Plánujete ísť na oslavy SNP, pozrite si dôležité informácie

28.08.2019 21:06 | Tlačové správy | Múzeum SNP

Keďže ide o veľké podujatie v blízkosti centra Banskej Bystrice, platiť budú výrazné obmedzenia v doprave. Z dôvodu prípravy a konania vojenskej prehliadky dôjde k úplnému vylúčeniu premávky na ceste I/66 na vymedzený čas (viď oznam).

Uzávera cesty I/66 – od 27. augusta od 18:00 hod. do 28. augusta 7:00 hod., 29. augusta od 9:00 hod. do 22:00 hod.

Zákaz státia (parkovania) – od 27. augusta od 19:00 hod. do 29. augusta do 23:00 hod. ulice Kuzmányho, Cikkerova, Švantnerova, Národná, Kapitulská z dôvodu zobojsmernenia premávky na týchto komunikáciách, náhradné parkovanie pre rezidentov bude na Hronskom predmestí pri malej železničnej stanici (závorové parkovisko za Hronom).

Dňa 29. augusta nebude pre verejnosť umožnené parkovanie ani na Námestí Štefana Moysesa.

Zákaz vjazdu – dňa 29. augusta sa týka ulíc: Kuzmányho, Cikkerova, Švantnerova, Národná, Kapitulská.

Zmeny v MHD – od večerných hodín 27. augusta do skorých ranných hodín 28. augusta budú cestovné poriadky na linkách verejnej osobnej dopravy, ktorých sa dotkne uzávera cesty I/66, upravené.

V deň osláv 29. augusta bude MHD, na linkách dotknutých uzáverou cesty I/66, fungovať formou kyvadlovej dopravy (bez cestovných poriadkov). Ostatná verejná osobná doprava (prímestské a diaľkové linky) bude premávať podľa upravených cestovných poriadkov. Všetky zmeny budú zverejnené na webstránke dopravcov aj na stránke mesta.

Ak sa rozhodnete prísť do Banskej Bystrice autom, využite záchytné parkoviská (viď mapa). Premávať bude aj kyvadlová doprava.

Pohodlnejšie a výhodnejšie sa na oslavy SNP dostanete vlakom – 29. augusta cestujete do Banskej Bystrice z ktorejkoľvek vlakovej stanice na Slovensku za polovicu: zaplatíte len jednu cestu a s opečiatkovaným cestovným lístkom (miesto pečiatkovania: žel. st. B. Bystrica-MESTO a pokladňa Múzea SNP) cestujete naspäť zadarmo.

Zdroj informácií: Múzeum SNP

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

1. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

2. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

3. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

4. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

5. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

6. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

7. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.

8. Zuzana Piussi: Ako dôverníčka som v súdnej sieni počúvala obvinenia a svedectvá Petra Tótha (VIDEO)

"Názov nového filmu Ukradnutý štát nie je prehnaný,“ hovorí Zuzana Piussi o svojom filme, ktorý sa pripravuje do kín.

Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

9. Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty prišiel na výsluch do expozitúry Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

10. Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

Polícia v niekoľkých európskych krajinách rozbila skupinu, ktorá organizovala podvody pri sledovaní obsahu platených televíznych kanálov.