SaS: Preverte všetkých aktérov Kočnerovej Threemy!

29.10.2019 12:12 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) zverejnila tlačovú správu k aktuálnemu stavu justície.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) víta odsúhlasenie sprísnenia sudcovských zásad etiky, ale poznamenáva, že hlavným problémom je vynucovanie aj doterajších pravidiel správania sudcov, a to vrátane tých, ktoré stanovuje zákon.

„Spôsob realizácie plánovaného preverenia majetkov sudcov z Kočnerovej Threemy bude indikátor toho, či súdnictvo svoju očistu myslí vážne. Keďže takéto návrhy mali prísť už oveľa skôr, vyslovujeme obavu, či sa tu nejedná len o zastieracie manévre bez reálneho účinku. Súdna rada mala totiž voči Jankovskej, Haitovej, Sklenkovi, Repákovej, Cvikovej, Maruniakovej, Lindtnerovi konať už dávno, a to nie len pod tlakom informácií z médií,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Strana SaS vyzýva aj ostatné orgány, v ktorých kompetencii je riešenie disciplinárnych a trestných stíhaní mocných osôb z justície a prokuratúry vyskytujúcich sa v Kočnerovej Threeme, aby s najväčšou urgentnosťou konali. „Disciplinárne konania a preverovania majetkov už mali napríklad byť dávno rozbehnuté aj v prípade bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku,“ myslí si poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Liberáli tiež vyzývajú prokuratúru, aby nekompromisne pristupovala k zaisťovaniu majetku tých, ktorí sú obvinení z trestných činov, kde hrozí trest prepadnutia majetku. „Aby sa opäť nestalo to, čo sa stalo v prípade Baštrnák, kedy pre zjavne preferenčný prístup voči obvinenému nebol zaistený jeho majetok. Ten bol v dôsledku toho následne prevedený na tretie osoby, čím sa skomplikovali možnosti ozajstnej realizácie uloženého trestu prepadnutia majetku,“ uzavrel Alojz Baránik.

Sudkyňa Maruniaková, ktorá pomohla Kočnerovi, utekala pred novinármi (VIDEO)

Pred osobitnú komisiu Súdnej rady sa dnes postavili štyria sudcovia, ktorí sa spomínajú v Kočnerovej Threeme. Prišla aj Zuzana Maruniaková, ktorá rozhodla v prospech Mariana Kočnera a prisúdila mu vyše osemmiliónovú zmenku proti televízii Markíza, bez toho, aby vôbec skúmala podpis Pavla Ruska. Maruniakovú celý čas riadila Jankovská.

Šíri sa deepfake video, v ktorom sa Čaputová mení na Harabina (VIDEO)

Tento týždeň bola prezidentka Zuzana Čaputová hosťom zábavnej relácie televízie JOJ Inkognito.

V súvislosti so štátnym smútkom mení RTVS vysielanie

RTVS počas štátneho smútku za obete stredajšej tragickej havárie autobusu, v piatok 15. novembra medzi 8:00 a 20:00, upraví televízne vysielanie.

Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea

Toto je jeho cesta. Odmalička miloval loptu a napokon sa dostal do špičkového talianskeho mužstva, vďaka ktorému vystúpil na vrchol. Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea. Vyznal sa v nej z nadštandardnej vernosti klubu. A hoci od februára 2019 je už hráčom čínskeho klubu Ta-lien I-fang, Neapol navždy zostane jeho láskou...

Európsky parlament ponúka stáže venované pamiatke Jána Kuciaka

Európsky parlament začal tento týždeň ponúkať stáže, ktoré sú venované pamiatke slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Prví Kuciakovi stážisti nastúpia do EP v marci 2020.

Súťaž Marketér roka 2019 pozná nominovaných

Združenie Ľudia z marketingu, ktoré zastupuje zadávateľov reklamy na Slovensku, vybralo zo všetkých nominácií 3 marketérov, z ktorých jeden získa ocenenie Marketér roka a bude reprezentovať Slovensko v súťaži GLOBAL MARKETER OF THE YEAR.

Denník Financial Times prvýkrát povedie šéfredaktorka

Britský denník Financial Times (FT) od januára prvýkrát za jeho viac ako 130 ročnú históriu pôsobenia povedie žena.

Výstredný komentátor ostal bez práce po tom, ako kritizoval prisťahovalcov (VIDEO)

Kanadský hokejový komentátor Don Cherry prišiel o prácu v televíznej a rozhlasovej spoločnosti SportsNet. Prepustila ho po tom, čo osemdesiatpäťročný excentrik v sobotňajšom dieli tradičnej relácie Coach 's Corner (Trénerov kútik) kritizoval prisťahovalcov, že v Deň spomienok, ktorý je v Kanade obdobou Dňa vojnových veteránov, nenosia kvet vlčieho maku, ktorý je celosvetovým symbolom pocty vojnovým hrdinom.

Analytici zmapovali internetové operácie ruskej vojenskej rozviedky

Ruská vojenská rozviedka známa pod skratkou GRU aktualizovala metódy zavedené v dobe studenej vojny a snaží sa ovplyvňovať verejnú mienku vo svete pomocou virtuálnych novinárov a fiktívnych mediálnych organizácií či výskumných ústavov. Jej internetové operácie sa zároveň líšia od postupov propagandistickej Agentúry pre výskum internetu (AII).

Nové O2 SMART Paušály majú už aj viaceré osobnosti. Vyskladali si ich po svojom (VIDEO)

O2 predstavilo 4. novembra nové revolučné O2 Paušály. Do nich pridalo okrem veľkých objemov dát aj vybrané služby prémiového obsahu ako je HBO GO, O2 TV, hudobnú streamovaciu službu Tidal s najväčšou databázou hudobných singlov, či predplatné denníkov SME a Denníka N, a to v cene paušálu podľa výberu zákazníka. Okrem tradičnej marketingovej kampane O2 pracuje aj so samostatnou online kampaňou.