Vorobjov a Mihálik nie sú ani zďaleka poslední Bödörovi ľudia na NAKA

26.09.2019 17:47 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Na kľúčových postoch Národnej kriminálnej agentúry stále pôsobia ľudia, ktorých tam dosadil Norbert Bödör cez bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara so súhlasom Roberta Fica a Roberta Kaliňáka. Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič preto vyzval prezidenta PZ Milana Lučanského, aby čím skôr vyčistil NAKA od týchto ľudí.

Matovič to uviedol v reakcii na zadržanie bývalého riaditeľa Spravodajskej jednotky finančnej polície Pavla Vorobjova a terajšieho zástupcu riaditeľa Národnej finančnej jednotky Milana Mihálika. „O týchto ľuďoch bolo dobre známe, že sú to nominanti Norberta Bödöra.

Treba sa poďakovať statočným vyšetrovateľom v policajnom zbore, ktorí sa neboja ísť po krku aj „vlastným ľuďom“. Vďaka týmto vyšetrovateľom sme dnes o krok bližšie k spravodlivosti,“ povedal Matovič s tým, že týmto vyšetrovateľom treba dodať odvahu, keďže vedú súboj o očistu „svojho vlastného organizmu“. „Do tohto organizmu sa infiltrovali ľudia, ktorí boli súčasťou nitrianskej mafie a mali slúžiť Mariánovi Kočnerovi. Robert Fico vydal tejto mafii kľúčové útvary NAKA už na začiatku svojej moci. Ľudia, ktorých si tam dosadili, zabezpečovali lustrovanie novinárov, vyšetrovateľov aj prokurátorov. Bohužiaľ, v NAKA naďalej pôsobí niekoľko desiatok takýchto ľudí, ktorých tam dosadil Bödör cez Tibora Gašpara, s ktorým sú v blízkom rodinnom vzťahu,“ vyjadril sa Matovič.

Podľa I. Matoviča v súčasnosti na NAKA prebieha „tichý súboj“ medzi statočnými policajtami a vyšetrovateľmi s ľuďmi, o ktorých je známe, že sú nominantami Norberta Bödöra, a na NAKA boli dosadení so súhlasom Roberta Fica a Roberta Kaliňáka preto, aby chránili ľudí ako M. Kočner či L. Bašternák. Podľa Matoviča tak dnes boli zatknutí ľudia Roberta Fica. „Chcem vyzvať hlavne prezidenta policajného zboru, aby čím skôr dostal z policajného zboru nominantov Norberta Bödöra a Tibora Gašpara, pretože veľmi dobre vie, o koho ide. Títo ľudia tam nemajú čo robiť,“ uviedol Matovič a dodal, že ak policajný prezident má nejaké pochybnosti, odporúča mu pri preverovaní ľudí z NAKA využiť polygraf. „Stačí ich poslať na detektor lži, na ktorý sú posielaní aj iní príslušníci NAKA, ak sú o nich pochybnosti. Je čas vyčistiť NAKA od kolaborantov, ktorí slúžili mafii. Vládna koalícia vydala spravodlivosť do rúk mafie. Je načase, aby sme s týmto systémom, kedy mafia spravuje štát, skončili,“ uzavrel.

Ako uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Eduard Heger, boj za očistu štátu je už od začiatku hlavnou prioritou hnutia OĽANO. „Ubezpečujeme ľudí, že naďalej v tomto boji budeme pokračovať, pretože aj zadržanie dvoch čelných predstaviteľov bezpečnostných zložiek je dôkazom toho, že Slovensko sa nachádza v mimoriadne vážnej situácii,“ vyjadril sa Heger, ktorý zároveň apeloval na ľudí a celú demokratickú opozíciu. „Najhrubším spôsobom sa siahlo na spravodlivosť. Preto práve v týchto chvíľach musíme byť jednotní a nesmieme poľaviť v boji proti mafii, ktorá nám ukradla štát,“ dodal.

4 typy dátožrútov a 4 tipy na dokonalý smartfón pre každého z nich

V obchodoch je toľko špičkových smartfónov, ktoré dnes dokážu viac, než akýkoľvek starší notebook! Nie každý však musí vo vrecku nosiť mobil za vyše 1 000 eur. Niekto používa mobil len zriedka, iní sa od neho neodlepí po celý deň.

Celebrity ohlásili pauzu od Instagramu na protest proti Facebooku

Niektoré americké a britské celebrity sa na celý deň odmlčali na platformách prevádzkovaných spoločnosťou Facebook, aby tak upozornili na problémy sociálnych sietí s nenávistnými prejavmi a dezinformáciami.

Poslankyňa Tabak sa síce za kontroverznú fotku ospravedlnila, no šíri ju ďalej (FOTO)

Aj poslankyňa Romana Tabak sa rozhodla pripomenúť deň obetí holokaustu, no dosť nešťastným spôsobom.

ČT se nemusí ospravedlniť Agrofertu za reportáže

Česká televize (ČT) se nemusí omlouvat koncernu Agrofert za to, že ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Pražský městský soud dnes zamítl žalobu, ve které společnost tvrdila, že reportáže poškodily její pověst.

Úrad verejného zdravotníctva má nového šéfa komunikácie

Úrad verejného zdravotníctva má nového riaditeľa sekcie komunikácie a medzinárodných vzťahov.

Čínska firma zhromažďovala dáta o prominentoch zo západu, dokonca aj o ich deťoch

Čínska firma Zhenhua Data Technology, ktorá sa na svojom už vypnutom webe označovala za pioniera vo využívaní dát pre hybridné vojnu, vplyvných ľudoch zo západu, ktorý z čínskej firmy unikol.

Zomrel herec Martin Horňák (VIDEO)

V piatok 11. septembra zomrel vo veku 68 rokov herec Martin Horňák.

Otvorený list hygienikom týkajúci sa nových pandemických opatrení

Poslanci a právnici posielajú hygienikom otvorený list k opatreniam, týkajúcim sa kultúrnych, športových a ďalších podujatí.

Zlatého leva si z Benátok odváža film Nomadland (VIDEO)

Zlatého leva na 77. filmovom festivale v Benátkach dnes získal film Nomadland (Krajina nomádov) americkej režisérky čínskeho pôvodu Chloé Zhao.

Kde je ten, čo mi zavraždil brata?!

Dlhá cesta nadol je nezvyčajný román napísaný vo veršoch. A hoci to môže mnohých odradiť, počkajte chvíľu.