Sluha mafiána Martin Glváč bude čeliť odvolávaniu z postu podpredsedu NR SR

24.10.2019 12:08 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) začína zber podpisov pod zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Martina Glváča (SMER-SD) z postu podpredsedu NR SR. Človek, ktorý verne slúžil mafiánovi, otváral mu dvere v kľúčových inštitúciách a správal sa ako jeho spolupáchateľ nemôže byť na druhom najvyššom poste v parlamente už ani jeden deň, tvrdí Igor Matovič.

„Mysleli sme si, že k tejto situácii nakoniec nedôjde a Martin Glváč si sám uvedomí, že z tohto sa nevyhovorí,“ uviedol predseda hnutia OĽANO Igor Matovič s tým, že Glváč robí hanbu NR SR, ako aj Smeru tým, že sa silou mocou drží stoličky podpredsedu parlamentu.

Matovič upozornil na to, že člen predsedníctva Smeru Martin Glváč sa správal ako poskok mafie aj potom, ako bolo zrejmé, že Kočner je podvodník. „Napriek tomu Glváč s Kočnerom udržoval veľmi družný vzťah a ani raz sa voči nemu a jeho podvodom neohradil. Veľmi dobre vedel, s kým sa rozpráva, aké podvody tento človek pácha, no aj tak mu naďalej robil verného sluhu,“ vyjadril sa Igor Matovič.

Predseda OĽANO Igor Matovič včera zverejnil komunikáciu medzi Glváčom a Kočnerom cez aplikáciu Viber, z ktorej vyplýva, že Glváč vybavoval Kočnerovi stretnutia s kľúčovými ľuďmi v štátnych úradoch. „Glváč takisto vedome a opakovane všetkým klamal, keď tvrdil že sa nestretol s Kočnerom od roku 2012. V skutočnosti sa stretli mnohokrát aj v nasledujúcich rokoch,“ povedal Matovič.

Dôvodmi na odvolanie má byť aj Kočnerov vplyv na zástupcu Slovenskej informačnej služby (SIS), o ktorom Glváč vedel, no nič s tým neurobil.„Glváč sa spreneveril poslaniu politika, spreneveril sa poslaneckému sľubu, a takisto dôležitej funkcii, akou je podpredseda NR SR. Správal sa ako spolupáchateľ a sluha mafiána. Urobil všetko, čo Kočnerovi videl na očiach,“ vyjadril sa Matovič. „Otváral mu dvere v kľúčových inštitúciách, vynášal informácie zo živých spisov, upozorňoval mafiána, aby si dal pozor, pretože niečo doručujú do daňového raja. Dirigoval ho tak, aby sa jemu alebo ich spoločnému kamarátovi Bašternákovi nič nestalo,“ pokračoval.

Matovič zároveň vyzval premiéra Petra Pellegriniho, aby okamžite konal a Glváča odstavil od všetkých funkcií, vrátane členstva vo Výbore NR SR na kontrolu vojenského spravodajstva. „Každý jeden deň pobytu tohto človeka v týchto funkciách berie dôveru občanov v to, že Slovensko môže byť právny štát. Ak sa bude premiér Pellegrini naďalej len nečinne prizerať a nebude konať, bude nielen figovým listom Roberta Fica, ale aj Martina Glváča. Je na čase buchnúť po stole a povedať Martinovi Glváčovi, aby si zbalil švestky,“ dodal Matovič.

Zvolanie mimoriadnej schôdze podporuje aj strana Sloboda a Solidarita (SaS). „Zo všetkých strán sa na nás valí špina, či už v podobe nahrávok, esemesiek alebo iných dôkazov. Keď vidíme, ako veľmi je poprepletaná mafia s vedením našej krajiny, tak je to čistý hnus. Berie to ľuďom ilúzie, že sa dá Slovensko spravovať slušne. OĽANO a SaS za posledné roky podniklo množstvo krokov, aby sme na toto upozornili. Celé leto sme protestovali pred Bonaparte, podali sme desiatky trestných oznámení či zorganizovali mnoho odvolávaní. Tento boj nebol márny. Dnes, približne štyri mesiace do volieb, chcú ľudia zmenu a voľby im túto nádej dávajú,“uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Podľa Richarda Sulíka majú občania Slovenska šancu zmeniť našu krajinu. „Je to šanca, aby boli odstavení ľudia, ako je Martin Glváč, Dobroslav Trnka či Monika Jankovská. Títo ľudia sú len špičkou ľadovca. Každý človek musí vidieť, že vláda Roberta Fica a Petra Pellegriniho je prerastená mafiou. To, čo riešil Glváč s Marianom Kočnerom, to neboli len nevinné stretnutia. Je to priamy dôkaz, že gauner riadi aspoň sčasti našu krajinu. Tento človek je neúnosný, je hanbou pre Národnú radu SR a preto nesmie byť v žiadnej funkcii,“priblížil dôvody odvolávania Martina Glváča Richard Sulík.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.