Opozícia vyzýva Pellegriniho, aby sa vysporiadal s Glváčom, inak bude on sám čeliť odvolávaniu (VIDEO)

30.10.2019 16:33 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Ako uviedol predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič, vládna koalícia včera ukázala, že pohŕda ľuďmi, ktorí túžia po tom, aby Slovensko bolo spravované v prospech nich, a nie v prospech mafie.

„To, čo včera urobil Martin Glváč s Robertom Ficom po boku je pľuvanec do očí voličov demokratickej opozície, ale zároveň aj pľuvanec do tváre voličov Smeru a SNS. Boli sme svedkami toho, ako Robert Fico robí alibi a ďakuje mafiánskemu sluhovi Glváčovi rovnako, ako ďakoval aj mafiánskej slúžke Monike Jankovskej,“ vyjadril sa Matovič s tým, že demokratická opozícia odmieta čakať na to, kým sa Glváčovi uráči odstúpiť.

„Odmietame hrať túto hru. V tejto chvíli by sa mal zachovať zodpovedne premiér Pellegrini, a urobiť s Glváčom poriadok. Vyzývame premiéra a lídra kandidátky Smeru Petra Pellegriniho, aby najneskôr do 7. novembra zabezpečil, aby Martin Glváč odišiel z postu podpredsedu parlamentu. Ak tak neurobí zvoláme mimoriadnu schôdzu na odvolanie Pellegriniho,“ povedal Matovič a dodal, že je čas na to, aby sa Pellegrini odstrihol od zhubného konania Martina Glváča a Roberta Fica.

Poslanec za hnutie OĽANO Ján Budaj tvrdí, že politické špičky robia v súčasnosti Slovensku celosvetovú hanbu. „Celý svet sa dozvedel, že na Slovensku je možné zabiť novinára. Dokonca, že to môžu urobiť ľudia, ktorí majú blízke vzťahy s politickými špičkami. Dostali sme sa pod drobnohľad svetovej verejnej mienky. Nemôžeme čakať na voľby, neznesie to odklad,“ vyjadril sa Budaj s tým, že Peter Pellegrini môže ukázať, či stojí na strane mafiánskej chobotnice, alebo konečne začne konať, a naozaj sa pridá k tomu, čo mal robiť od začiatku – slúžiť verejnému záujmu ako premiér. „Jeho úlohou je totiž ochraňovať záujem Slovenska, chrániť Slovensko pred hanbou po uverejňovaní ďalších a ďalších škandálov špičiek slovenskej politiky,“ uzavrel Ján Budaj.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.