Lidl otvoril v Poluse svoju sedemnástu predajňu v Bratislave

10.09.2019 08:06 | Tlačové správy | TS Lidl

V poradí 137. predajňu otvoril Lidl Slovenská republika v deň svojich 15. narodenín

BRATISLAVA – Reťazec Lidl má na Slovensku už 137 predajní, od pondelka 9. septembra si v tomto diskonte môžu nakúpiť už aj návštevníci bratislavského Polus City Center. V Bratislave má Lidl dovedna sedemnásť predajní, otvorenie tej najnovšej sa udialo presne pätnásť rokov od jeho vstupu na slovenský trh. Po košickej Cassovii a banskobystrickom SC Point ide o tretiu predajňu Lidla v nákupnom centre. Diskont v aktuálnom obchodnom roku otvoril tri nové predajne, pričom do konca kalendárneho roka by mali v jeho portfóliu pribudnúť ďalšie dva obchody. Pôjde teda o najvýraznejšiu expanziu za ostatných päť rokov. Lidl zároveň pokračuje aj v modernizácii už existujúcich predajní.
Najnovšia predajňa Lidl na Slovensku má rozlohu predajnej plochy viac ako 1200 m2 a nachádza sa v Polus City Center, v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Predajňa ponúka aj vlastnú pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece. Lidl pri všetkých svojich aktivitách berie ohľad na životné prostredie a trvalú udržateľnosť. Nová predajňa je preto okrem štandardne používanými LED technológiami pri osvetlení vybavená aj tými pokročilými, ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení.
„Veríme, že pre Polus bude Lidl správna voľba a vyjadrujem obdiv nad tým, za aký krátky čas sa to podarilo. Gratulujem v tento špeciálny deň Lidlu a želám mu ešte minimálne ďalších 15 rokov a mnoho spokojných zákazníkov,“ uviedol pri príležitosti otvorenia predajne člen vedenia obchodného centra Adrian Bódis, Country Manager Slovak Republic spoločnosti IMMOFINANZ. Za Lidl prestrihol pásku vedúci predaja Miloš Kajan, ktorý povedal: „Na Slovensku pôsobíme od roku 2004 a do slovenských domácností už pätnásť rokov prinášame produkty vysokej kvality za priaznivé ceny. Som presvedčený, že aj táto predajňa si nájde svojich spokojných zákazníkov.“ V Poluse nájde uplatnenie 35 zamestnancov Lidla.
Súčasťou otvorenia novej predajne je aj podpora žiakov štyroch základných škôl – ZŠ s MŠ na Českej ulici, ZŠ s MŠ Za kasárňou, Spojenej školy na Hálkovej ulici a ZŠ s MŠ na Riazanskej ulici. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 1 Euro na športové a pedagogické pomôcky pre žiakov navštevujúcich spomenuté základné školy. Od roku 2015 podporil Lidl takýmto spôsobom už 65 škôl, ktorým poskytol vybavenie vo výške 200 000 €.
Lidl na Slovensku v 137 predajniach, outlete, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Nárast platov o viac ako o tridsaťpäť percent od jesene 2016, o takmer pätinu vyšší priemerný mesačný plat než je trhový priemer v odvetví na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov, to je realita v spomenutom diskontnom reťazci. Priemerný mesačný plat na spomenutých pozíciách je aktuálne bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne. Lidl je trojnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už päťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.

Je tu rok 2020. Na čo všetko sa môžu tešiť hráči počítačových hier?

Rok 2020 bude veľký. Vývojárske štúdiá už dokončujú práce na viacerých veľkých projektoch, ktoré nepochybne potešia každého, kto má doma PC, Xbox alebo PlayStation. Na množstvo ťahákov sa navyše môžeme tešiť už v prvej polovici roka!

Martin Daňo má na krku ďalšie obvinenie za útoky na novinárku

Kontroverzný youtuber Martin Daňo, tohto času zadržaný vo väzbe, má na krku obvinenie.

Haščák poprel, že by vedel o chystanej vražde Kuciaka

Spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák dnes na súde odmietol, že by mu Marian Kočner, ktorý čelí obžalobe z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka, písal o príprave fyzickej likvidácie niekoho.

Generálny riaditeľ BBC odstúpi z funkcie

Generálny riaditeľ britskej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti BBC Tony Hall dnes oznámil, že tento rok v lete po siedmich rokoch odstúpi z funkcie.

Výtvarník Kalmus jedol počas Haščákovho brífingu banán (VIDEO)

Výtvarníkovi Petrovi Kalmusovi sa počas brífingu šéfa Penty Jaroslava Haščáka podaril neobvyklý performance.

Haščák sa zastal novinárky Ruttkyovej, ktorá si od Kočnera vypýtala na dovolenku (VIDEO)

Dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračovalo pojednávanie v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, na súde vypovedal Norbert Bödör a Jaroslav Haščák, spolumajiteľ Penty.

Chcete zbohatnúť? Musíte si opakovať: Mám na to!

Mnohých z nás v súčasnosti trápi finančná neistota a to bez ohľadu na sumu, aká sa nám mesačne pripisuje na účet. Máme pocit, akoby na nás svet kričal: „Nemáš dosť peňazí.“

Zomrel syn spisovateľa Tolkiena, ktorý sa staral o otcov odkaz

Vo veku 95 rokov zomrel Christopher Tolkien, ktorý sa posledných niekoľko desiatok rokov venoval literárnemu odkazu svojho otca J. R. R. Tolkiena.

Mobilná aplikácia dokáže rozpoznávať huby a mapovať ich

Študent Fakulty aplikovaných vied Západočeskej univerzity (ZČU) Lukáš Picek sa podieľal na vývoji mobilnej aplikácie Svampeatlas, ktorá vie rozpoznávať huby, mapovať ich a zdieľať súradnice s ostatnými užívateľmi. Aplikácia je výstupom rovnomenného projektu s dánskymi kolegami z kodanskej univerzity, dokáže rozpoznať 1400 druhov húb.

Študenti lekárskych fakúlt posielajú Ficovi otvorený list (VIDEO)

Študenti lekárskych fakúlt zverejnili vyhlásenie, v ktorom reagujú na prejav predsedu Smeru Roberta Fica na dnešnej programovej konferencii strany.