Sluha mafiána Martin Glváč bude čeliť odvolávaniu z postu podpredsedu NR SR

24.10.2019 12:08 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) začína zber podpisov pod zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Martina Glváča (SMER-SD) z postu podpredsedu NR SR. Človek, ktorý verne slúžil mafiánovi, otváral mu dvere v kľúčových inštitúciách a správal sa ako jeho spolupáchateľ nemôže byť na druhom najvyššom poste v parlamente už ani jeden deň, tvrdí Igor Matovič.

„Mysleli sme si, že k tejto situácii nakoniec nedôjde a Martin Glváč si sám uvedomí, že z tohto sa nevyhovorí,“ uviedol predseda hnutia OĽANO Igor Matovič s tým, že Glváč robí hanbu NR SR, ako aj Smeru tým, že sa silou mocou drží stoličky podpredsedu parlamentu.

Matovič upozornil na to, že člen predsedníctva Smeru Martin Glváč sa správal ako poskok mafie aj potom, ako bolo zrejmé, že Kočner je podvodník. „Napriek tomu Glváč s Kočnerom udržoval veľmi družný vzťah a ani raz sa voči nemu a jeho podvodom neohradil. Veľmi dobre vedel, s kým sa rozpráva, aké podvody tento človek pácha, no aj tak mu naďalej robil verného sluhu,“ vyjadril sa Igor Matovič.

Predseda OĽANO Igor Matovič včera zverejnil komunikáciu medzi Glváčom a Kočnerom cez aplikáciu Viber, z ktorej vyplýva, že Glváč vybavoval Kočnerovi stretnutia s kľúčovými ľuďmi v štátnych úradoch. „Glváč takisto vedome a opakovane všetkým klamal, keď tvrdil že sa nestretol s Kočnerom od roku 2012. V skutočnosti sa stretli mnohokrát aj v nasledujúcich rokoch,“ povedal Matovič.

Dôvodmi na odvolanie má byť aj Kočnerov vplyv na zástupcu Slovenskej informačnej služby (SIS), o ktorom Glváč vedel, no nič s tým neurobil.„Glváč sa spreneveril poslaniu politika, spreneveril sa poslaneckému sľubu, a takisto dôležitej funkcii, akou je podpredseda NR SR. Správal sa ako spolupáchateľ a sluha mafiána. Urobil všetko, čo Kočnerovi videl na očiach,“ vyjadril sa Matovič. „Otváral mu dvere v kľúčových inštitúciách, vynášal informácie zo živých spisov, upozorňoval mafiána, aby si dal pozor, pretože niečo doručujú do daňového raja. Dirigoval ho tak, aby sa jemu alebo ich spoločnému kamarátovi Bašternákovi nič nestalo,“ pokračoval.

Matovič zároveň vyzval premiéra Petra Pellegriniho, aby okamžite konal a Glváča odstavil od všetkých funkcií, vrátane členstva vo Výbore NR SR na kontrolu vojenského spravodajstva. „Každý jeden deň pobytu tohto človeka v týchto funkciách berie dôveru občanov v to, že Slovensko môže byť právny štát. Ak sa bude premiér Pellegrini naďalej len nečinne prizerať a nebude konať, bude nielen figovým listom Roberta Fica, ale aj Martina Glváča. Je na čase buchnúť po stole a povedať Martinovi Glváčovi, aby si zbalil švestky,“ dodal Matovič.

Zvolanie mimoriadnej schôdze podporuje aj strana Sloboda a Solidarita (SaS). „Zo všetkých strán sa na nás valí špina, či už v podobe nahrávok, esemesiek alebo iných dôkazov. Keď vidíme, ako veľmi je poprepletaná mafia s vedením našej krajiny, tak je to čistý hnus. Berie to ľuďom ilúzie, že sa dá Slovensko spravovať slušne. OĽANO a SaS za posledné roky podniklo množstvo krokov, aby sme na toto upozornili. Celé leto sme protestovali pred Bonaparte, podali sme desiatky trestných oznámení či zorganizovali mnoho odvolávaní. Tento boj nebol márny. Dnes, približne štyri mesiace do volieb, chcú ľudia zmenu a voľby im túto nádej dávajú,“uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Podľa Richarda Sulíka majú občania Slovenska šancu zmeniť našu krajinu. „Je to šanca, aby boli odstavení ľudia, ako je Martin Glváč, Dobroslav Trnka či Monika Jankovská. Títo ľudia sú len špičkou ľadovca. Každý človek musí vidieť, že vláda Roberta Fica a Petra Pellegriniho je prerastená mafiou. To, čo riešil Glváč s Marianom Kočnerom, to neboli len nevinné stretnutia. Je to priamy dôkaz, že gauner riadi aspoň sčasti našu krajinu. Tento človek je neúnosný, je hanbou pre Národnú radu SR a preto nesmie byť v žiadnej funkcii,“priblížil dôvody odvolávania Martina Glváča Richard Sulík.

