Vorobjov a Mihálik nie sú ani zďaleka poslední Bödörovi ľudia na NAKA

26.09.2019 17:47 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Na kľúčových postoch Národnej kriminálnej agentúry stále pôsobia ľudia, ktorých tam dosadil Norbert Bödör cez bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara so súhlasom Roberta Fica a Roberta Kaliňáka. Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič preto vyzval prezidenta PZ Milana Lučanského, aby čím skôr vyčistil NAKA od týchto ľudí.

Matovič to uviedol v reakcii na zadržanie bývalého riaditeľa Spravodajskej jednotky finančnej polície Pavla Vorobjova a terajšieho zástupcu riaditeľa Národnej finančnej jednotky Milana Mihálika. „O týchto ľuďoch bolo dobre známe, že sú to nominanti Norberta Bödöra.

Treba sa poďakovať statočným vyšetrovateľom v policajnom zbore, ktorí sa neboja ísť po krku aj „vlastným ľuďom“. Vďaka týmto vyšetrovateľom sme dnes o krok bližšie k spravodlivosti,“ povedal Matovič s tým, že týmto vyšetrovateľom treba dodať odvahu, keďže vedú súboj o očistu „svojho vlastného organizmu“. „Do tohto organizmu sa infiltrovali ľudia, ktorí boli súčasťou nitrianskej mafie a mali slúžiť Mariánovi Kočnerovi. Robert Fico vydal tejto mafii kľúčové útvary NAKA už na začiatku svojej moci. Ľudia, ktorých si tam dosadili, zabezpečovali lustrovanie novinárov, vyšetrovateľov aj prokurátorov. Bohužiaľ, v NAKA naďalej pôsobí niekoľko desiatok takýchto ľudí, ktorých tam dosadil Bödör cez Tibora Gašpara, s ktorým sú v blízkom rodinnom vzťahu,“ vyjadril sa Matovič.

Podľa I. Matoviča v súčasnosti na NAKA prebieha „tichý súboj“ medzi statočnými policajtami a vyšetrovateľmi s ľuďmi, o ktorých je známe, že sú nominantami Norberta Bödöra, a na NAKA boli dosadení so súhlasom Roberta Fica a Roberta Kaliňáka preto, aby chránili ľudí ako M. Kočner či L. Bašternák. Podľa Matoviča tak dnes boli zatknutí ľudia Roberta Fica. „Chcem vyzvať hlavne prezidenta policajného zboru, aby čím skôr dostal z policajného zboru nominantov Norberta Bödöra a Tibora Gašpara, pretože veľmi dobre vie, o koho ide. Títo ľudia tam nemajú čo robiť,“ uviedol Matovič a dodal, že ak policajný prezident má nejaké pochybnosti, odporúča mu pri preverovaní ľudí z NAKA využiť polygraf. „Stačí ich poslať na detektor lži, na ktorý sú posielaní aj iní príslušníci NAKA, ak sú o nich pochybnosti. Je čas vyčistiť NAKA od kolaborantov, ktorí slúžili mafii. Vládna koalícia vydala spravodlivosť do rúk mafie. Je načase, aby sme s týmto systémom, kedy mafia spravuje štát, skončili,“ uzavrel.

Ako uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Eduard Heger, boj za očistu štátu je už od začiatku hlavnou prioritou hnutia OĽANO. „Ubezpečujeme ľudí, že naďalej v tomto boji budeme pokračovať, pretože aj zadržanie dvoch čelných predstaviteľov bezpečnostných zložiek je dôkazom toho, že Slovensko sa nachádza v mimoriadne vážnej situácii,“ vyjadril sa Heger, ktorý zároveň apeloval na ľudí a celú demokratickú opozíciu. „Najhrubším spôsobom sa siahlo na spravodlivosť. Preto práve v týchto chvíľach musíme byť jednotní a nesmieme poľaviť v boji proti mafii, ktorá nám ukradla štát,“ dodal.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.

Deti zabitého novinára odpustili otcovým vrahom

Deti saudskoarabského novinára Džamala Chášukdžího zavraždeného v roku 2018 dnes oznámili, že otcovým vrahom odpustili. Novinár, ktorý kritizoval saudskoarabských predstaviteľov, bol zabitý na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule a jeho telo sa nenašlo.

Cenzúra v Poľsku: Populárnu pieseň o známom politikovi stiahli z vysielania (VIDEO)

Pesnička populárneho poľského speváka o privilégiách šéfa vládnej strany Jaroslawa Kaczyńského sa dostala až na vrchol hitparády populárnej stanice verejnoprávneho poľského rozhlasu Trojka, ale potom náhle zmizla. Rozhlas obviňujú z cenzúry, hrozia odchody novinárov aj bojkot časti umelcov. Pesnička sa stala hitom, na internete má seďem miliónov zhliadnutí.