Chello Central Europe bol so SportTV ocenený za tohtoročné prenosy KHL

Společnost Chello Central Europe provozující placené televize Sport1 a Sport2 HD získala cenu určenou pro tvůrce nejlepšího televizního přenosu. Byla jí udělena 22. května v Moskvě, v rámci slavnostního celoročního hodnocení Kontinentální hokejové ligy (KHL).

Chello Central Europe patří do skupiny Liberty Global, Inc.
Gala slavnostně uzavírající sezonu se v Moskvě pořádá už pátým rokem a pravidelně se při té příležitosti vyhlašuje Hráč roku, Trenér roku, Mužstvo roku, ale mimo to se dává cena i Nejlepší produkční společnost (Best Production Company). Tuto cenu si letos vysloužila společnost Chello Central Europe, která odpovídá za vybrané přenosy KHL už druhým rokem a českým a slovenským divákům je přináší prostřednictvím svých televizí Sport1 a Sport2 HD.
„Toto ocenění je dalším potvrzením faktu, že budoucnost patří kvalitním pořadům z naší vlastní výroby. Přímé přenosy byly ve struktuře televizního vysílání vždy výrazně specifickou záležitostí. Chello Central Europe je jako domácí vysílatel televizních přenosů Lva Praha a Slovanu Bratislava hrdé na tento úspěch i proto, že ukazuje, nakolik dokáže hra skvělých mužstev a vysoká úroveň sportovních přenosů zvýšit význam střední Evropy na mapě světového hokeje," prohlásil Levente B. Málnay, generální ředitel společnosti Chello Central Europe.
V sezoně 2011-12 vyráběla firma Chello Central Europe signál zápasů Lva Poprad, v následující sezoně pokrývala a na kanálech Sport1 a Sport2 HD vysílala zápasy Lva Praha a Slovanu Bratislava; tyto záběry dále přebírala celá Evropa. Navíc během letošní výluky v NHL byl touto televizní společností produkovaný duel Lev Praha-Dynamo Moskva prvním přímým přenosem KHL, který se objevil ve vysílání sportovní stanice ESPN na území Severní Ameriky