Lidl otvoril v Poluse svoju sedemnástu predajňu v Bratislave

10.09.2019 08:06 | Tlačové správy | TS Lidl

V poradí 137. predajňu otvoril Lidl Slovenská republika v deň svojich 15. narodenín

BRATISLAVA – Reťazec Lidl má na Slovensku už 137 predajní, od pondelka 9. septembra si v tomto diskonte môžu nakúpiť už aj návštevníci bratislavského Polus City Center. V Bratislave má Lidl dovedna sedemnásť predajní, otvorenie tej najnovšej sa udialo presne pätnásť rokov od jeho vstupu na slovenský trh. Po košickej Cassovii a banskobystrickom SC Point ide o tretiu predajňu Lidla v nákupnom centre. Diskont v aktuálnom obchodnom roku otvoril tri nové predajne, pričom do konca kalendárneho roka by mali v jeho portfóliu pribudnúť ďalšie dva obchody. Pôjde teda o najvýraznejšiu expanziu za ostatných päť rokov. Lidl zároveň pokračuje aj v modernizácii už existujúcich predajní.
Najnovšia predajňa Lidl na Slovensku má rozlohu predajnej plochy viac ako 1200 m2 a nachádza sa v Polus City Center, v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Predajňa ponúka aj vlastnú pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece. Lidl pri všetkých svojich aktivitách berie ohľad na životné prostredie a trvalú udržateľnosť. Nová predajňa je preto okrem štandardne používanými LED technológiami pri osvetlení vybavená aj tými pokročilými, ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení.
„Veríme, že pre Polus bude Lidl správna voľba a vyjadrujem obdiv nad tým, za aký krátky čas sa to podarilo. Gratulujem v tento špeciálny deň Lidlu a želám mu ešte minimálne ďalších 15 rokov a mnoho spokojných zákazníkov,“ uviedol pri príležitosti otvorenia predajne člen vedenia obchodného centra Adrian Bódis, Country Manager Slovak Republic spoločnosti IMMOFINANZ. Za Lidl prestrihol pásku vedúci predaja Miloš Kajan, ktorý povedal: „Na Slovensku pôsobíme od roku 2004 a do slovenských domácností už pätnásť rokov prinášame produkty vysokej kvality za priaznivé ceny. Som presvedčený, že aj táto predajňa si nájde svojich spokojných zákazníkov.“ V Poluse nájde uplatnenie 35 zamestnancov Lidla.
Súčasťou otvorenia novej predajne je aj podpora žiakov štyroch základných škôl – ZŠ s MŠ na Českej ulici, ZŠ s MŠ Za kasárňou, Spojenej školy na Hálkovej ulici a ZŠ s MŠ na Riazanskej ulici. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 1 Euro na športové a pedagogické pomôcky pre žiakov navštevujúcich spomenuté základné školy. Od roku 2015 podporil Lidl takýmto spôsobom už 65 škôl, ktorým poskytol vybavenie vo výške 200 000 €.
Lidl na Slovensku v 137 predajniach, outlete, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Nárast platov o viac ako o tridsaťpäť percent od jesene 2016, o takmer pätinu vyšší priemerný mesačný plat než je trhový priemer v odvetví na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov, to je realita v spomenutom diskontnom reťazci. Priemerný mesačný plat na spomenutých pozíciách je aktuálne bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne. Lidl je trojnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už päťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.

Tragédia Prešov: Bezpečnostná kamera zachytila moment výbuchu (VIDEO)

Video z bezpečnostnej kamery zachytilo moment výbuchu 12-poschodovej bytovky v piatok o 12:13.

4ka podporí zbierku na pomoc obetiam výbuchu v Prešove. Znásobí dary o polovicu

Mobilný operátor 4ka sa rozhodol podporiť výzvu na pomoc obetiam výbuchu plynu v Prešove, pri ktorom zahynulo sedem ľudí a množstvo ďalších ostalo bez strechy nad hlavou. Sumu, ktorá sa vyzbiera cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk znásobí.

Tragédia v Prešove: Polícia na facebooku oznámila ďalších 6 obetí, neskôr to zmenila (FOTO)

Polícia v sobotu ráno oznámila, že v 12-poschodovom bytovom dome, ktorý v piatok zasiahol výbuch plynu, našli ďalšie obete.

Ako na online platby: pozrite si tipy a triky od 4ky

Digitálnym platbám sa dnes už nedá nijako vyhnúť. Online platíme letenky na letnú dovolenku, mesiace zábavy so službami Netflix a Spotify alebo darčeky pod stromček.

Pozor na falošné zbierky pre pomoc obetiam, oficiálne číslo účtu je toto

Mesto Prešov a Polícia SR upozorňujú na falošné zbierky pre pomoc obetiam tragédie.

RTVS chystá mimoriadne správy (VIDEO)

V súvislosti s tragédiou v Prešove, keď pri výbuchu plynu zachvátil 12-poschodový panelák požiar, pripravuje RTVS na sobotu mimoriadne správy.

Žiadna úcta: Pluska zverejnila skok zúfalého muža z horiacej bytovky ako exkluzívne video

Novinári sa pri svojej práci dostanú k rôznym materiálom, špeciálne pri tragédiách. Nie všetko je však možné zverejniť.

V poslednej tohtoročnej relácii Na telo sľubuje Markíza exkluzívnych hostí (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela posledné tohtoročné vydanie politickej diskusnej relácie Na telo v nedeľu 8. decembra.

Polícia obvinila Roberta Fica (VIDEO)

Vyšetrovateľ obvinil predsedu Smeru v súvislosti s videom, v ktorom Robert Fico obhajoval Milana Mazureka z Kotlebovej ĽSNS.

Prokurátor prikázal vyšetrovateľom NAKA zaoberať sa videom Roberta Fica (VIDEO)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry prikázal vyšetrovateľovi NAKA znovu sa zaoberať videom Roberta Fica.