvýkrát objavilo v čínskom meste Wu-chan.