Lidl otvoril v Poluse svoju sedemnástu predajňu v Bratislave

10.09.2019 08:06 | Tlačové správy | TS Lidl

V poradí 137. predajňu otvoril Lidl Slovenská republika v deň svojich 15. narodenín

BRATISLAVA – Reťazec Lidl má na Slovensku už 137 predajní, od pondelka 9. septembra si v tomto diskonte môžu nakúpiť už aj návštevníci bratislavského Polus City Center. V Bratislave má Lidl dovedna sedemnásť predajní, otvorenie tej najnovšej sa udialo presne pätnásť rokov od jeho vstupu na slovenský trh. Po košickej Cassovii a banskobystrickom SC Point ide o tretiu predajňu Lidla v nákupnom centre. Diskont v aktuálnom obchodnom roku otvoril tri nové predajne, pričom do konca kalendárneho roka by mali v jeho portfóliu pribudnúť ďalšie dva obchody. Pôjde teda o najvýraznejšiu expanziu za ostatných päť rokov. Lidl zároveň pokračuje aj v modernizácii už existujúcich predajní.
Najnovšia predajňa Lidl na Slovensku má rozlohu predajnej plochy viac ako 1200 m2 a nachádza sa v Polus City Center, v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Predajňa ponúka aj vlastnú pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece. Lidl pri všetkých svojich aktivitách berie ohľad na životné prostredie a trvalú udržateľnosť. Nová predajňa je preto okrem štandardne používanými LED technológiami pri osvetlení vybavená aj tými pokročilými, ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení.
„Veríme, že pre Polus bude Lidl správna voľba a vyjadrujem obdiv nad tým, za aký krátky čas sa to podarilo. Gratulujem v tento špeciálny deň Lidlu a želám mu ešte minimálne ďalších 15 rokov a mnoho spokojných zákazníkov,“ uviedol pri príležitosti otvorenia predajne člen vedenia obchodného centra Adrian Bódis, Country Manager Slovak Republic spoločnosti IMMOFINANZ. Za Lidl prestrihol pásku vedúci predaja Miloš Kajan, ktorý povedal: „Na Slovensku pôsobíme od roku 2004 a do slovenských domácností už pätnásť rokov prinášame produkty vysokej kvality za priaznivé ceny. Som presvedčený, že aj táto predajňa si nájde svojich spokojných zákazníkov.“ V Poluse nájde uplatnenie 35 zamestnancov Lidla.
Súčasťou otvorenia novej predajne je aj podpora žiakov štyroch základných škôl – ZŠ s MŠ na Českej ulici, ZŠ s MŠ Za kasárňou, Spojenej školy na Hálkovej ulici a ZŠ s MŠ na Riazanskej ulici. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 1 Euro na športové a pedagogické pomôcky pre žiakov navštevujúcich spomenuté základné školy. Od roku 2015 podporil Lidl takýmto spôsobom už 65 škôl, ktorým poskytol vybavenie vo výške 200 000 €.
Lidl na Slovensku v 137 predajniach, outlete, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Nárast platov o viac ako o tridsaťpäť percent od jesene 2016, o takmer pätinu vyšší priemerný mesačný plat než je trhový priemer v odvetví na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov, to je realita v spomenutom diskontnom reťazci. Priemerný mesačný plat na spomenutých pozíciách je aktuálne bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne. Lidl je trojnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už päťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

1. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

2. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

3. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

4. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

5. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

6. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

7. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.

8. Zuzana Piussi: Ako dôverníčka som v súdnej sieni počúvala obvinenia a svedectvá Petra Tótha (VIDEO)

"Názov nového filmu Ukradnutý štát nie je prehnaný,“ hovorí Zuzana Piussi o svojom filme, ktorý sa pripravuje do kín.

Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

9. Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty prišiel na výsluch do expozitúry Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

10. Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

Polícia v niekoľkých európskych krajinách rozbila skupinu, ktorá organizovala podvody pri sledovaní obsahu platených televíznych kanálov.