Lidl otvoril v Poluse svoju sedemnástu predajňu v Bratislave

10.09.2019 08:06 | Tlačové správy | TS Lidl

V poradí 137. predajňu otvoril Lidl Slovenská republika v deň svojich 15. narodenín

BRATISLAVA – Reťazec Lidl má na Slovensku už 137 predajní, od pondelka 9. septembra si v tomto diskonte môžu nakúpiť už aj návštevníci bratislavského Polus City Center. V Bratislave má Lidl dovedna sedemnásť predajní, otvorenie tej najnovšej sa udialo presne pätnásť rokov od jeho vstupu na slovenský trh. Po košickej Cassovii a banskobystrickom SC Point ide o tretiu predajňu Lidla v nákupnom centre. Diskont v aktuálnom obchodnom roku otvoril tri nové predajne, pričom do konca kalendárneho roka by mali v jeho portfóliu pribudnúť ďalšie dva obchody. Pôjde teda o najvýraznejšiu expanziu za ostatných päť rokov. Lidl zároveň pokračuje aj v modernizácii už existujúcich predajní.
Najnovšia predajňa Lidl na Slovensku má rozlohu predajnej plochy viac ako 1200 m2 a nachádza sa v Polus City Center, v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Predajňa ponúka aj vlastnú pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece. Lidl pri všetkých svojich aktivitách berie ohľad na životné prostredie a trvalú udržateľnosť. Nová predajňa je preto okrem štandardne používanými LED technológiami pri osvetlení vybavená aj tými pokročilými, ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení.
„Veríme, že pre Polus bude Lidl správna voľba a vyjadrujem obdiv nad tým, za aký krátky čas sa to podarilo. Gratulujem v tento špeciálny deň Lidlu a želám mu ešte minimálne ďalších 15 rokov a mnoho spokojných zákazníkov,“ uviedol pri príležitosti otvorenia predajne člen vedenia obchodného centra Adrian Bódis, Country Manager Slovak Republic spoločnosti IMMOFINANZ. Za Lidl prestrihol pásku vedúci predaja Miloš Kajan, ktorý povedal: „Na Slovensku pôsobíme od roku 2004 a do slovenských domácností už pätnásť rokov prinášame produkty vysokej kvality za priaznivé ceny. Som presvedčený, že aj táto predajňa si nájde svojich spokojných zákazníkov.“ V Poluse nájde uplatnenie 35 zamestnancov Lidla.
Súčasťou otvorenia novej predajne je aj podpora žiakov štyroch základných škôl – ZŠ s MŠ na Českej ulici, ZŠ s MŠ Za kasárňou, Spojenej školy na Hálkovej ulici a ZŠ s MŠ na Riazanskej ulici. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 1 Euro na športové a pedagogické pomôcky pre žiakov navštevujúcich spomenuté základné školy. Od roku 2015 podporil Lidl takýmto spôsobom už 65 škôl, ktorým poskytol vybavenie vo výške 200 000 €.
Lidl na Slovensku v 137 predajniach, outlete, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Nárast platov o viac ako o tridsaťpäť percent od jesene 2016, o takmer pätinu vyšší priemerný mesačný plat než je trhový priemer v odvetví na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov, to je realita v spomenutom diskontnom reťazci. Priemerný mesačný plat na spomenutých pozíciách je aktuálne bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne. Lidl je trojnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už päťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.

V nedeľných reláciách budú diskutovať Pellegrini, Hlina aj Harabin (VIDEO)

„Máte v nedeľu po 11 čas? Na TA3 budem diskutovať s falošným kresťanom Hlinom,“ takto avizuje svoju účasť v diskusnej relácii v Politike sudca Najvyššieho súdu Štefan Hrabin, ktorého TA3 ako volebného lídra novej strany Vlasť pozvala do relácie spolu aj s predsedom KDH Alojzom Hlinom.

Netflix dnes spustil ponuku filmov v češtine, aj na Slovensku

Americká platená internetová televízia Netflix dnes oficiálne spustila české používateľské rozhranie s českými titulkami aj dabingom. V ponuke má tisíce hodín televíznych programov a filmov, vrátane pôvodnej tvorby. Uviedla to v tlačovej správe.

Počet dezinformácií šíriacich sa z Ruska sa zdvojnásobil, upozorňuje EP

EÚ musí aktívnejšie bojovať proti dezinformáciám a zahraničnému zasahovaniu do volieb, vyzýva Európsky parlament.

Na rozlúčku s Gottom sa akreditovalo až 350 novinárov

Na verejnú rozlúčku so spevákom Karlom Gottom sa do pražského paláca Žofín akreditovalo okolo 350 novinárov.

Mimoriadny program počas pohrebu Karla Gotta prinesie aj Markíza a RTVS (VIDEO)

Okrem českých televízí poslednú rozlúčku a špeciálny program budú počas piatka a soboty vysielať aj niektoré slovenské televízie.

4ka pridáva denný dátový balík Denné nekonečno s poriadnou dávkou dát

4ka je známa tým, že poskytuje najväčšie objemy dát bez zbytočnej viazanosti. Každý si môže vybrať presne taký paušál, aký potrebuje a už nasledujúci mesiac môže svoju voľbu zmeniť.

Televízie chystajú k rozlúčke s Karlom Gottom špeciálne vysielanie

V súvislosti s poslednou rozlúčkou so spevákom Karlom Gottom v piatok a v sobotu chystajú televízie v ČR ale ja na Slovensku, špeciálne vysielanie.

Prečo je potrebné, aby ste mali v Androidoch zamknutú obrazovku?

Moderná doba sa nesie v znamení vývoja, inovácií, zmien. Tomu sa jednoducho nevyhneme. Niektoré zmeny prijímame ľahšie, stotožňujeme sa s nimi, iné možno nie sú až také vítané. S ohľadom na novoprijatú európsku legislatívu súvisiacu s PSD2 sme museli prejsť na novú verziu aplikácie. Tušili sme, že zmeny, ktoré priniesla, sa možno nebudú každému páčiť. Technológie však niekedy nepustia a ja sa vám budem snažiť v nasledujúcich riadkoch priblížiť, prečo po novom našu appku nemôžete používať v nezamknutých zariadeniach Android.

Twitter neúmyselne používal kontakty užívateľov k cielenej reklame

Americká spoločnosť Twitter prevádzkujúca rovnomennú sociálnu sieť sa ospravedlnila za "neúmyselné" používanie e-mailov a telefónnych čísel, ktoré používatelia poskytli z bezpečnostných dôvodov, k cielenej reklame. Spoločnosť nedokáže s istotou povedať, koľko kontaktov bolo takto zneužitých.

Mimovládky odkazujú konšpirátorom aj politikom: Nie sme zahraniční agenti

Viacerým mimovládnym organizáciam už pretiekol pohár trpezlivosti z neustáleho osočovania a spochybňovania ich práce zo strany rôznych konšpiračných médií ale aj niektorých politikov. Spojili sa a vytvorili novú platformu s názvom – Hlas občianskych organizácií.