Úrad vlády SR pozýva verejnosť na verejné vypočutie kandidátov na predsedu protikorupčného úradu

21.10.2019 15:52 | Tlačové správy | TS ÚV

Túto stredu, 23. októbra 2019 sa od 8:30 hodiny v priestoroch ÚZ Hotel Bôrik v Bratislave opäť uskutoční verejné vypočutie kandidátov na predsedu Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Ako sme verejnosť už informovali, záujem o tento post prejavilo 11 kandidátov, z ktorých 9 splnilo všetky podmienky výzvy.

Počas jedného dňa budú komisiou, ktorá pracuje v rovnakom zložení ako pri predchádzajúcej voľbe predsedu tohto úradu, vypočutí všetci kandidáti. Ich zoznam je zverejnený na webovom sídle Úradu vlády SR: https://www.bojprotikorupcii.gov.sk/urad-na-ochranu-oznamovatelov/ .

Komisia bude v zmysle výzvy: https://www.vlada.gov.sk//vyzva-na-prihlasenie-zaujemcov-o-kandidaturu-na-predsedu-uradu-na-ochranu-oznamovatelov-protispolocenskej-cinnosti/ sledovať najmä schopnosť kandidáta obhájiť svoju koncepciu rozvoja úradu, posudzovať jeho pracovné skúsenosti najmä z hľadiska ich relevancií vo vzťahu k poslaniu úradu, ale aj manažérske či komunikačné schopnosti kandidáta. Komisia bude mať následne 15 dní na rozhodnutie, ktorých dvoch záujemcov odporučí vláde SR. Predsedu Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti schvaľuje parlament.

Úrad vlády SR pozýva na Bôrik širokú laickú aj odbornú verejnosť, zástupcov politických strán, ale v prvom rade poslancov NR SR na verejné vypočutie kandidátov, aby si mohli o nich urobiť relevantný obraz. Úrad vlády SR pozval poslancov NR SR aj osobitne v liste adresovanom Kancelárii Národnej rady Slovenskej republiky.

Verejné vypočutie bude môcť verejnosť sledovať aj naživo na FB stránke Úradu vlády Slovenskej republiky. Stream úrad vlády uvedie aj na svojom webovom sídle v stredu ráno pred začiatkom verejného vypočutia.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.

České televízie pripravujú k 30. výročiu revolúcie špeciálne relácie (VIDEO)

České televizní stanice připravují na neděli k 30. výročí začátku sametové revoluce speciální vysílání nebo pořady. Česká televize bude mít několik venkovních studií v centru Prahy.

Magio TV prináša viacero noviniek

Telekom vylepšuje svoju televíznu ponuku: prináša nové kanály v Magio TV, aj filmové a seriálové novinky vo videopožičovni Magio Kino. Zároveň vylepšuje aplikáciu Magio GO, ktorá je dostupná už aj pre Smart TV a prináša nové zaradenie Magio GO TV Box.

Po protestoch Poľska zmení Netflix film o strážcovi v tábore smrti (VIDEO)

Americká spoločnosť Netflix po protestoch Poľska zmení v dokumentárnom filme Diabol od vedľa mapy, v ktorých boli nacistické vyhladzovacie tábory zakreslené na súčasných poľských hraniciach.

Rádio Expres si Nežnú revolúciu pripomenie sériou špeciálnych rozhovorov

V nedeľu 17.novembra dopoludnia odvysiela Expres sedem jedinečných rozhovorov, ktoré pripravili redaktori spravodajstva s priamymi účastníkmi revolúcie, športovcami, hercami a pamätníkmi.

Markíza bude mať špeciálne Na telo aj dokument k 17. novembru (VIDEO)

Televízia Markíza nakrútila pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pôvodný dokument s názvom NEŽNÁ 30 - CESTA K SLOBODE. Odvysiela ho v nedeľu, 17. novembra 2019, so začiatkom o 20:30.