SaS: Sme svedkami morálneho dna na vysokých postoch vedenia súdnictva

12.11.2019 15:13 | Tlačové správy | TS SaS

Ak má byť sudca elitou právnických povolaní, potom predseda Najvyššieho súdu SR musí byť elitou národa. Miesto toho sme svedkami morálneho dna na vysokých postoch vedenia súdnictva.

Uviedla to strana Sloboda a Solidarita (SaS) v reakcii na vysoké odmeny, ktoré udelila bývalá predsedníčka Najvyššieho súdu Daniela Švecová kancelárovi Ivanovi Solejovi.

„Je už len otázkou, či je horšie cez machinácie pri verejnom obstarávaní oberať štát o peniaze, ktoré mohli ísť na platy civilných zamestnancov súdu tak, ako sa to dialo za šafárenia bývalej predsedníčky Švecovej, alebo skutočnosť, že sa do vedenia súdnictva nemá nádej dostať slušný človek,“ povedal poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Strana SaS požaduje, aby sa sudcovia zasadili o očistu svojho stavu. „Morálni sudcovia sú základom morálnej spoločnosti. Spoločnosti, v ktorej jedinej sa dá zabezpečiť slušný život pre väčšinu ľudí. Preto pomáhači mafie, rozkrádači spoločného bohatstva či karieristi nemajú vo vedení súdnictva čo hľadať. Nevieme, do ktorej kategórie patrí bývalá predsedníčka Najvyššieho súdu, ale mala byť sa stať odstrašujúcim príkladom postupu príslušných orgánov,“ uzavrel Alojz Baránik.

Zomrel herec René Auberjonois zo seriálu MASH (VIDEO)

Vo veku 79 rokov v nedeľu zomrel americký herec René Auberjonois, ktorý sa preslávil najmä rolou Otca Mulcahyho vo filme MASH. Auberjonois skonal vo svojom dome v Los Angeles na rakovinu pľúc, povedal agentúre AP jeho syn Rémy-Luc Auberjonois.

Duel Kisku a Pellegriniho priniesol Markíze rekord roka (VIDEO)

Nedeľná diskusná relácia s bývalým prezidentom a premiérom priniesla Markíze rekordné čísla.

Za potraviny míňame milióny eur mesačne, tony jedla končia v koši

Kým viac ako desatina ľudí vo svete hladuje, v Európskej únii končí v koši okolo 89 miliónov ton potravín ročne. Zjednodušene povedané, každý z nás vyhodí štyri jedlá týždenne, a to napriek tomu, že za ne utrácame značnú časť príjmu. Jednou z príčin tohto stavu je nadmerné nakupovanie potravín, ktoré nestíhame zjesť, čo sa deje aj teraz, pred sviatkami.

Európske filmové ceny sú rozdané. Najviac ocenení získala Favoritka (VIDEO)

Odovzdávanie tohtoročných Európskych filmových cien (EFA) ovládla britsko-írska dráma Favoritka režírovaná Grékom Jorgosom Lanthimosom. Európska filmová akadémia ho vyhlásila za európsky film roka 2019 a za najlepšiu komédiu, ocenila aj prácu Lanthimosa a britskej herečky Olivie Colmanovej, ktorá stvárnila jednu z hlavných rolí.

Tragédia Prešov: Bezpečnostná kamera zachytila moment výbuchu (VIDEO)

Video z bezpečnostnej kamery zachytilo moment výbuchu 12-poschodovej bytovky v piatok o 12:13.

4ka podporí zbierku na pomoc obetiam výbuchu v Prešove. Znásobí dary o polovicu

Mobilný operátor 4ka sa rozhodol podporiť výzvu na pomoc obetiam výbuchu plynu v Prešove, pri ktorom zahynulo sedem ľudí a množstvo ďalších ostalo bez strechy nad hlavou. Sumu, ktorá sa vyzbiera cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk znásobí.

Tragédia v Prešove: Polícia na facebooku oznámila ďalších 6 obetí, neskôr to zmenila (FOTO)

Polícia v sobotu ráno oznámila, že v 12-poschodovom bytovom dome, ktorý v piatok zasiahol výbuch plynu, našli ďalšie obete.

Ako na online platby: pozrite si tipy a triky od 4ky

Digitálnym platbám sa dnes už nedá nijako vyhnúť. Online platíme letenky na letnú dovolenku, mesiace zábavy so službami Netflix a Spotify alebo darčeky pod stromček.

Pozor na falošné zbierky pre pomoc obetiam, oficiálne číslo účtu je toto

Mesto Prešov a Polícia SR upozorňujú na falošné zbierky pre pomoc obetiam tragédie.

RTVS chystá mimoriadne správy (VIDEO)

V súvislosti s tragédiou v Prešove, keď pri výbuchu plynu zachvátil 12-poschodový panelák požiar, pripravuje RTVS na sobotu mimoriadne správy.