Vorobjov a Mihálik nie sú ani zďaleka poslední Bödörovi ľudia na NAKA

26.09.2019 17:47 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Na kľúčových postoch Národnej kriminálnej agentúry stále pôsobia ľudia, ktorých tam dosadil Norbert Bödör cez bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara so súhlasom Roberta Fica a Roberta Kaliňáka. Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič preto vyzval prezidenta PZ Milana Lučanského, aby čím skôr vyčistil NAKA od týchto ľudí.

Matovič to uviedol v reakcii na zadržanie bývalého riaditeľa Spravodajskej jednotky finančnej polície Pavla Vorobjova a terajšieho zástupcu riaditeľa Národnej finančnej jednotky Milana Mihálika. „O týchto ľuďoch bolo dobre známe, že sú to nominanti Norberta Bödöra.

Treba sa poďakovať statočným vyšetrovateľom v policajnom zbore, ktorí sa neboja ísť po krku aj „vlastným ľuďom“. Vďaka týmto vyšetrovateľom sme dnes o krok bližšie k spravodlivosti,“ povedal Matovič s tým, že týmto vyšetrovateľom treba dodať odvahu, keďže vedú súboj o očistu „svojho vlastného organizmu“. „Do tohto organizmu sa infiltrovali ľudia, ktorí boli súčasťou nitrianskej mafie a mali slúžiť Mariánovi Kočnerovi. Robert Fico vydal tejto mafii kľúčové útvary NAKA už na začiatku svojej moci. Ľudia, ktorých si tam dosadili, zabezpečovali lustrovanie novinárov, vyšetrovateľov aj prokurátorov. Bohužiaľ, v NAKA naďalej pôsobí niekoľko desiatok takýchto ľudí, ktorých tam dosadil Bödör cez Tibora Gašpara, s ktorým sú v blízkom rodinnom vzťahu,“ vyjadril sa Matovič.

Podľa I. Matoviča v súčasnosti na NAKA prebieha „tichý súboj“ medzi statočnými policajtami a vyšetrovateľmi s ľuďmi, o ktorých je známe, že sú nominantami Norberta Bödöra, a na NAKA boli dosadení so súhlasom Roberta Fica a Roberta Kaliňáka preto, aby chránili ľudí ako M. Kočner či L. Bašternák. Podľa Matoviča tak dnes boli zatknutí ľudia Roberta Fica. „Chcem vyzvať hlavne prezidenta policajného zboru, aby čím skôr dostal z policajného zboru nominantov Norberta Bödöra a Tibora Gašpara, pretože veľmi dobre vie, o koho ide. Títo ľudia tam nemajú čo robiť,“ uviedol Matovič a dodal, že ak policajný prezident má nejaké pochybnosti, odporúča mu pri preverovaní ľudí z NAKA využiť polygraf. „Stačí ich poslať na detektor lži, na ktorý sú posielaní aj iní príslušníci NAKA, ak sú o nich pochybnosti. Je čas vyčistiť NAKA od kolaborantov, ktorí slúžili mafii. Vládna koalícia vydala spravodlivosť do rúk mafie. Je načase, aby sme s týmto systémom, kedy mafia spravuje štát, skončili,“ uzavrel.

Ako uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Eduard Heger, boj za očistu štátu je už od začiatku hlavnou prioritou hnutia OĽANO. „Ubezpečujeme ľudí, že naďalej v tomto boji budeme pokračovať, pretože aj zadržanie dvoch čelných predstaviteľov bezpečnostných zložiek je dôkazom toho, že Slovensko sa nachádza v mimoriadne vážnej situácii,“ vyjadril sa Heger, ktorý zároveň apeloval na ľudí a celú demokratickú opozíciu. „Najhrubším spôsobom sa siahlo na spravodlivosť. Preto práve v týchto chvíľach musíme byť jednotní a nesmieme poľaviť v boji proti mafii, ktorá nám ukradla štát,“ dodal.

Tisícky ľudí šírili podvod so sedačkami, polícia im posiela dôležitú radu

Ľudia na Slovensku opäť vo vidine, že niečo drahé získajú zadarmo, šírili hoax a zároveň poskytovali dôležité údaje, ktoré mohli následne podvodníci zneužiť.

Vatikán si chce získať mladých – prináša aplikáciu s elektronickým ružencom (VIDEO)

Vatikán chce získať sympatie mladých veriacich vďaka technologickej inovácii, ktorá ich má prepojiť s elektronickou aplikáciou, a pomôcť im tak pri tradičných ružencových modlitbách.

Do Na telo príde šéf vyšetrovacieho tímu Gorila (VIDEO)

Hostia a témy víkendových diskusii. Na verejnosť sa dostal zvukový záznam z Gorily, ktorý obsahuje nahrávky, ktoré naznačujú politickú korupciu.

Posledný videoklip Karla Gotta už má okolo 23 miliónov zhliadnutí (VIDEO)

Posledný klip Karla Gotta a jeho dcéry Charlotte Elly k piesni Srdcia nehasnú už má na YouTube okolo 23 miliónov zhliadnutí. Singel zložil frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo, ktorý ich tiež doprevádzal na akustickej gitare. Ide o prvú pieseň, ktorú Krajčo napísal pre niekoho iného než svoju kapelu. Finálnu podobu doladil s Petrom Harazinom z kapely Nebe.

Wanda Adamík Hrycová sa stala opäť prezidentkou filmovej a televíznej akadémie

Valné zhromaždenie Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA) si zvolilo nových členov prezídia. Tí následne jednohlasne potvrdili v pozícii prezidentky SFTA Wandu Adamík Hrycovú a zvolili dvojicu nových viceprezidentov Katarínu Krnáčovú a Tibora Búzu.

Křetinský a Tkáč vlastnia podiel v nemeckej ProSiebenSat.1

Skupina Czech Media Invest (CMI), ktorú spoluvlastní český podnikateľ Daniel Křetínský a má v nej podiel aj Patrik Tkáč, kúpila podiel zhruba 4,07 percenta v nemeckej televíznej a rozhlasovej spoločnosti ProSiebenSat.1 Media.

Jeden z obvinených z vraždy Kuciaka sa dohodol na znížení trestu

Dohodu o vine a treste dnes s prokurátorom uzavrel Zoltán Andrusko, sprostredkovateľ minuloročnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Kočnerova Threema: Novinárka Ruttkayová si vypýtala od Kočnera na dovolenku. Z médií sa teraz sťahuje

Pokrivený imidž štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej mala na žiadosť Mariana Kočnera v médiách napravovať redaktorka Martina Ruttkayová. Od Kočnera si podľa komunikácie z Kočnerovej Threemy vypýtala peniaze na dovolenku za pomoc pri odchode ministerky Lucie Žitňanskej.

České médiá sú pod tlakom, uvádza Európska novinárska federácia

Česká média jsou pod tlakem veřejnosti a politiků, část mediálního trhu navíc stále nepřímo ovládá premiér Andrej Babiš, uvádí zpráva Evropské novinářské federace (EJF), na kterou upozornil zpravodajský server iRozhlas.

Kvôli škandalóznej stopke odvolali šéfa bulharského rádia

Odvolanie generálneho riaditeľa bulharského verejnoprávneho rozhlasu BNR Svetoslava Kostova dnes schválila bulharská Rada pre elektronické médiá (SEM).