SaS: Sme pobúrení z konania štátneho podniku. Podávame trestné oznámenie

07.11.2019 14:42 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je pobúrená tým, ako postupuje štátny podnik Lesy SR, konkrétne, ako ťažba kalamitného dreva v Mútnom skončila devastáciou lesa.

„Je neprijateľné, aby neodborná ťažba kalamitného dreva v Mútnom zničila lesnú pôdu a poškodila aj tok potoka. Vďaka takémuto zlyhaniu bude les potrebovať na regeneráciu desiatky rokov a my sa tomu nemôžeme len nečinne pozerať. Z toho dôvodu podávame trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia a poškodenia životného prostredia. Navyše máme podozrenia, že nejde o ojedinelý prípad,“ uviedla poslankyňa NR SR za Sas a tímlíderka strany pre životné prostredie Anna Zemanová.

Premiér Peter Pellegrini a ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná namiesto rázneho konania voči štátnemu podniku Lesy SR, prichádza s návrhom zmeniť návrh rozpočtu na budúci rok, ktorý prikazuje lesníkom odviesť do štátneho rozpočtu minimálne päť miliónov eur ako povinný odvod. „Už od roku 2016 pravidelne predkladáme pri schvaľovaní rozpočtu návrh, osobitné zdanenie tohto štátneho podniku skončilo a nebol už požadovaný osobitný odvod. Vyjadrenia premiéra a podpredsedníčky vlády však poukazujú na absolútnu neschopnosť riadiť lesné hospodárstvo a spravovať majetok Slovenskej republiky,“ uzavrela Anna Zemanová.

V súvislosti so štátnym smútkom mení RTVS vysielanie

RTVS počas štátneho smútku za obete stredajšej tragickej havárie autobusu, v piatok 15. novembra medzi 8:00 a 20:00, upraví televízne vysielanie.

Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea

Toto je jeho cesta. Odmalička miloval loptu a napokon sa dostal do špičkového talianskeho mužstva, vďaka ktorému vystúpil na vrchol. Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea. Vyznal sa v nej z nadštandardnej vernosti klubu. A hoci od februára 2019 je už hráčom čínskeho klubu Ta-lien I-fang, Neapol navždy zostane jeho láskou...

Európsky parlament ponúka stáže venované pamiatke Jána Kuciaka

Európsky parlament začal tento týždeň ponúkať stáže, ktoré sú venované pamiatke slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Prví Kuciakovi stážisti nastúpia do EP v marci 2020.

Súťaž Marketér roka 2019 pozná nominovaných

Združenie Ľudia z marketingu, ktoré zastupuje zadávateľov reklamy na Slovensku, vybralo zo všetkých nominácií 3 marketérov, z ktorých jeden získa ocenenie Marketér roka a bude reprezentovať Slovensko v súťaži GLOBAL MARKETER OF THE YEAR.

Denník Financial Times prvýkrát povedie šéfredaktorka

Britský denník Financial Times (FT) od januára prvýkrát za jeho viac ako 130 ročnú históriu pôsobenia povedie žena.

Výstredný komentátor ostal bez práce po tom, ako kritizoval prisťahovalcov (VIDEO)

Kanadský hokejový komentátor Don Cherry prišiel o prácu v televíznej a rozhlasovej spoločnosti SportsNet. Prepustila ho po tom, čo osemdesiatpäťročný excentrik v sobotňajšom dieli tradičnej relácie Coach 's Corner (Trénerov kútik) kritizoval prisťahovalcov, že v Deň spomienok, ktorý je v Kanade obdobou Dňa vojnových veteránov, nenosia kvet vlčieho maku, ktorý je celosvetovým symbolom pocty vojnovým hrdinom.

Analytici zmapovali internetové operácie ruskej vojenskej rozviedky

Ruská vojenská rozviedka známa pod skratkou GRU aktualizovala metódy zavedené v dobe studenej vojny a snaží sa ovplyvňovať verejnú mienku vo svete pomocou virtuálnych novinárov a fiktívnych mediálnych organizácií či výskumných ústavov. Jej internetové operácie sa zároveň líšia od postupov propagandistickej Agentúry pre výskum internetu (AII).

Nové O2 SMART Paušály majú už aj viaceré osobnosti. Vyskladali si ich po svojom (VIDEO)

O2 predstavilo 4. novembra nové revolučné O2 Paušály. Do nich pridalo okrem veľkých objemov dát aj vybrané služby prémiového obsahu ako je HBO GO, O2 TV, hudobnú streamovaciu službu Tidal s najväčšou databázou hudobných singlov, či predplatné denníkov SME a Denníka N, a to v cene paušálu podľa výberu zákazníka. Okrem tradičnej marketingovej kampane O2 pracuje aj so samostatnou online kampaňou.

Kočnerova Threema: Kočnerovým človekom mal byť aj Ivan Čeredejev

Sieť novinárov, ktorú mal využívať Marian Kočner a jeho komando, sa rozrastá.

Polícia: Podozrenia z otravy novinárky, ktorá náhle zomrela, sa nepotvrdili

Obvinený z vraždy novinára Jána Kuciaka Zoltán Andruskó vyslovil na začiatku roka podozrenie, že redaktorka RTVS mohla byť otrávená vraždiacim komandom, ktoré stojí za vraždou Kuciaka.