Opozícia vyzýva Pellegriniho, aby sa vysporiadal s Glváčom, inak bude on sám čeliť odvolávaniu (VIDEO)

30.10.2019 16:33 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Ako uviedol predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič, vládna koalícia včera ukázala, že pohŕda ľuďmi, ktorí túžia po tom, aby Slovensko bolo spravované v prospech nich, a nie v prospech mafie.

„To, čo včera urobil Martin Glváč s Robertom Ficom po boku je pľuvanec do očí voličov demokratickej opozície, ale zároveň aj pľuvanec do tváre voličov Smeru a SNS. Boli sme svedkami toho, ako Robert Fico robí alibi a ďakuje mafiánskemu sluhovi Glváčovi rovnako, ako ďakoval aj mafiánskej slúžke Monike Jankovskej,“ vyjadril sa Matovič s tým, že demokratická opozícia odmieta čakať na to, kým sa Glváčovi uráči odstúpiť.

„Odmietame hrať túto hru. V tejto chvíli by sa mal zachovať zodpovedne premiér Pellegrini, a urobiť s Glváčom poriadok. Vyzývame premiéra a lídra kandidátky Smeru Petra Pellegriniho, aby najneskôr do 7. novembra zabezpečil, aby Martin Glváč odišiel z postu podpredsedu parlamentu. Ak tak neurobí zvoláme mimoriadnu schôdzu na odvolanie Pellegriniho,“ povedal Matovič a dodal, že je čas na to, aby sa Pellegrini odstrihol od zhubného konania Martina Glváča a Roberta Fica.

Poslanec za hnutie OĽANO Ján Budaj tvrdí, že politické špičky robia v súčasnosti Slovensku celosvetovú hanbu. „Celý svet sa dozvedel, že na Slovensku je možné zabiť novinára. Dokonca, že to môžu urobiť ľudia, ktorí majú blízke vzťahy s politickými špičkami. Dostali sme sa pod drobnohľad svetovej verejnej mienky. Nemôžeme čakať na voľby, neznesie to odklad,“ vyjadril sa Budaj s tým, že Peter Pellegrini môže ukázať, či stojí na strane mafiánskej chobotnice, alebo konečne začne konať, a naozaj sa pridá k tomu, čo mal robiť od začiatku – slúžiť verejnému záujmu ako premiér. „Jeho úlohou je totiž ochraňovať záujem Slovenska, chrániť Slovensko pred hanbou po uverejňovaní ďalších a ďalších škandálov špičiek slovenskej politiky,“ uzavrel Ján Budaj.

Šíri sa deepfake video, v ktorom sa Čaputová mení na Harabina (VIDEO)

Tento týždeň bola prezidentka Zuzana Čaputová hosťom zábavnej relácie televízie JOJ Inkognito.

V súvislosti so štátnym smútkom mení RTVS vysielanie

RTVS počas štátneho smútku za obete stredajšej tragickej havárie autobusu, v piatok 15. novembra medzi 8:00 a 20:00, upraví televízne vysielanie.

Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea

Toto je jeho cesta. Odmalička miloval loptu a napokon sa dostal do špičkového talianskeho mužstva, vďaka ktorému vystúpil na vrchol. Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea. Vyznal sa v nej z nadštandardnej vernosti klubu. A hoci od februára 2019 je už hráčom čínskeho klubu Ta-lien I-fang, Neapol navždy zostane jeho láskou...

Európsky parlament ponúka stáže venované pamiatke Jána Kuciaka

Európsky parlament začal tento týždeň ponúkať stáže, ktoré sú venované pamiatke slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Prví Kuciakovi stážisti nastúpia do EP v marci 2020.

Súťaž Marketér roka 2019 pozná nominovaných

Združenie Ľudia z marketingu, ktoré zastupuje zadávateľov reklamy na Slovensku, vybralo zo všetkých nominácií 3 marketérov, z ktorých jeden získa ocenenie Marketér roka a bude reprezentovať Slovensko v súťaži GLOBAL MARKETER OF THE YEAR.

Denník Financial Times prvýkrát povedie šéfredaktorka

Britský denník Financial Times (FT) od januára prvýkrát za jeho viac ako 130 ročnú históriu pôsobenia povedie žena.

Výstredný komentátor ostal bez práce po tom, ako kritizoval prisťahovalcov (VIDEO)

Kanadský hokejový komentátor Don Cherry prišiel o prácu v televíznej a rozhlasovej spoločnosti SportsNet. Prepustila ho po tom, čo osemdesiatpäťročný excentrik v sobotňajšom dieli tradičnej relácie Coach 's Corner (Trénerov kútik) kritizoval prisťahovalcov, že v Deň spomienok, ktorý je v Kanade obdobou Dňa vojnových veteránov, nenosia kvet vlčieho maku, ktorý je celosvetovým symbolom pocty vojnovým hrdinom.

Analytici zmapovali internetové operácie ruskej vojenskej rozviedky

Ruská vojenská rozviedka známa pod skratkou GRU aktualizovala metódy zavedené v dobe studenej vojny a snaží sa ovplyvňovať verejnú mienku vo svete pomocou virtuálnych novinárov a fiktívnych mediálnych organizácií či výskumných ústavov. Jej internetové operácie sa zároveň líšia od postupov propagandistickej Agentúry pre výskum internetu (AII).

Nové O2 SMART Paušály majú už aj viaceré osobnosti. Vyskladali si ich po svojom (VIDEO)

O2 predstavilo 4. novembra nové revolučné O2 Paušály. Do nich pridalo okrem veľkých objemov dát aj vybrané služby prémiového obsahu ako je HBO GO, O2 TV, hudobnú streamovaciu službu Tidal s najväčšou databázou hudobných singlov, či predplatné denníkov SME a Denníka N, a to v cene paušálu podľa výberu zákazníka. Okrem tradičnej marketingovej kampane O2 pracuje aj so samostatnou online kampaňou.

Kočnerova Threema: Kočnerovým človekom mal byť aj Ivan Čeredejev

Sieť novinárov, ktorú mal využívať Marian Kočner a jeho komando, sa rozrastá.