Šíri sa deepfake video, v ktorom sa Čaputová mení na Harabina (VIDEO)

Tento týždeň bola prezidentka Zuzana Čaputová hosťom zábavnej relácie televízie JOJ Inkognito.

V súvislosti so štátnym smútkom mení RTVS vysielanie

RTVS počas štátneho smútku za obete stredajšej tragickej havárie autobusu, v piatok 15. novembra medzi 8:00 a 20:00, upraví televízne vysielanie.

Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea

Toto je jeho cesta. Odmalička miloval loptu a napokon sa dostal do špičkového talianskeho mužstva, vďaka ktorému vystúpil na vrchol. Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea. Vyznal sa v nej z nadštandardnej vernosti klubu. A hoci od februára 2019 je už hráčom čínskeho klubu Ta-lien I-fang, Neapol navždy zostane jeho láskou...

Európsky parlament ponúka stáže venované pamiatke Jána Kuciaka

Európsky parlament začal tento týždeň ponúkať stáže, ktoré sú venované pamiatke slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Prví Kuciakovi stážisti nastúpia do EP v marci 2020.

Súťaž Marketér roka 2019 pozná nominovaných

Združenie Ľudia z marketingu, ktoré zastupuje zadávateľov reklamy na Slovensku, vybralo zo všetkých nominácií 3 marketérov, z ktorých jeden získa ocenenie Marketér roka a bude reprezentovať Slovensko v súťaži GLOBAL MARKETER OF THE YEAR.

Denník Financial Times prvýkrát povedie šéfredaktorka

Britský denník Financial Times (FT) od januára prvýkrát za jeho viac ako 130 ročnú históriu pôsobenia povedie žena.

Výstredný komentátor ostal bez práce po tom, ako kritizoval prisťahovalcov (VIDEO)

Kanadský hokejový komentátor Don Cherry prišiel o prácu v televíznej a rozhlasovej spoločnosti SportsNet. Prepustila ho po tom, čo osemdesiatpäťročný excentrik v sobotňajšom dieli tradičnej relácie Coach 's Corner (Trénerov kútik) kritizoval prisťahovalcov, že v Deň spomienok, ktorý je v Kanade obdobou Dňa vojnových veteránov, nenosia kvet vlčieho maku, ktorý je celosvetovým symbolom pocty vojnovým hrdinom.

Analytici zmapovali internetové operácie ruskej vojenskej rozviedky

Ruská vojenská rozviedka známa pod skratkou GRU aktualizovala metódy zavedené v dobe studenej vojny a snaží sa ovplyvňovať verejnú mienku vo svete pomocou virtuálnych novinárov a fiktívnych mediálnych organizácií či výskumných ústavov. Jej internetové operácie sa zároveň líšia od postupov propagandistickej Agentúry pre výskum internetu (AII).

Nové O2 SMART Paušály majú už aj viaceré osobnosti. Vyskladali si ich po svojom (VIDEO)

O2 predstavilo 4. novembra nové revolučné O2 Paušály. Do nich pridalo okrem veľkých objemov dát aj vybrané služby prémiového obsahu ako je HBO GO, O2 TV, hudobnú streamovaciu službu Tidal s najväčšou databázou hudobných singlov, či predplatné denníkov SME a Denníka N, a to v cene paušálu podľa výberu zákazníka. Okrem tradičnej marketingovej kampane O2 pracuje aj so samostatnou online kampaňou.

Kočnerova Threema: Kočnerovým človekom mal byť aj Ivan Čeredejev

Sieť novinárov, ktorú mal využívať Marian Kočner a jeho komando, sa rozrastá.