Všetko čo potrebujete vedieť o čísle 158: Desatoro volajúceho v tiesni

10.09.2019 08:29 | Tlačové správy | Polícia SR - Nitriansky kraj

Dostali ste sa do situácie, kedy je potrebné privolať pomoc prostredníctvom tiesňovej linky 158? Ste v strese z nepríjemnej situácie, v ktorej sa nachádzate a bojíte sa? My sme tu pre vás. Spolu to zvládneme, ak sa pokúsite zachovať pokoj a budete nám pomáhať.

Polícajti na operačnom stredisku sú školení na zvládanie takýchto situácií a ak ich budete počúvať a čo najpresnejšie im odpovedať na otázky, pomoc k vám príde oveľa skôr.

Sústreďte sa najmä na to, aby ste vedeli odpovedať na tieto základné otázky, žiadna z nich nie je zbytočná:

1. k akej udalosti došlo
2. miesto, kde k udalosti došlo
3. kedy k udalosti došlo
4. akým spôsobom k udalosti došlo a príčina jej vzniku
5. osobné údaje volajúceho
6. či došlo k zraneniu, a či je potrebné vyslať rýchlu záchrannú pomoc a hasičov na miesto udalosti
7. či už bola osobám poskytnutá prvá pomoc a či ju vie niekto na mieste poskytnúť
8. kto je páchateľom, jeho údaje, pripadne popis a smer, ktorým unikal,
9. snažíme sa poučiť volajúceho o správaní sa na mieste udalosti, aby došlo k čo najmenšiemu ohrozeniu života a zdravia osôb na mieste a vzniku škôd
10. usmerňujeme volajúceho na koho sa môže obrátiť, v prípade volania, ktoré nie je v kompetencii policajta vykonávajúceho službu na príjme tiesňovej linky.

Video pripravila stránka Polícia SR - Nitriansky kraj

V nedeľných reláciách budú diskutovať Pellegrini, Hlina aj Harabin (VIDEO)

„Máte v nedeľu po 11 čas? Na TA3 budem diskutovať s falošným kresťanom Hlinom,“ takto avizuje svoju účasť v diskusnej relácii v Politike sudca Najvyššieho súdu Štefan Hrabin, ktorého TA3 ako volebného lídra novej strany Vlasť pozvala do relácie spolu aj s predsedom KDH Alojzom Hlinom.

Netflix dnes spustil ponuku filmov v češtine, aj na Slovensku

Americká platená internetová televízia Netflix dnes oficiálne spustila české používateľské rozhranie s českými titulkami aj dabingom. V ponuke má tisíce hodín televíznych programov a filmov, vrátane pôvodnej tvorby. Uviedla to v tlačovej správe.

Počet dezinformácií šíriacich sa z Ruska sa zdvojnásobil, upozorňuje EP

EÚ musí aktívnejšie bojovať proti dezinformáciám a zahraničnému zasahovaniu do volieb, vyzýva Európsky parlament.

Na rozlúčku s Gottom sa akreditovalo až 350 novinárov

Na verejnú rozlúčku so spevákom Karlom Gottom sa do pražského paláca Žofín akreditovalo okolo 350 novinárov.

Mimoriadny program počas pohrebu Karla Gotta prinesie aj Markíza a RTVS (VIDEO)

Okrem českých televízí poslednú rozlúčku a špeciálny program budú počas piatka a soboty vysielať aj niektoré slovenské televízie.

4ka pridáva denný dátový balík Denné nekonečno s poriadnou dávkou dát

4ka je známa tým, že poskytuje najväčšie objemy dát bez zbytočnej viazanosti. Každý si môže vybrať presne taký paušál, aký potrebuje a už nasledujúci mesiac môže svoju voľbu zmeniť.

Televízie chystajú k rozlúčke s Karlom Gottom špeciálne vysielanie

V súvislosti s poslednou rozlúčkou so spevákom Karlom Gottom v piatok a v sobotu chystajú televízie v ČR ale ja na Slovensku, špeciálne vysielanie.

Prečo je potrebné, aby ste mali v Androidoch zamknutú obrazovku?

Moderná doba sa nesie v znamení vývoja, inovácií, zmien. Tomu sa jednoducho nevyhneme. Niektoré zmeny prijímame ľahšie, stotožňujeme sa s nimi, iné možno nie sú až také vítané. S ohľadom na novoprijatú európsku legislatívu súvisiacu s PSD2 sme museli prejsť na novú verziu aplikácie. Tušili sme, že zmeny, ktoré priniesla, sa možno nebudú každému páčiť. Technológie však niekedy nepustia a ja sa vám budem snažiť v nasledujúcich riadkoch priblížiť, prečo po novom našu appku nemôžete používať v nezamknutých zariadeniach Android.

Twitter neúmyselne používal kontakty užívateľov k cielenej reklame

Americká spoločnosť Twitter prevádzkujúca rovnomennú sociálnu sieť sa ospravedlnila za "neúmyselné" používanie e-mailov a telefónnych čísel, ktoré používatelia poskytli z bezpečnostných dôvodov, k cielenej reklame. Spoločnosť nedokáže s istotou povedať, koľko kontaktov bolo takto zneužitých.

Mimovládky odkazujú konšpirátorom aj politikom: Nie sme zahraniční agenti

Viacerým mimovládnym organizáciam už pretiekol pohár trpezlivosti z neustáleho osočovania a spochybňovania ich práce zo strany rôznych konšpiračných médií ale aj niektorých politikov. Spojili sa a vytvorili novú platformu s názvom – Hlas občianskych organizácií.