Slovensko má nový spravodajský portál. Šéfuje mu novinár, ktorý musel odísť kvôli odhaleniu na Pašku

17.11.2019 11:22 | Tlačové správy | TS

Portál chce bojovať proti dezinformáciám, zameraný bude predovšetkým na oblasť obrany, bezpečnosti, IT a cybersec.

Slovenský mediálny priestor sa rozšíril o ďalšieho hráča. Symbolicky v nedeľu, 17. novembra, na 30. výročie od Nežnej revolúcie odštartoval nový spravodajský portál Defence News.

Má ísť o prvý nezávislý spravodajský portál na Slovensku, ktorý sa špecializuje na oblasť obrany a bezpečnosti.

Šéfredaktorom sa stal novinár Lukáš Milan, ktorý sa dlhé roky špecializuje práve na obranu a bezpečnosť. V minulosti pôsobil v RTVS, v denníkoch Pravda, Nový Čas, či týždenníku Plus 7 dní. Odtiaľ musel odísť po tom, ako v roku 2016 zverejnil článok, ktorý odhalil podozrivé prepojenia v zdravotníctve smerujúce k expredsedovi parlamentu za SMER-SD Pavlovi Paškovi.

Týždenník Plus 7 dní v tom čase už vlastnila finančná skupina Penta, ktorá v zdravotníctve dlhodobo podniká.

„V minulosti sme to len tušili, no dnes sa jednoznačne potvrdzuje, že peniaze, známosti a moc mali v tomto štáte dlho navrch. Každý slušný človek by mal prispieť k tomu, aby si našu krajinu už nikdy žiadna skupina ľudí nemohla privlastniť. Do verejného priestoru sa navyše úspešne tlačia politici, ktorých hlavným pracovným nástrojom sú dezinformácie a polopravdy. Našou ambíciou je naopak prinášať kvalitné, overené správy a analýzy, a tak zvyšovať povedomie o dôležitosti otázok bezpečnosti a obrany. Veríme v demokraciu a chceme zamedziť vlne falošných správ, povier, klebiet, či priamo výmyslov, ktoré majú jej zmysluplnosť podkopať,“ povedal šéfredaktor Lukáš Milan.

Spravodajský portál defencenews.sk prevádzkuje spoločnosť W.R. MEDIA. Majiteľmi spoločnosti sú bývalý novinár Ivan Rudolf (TA3, TV Markíza) a Mikuláš Virág.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.

Redakcia vysvetľuje faux pas titulky, na ktorej k herečke po chemoterapii bez vlasov pribalili šampón na husté vlasy (FOTO)

Dosah, aký mala marketingová akcia lifestylového časopisu Story a kozmetickej spoločnosti Schwarzkopf, určite nechce zažiť žiadna spoločnosť.

Súd v kauze vraždy Kuciaka povedal, že Threema je zákonná

Dnes v stredu pokračuje súdne pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na programe sú výpovede obžalovaných a členov komanda, ktoré sledovalo pre Kočnera novinárov - Peter Tóth, Štefan Mlynarčík a Miroslav Kriak..

Skylink zvyšuje ceny niektorých služieb

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group od 1. 3. 2020 mení cenník.

Nové paušály SLOBODA+ s dátami skutočne na celom Slovensku

Mobilný operátor 4ka odteraz bude ešte výhodnejší a jednoduchší. Natrvalo ruší rozdielne objemy dát v rôznych sieťach, vďaka čomu bude jeho ponuka rovnako výhodná pre tých, ktorí sa pohybujú v jej pokrytí, alebo v pokrytí jej obchodného partnera. Toto skvalitnenie ponuky prinesie väčší komfort zákazníkom a paradoxne, bude znamenať aj úsporu v ich peňaženkách.

Stovky osobností podpísali výzvu proti zneužívaniu kresťanstvských hodnôt Harabinom či kotlebovcami

Viaceré kresťanské organizácie a osobnosti podpísali v týchto dňoch otvorenú výzvu proti spôsobom kampane politických strán, hlavne ĽSNS a strany Vlasť Štefana Harabina, ktoré zneužívajú kresťanské hodnoty na šírenie dezinformácií, nenávisti a strachu. Pod iniciatívou Kresťania proti nenávisti je takmer 700 podpisov.

V predvolebnom dueli sa proti sebe posadia aj dvaja bratranci (VIDEO)

Televízia TA3 chystá pred parlamentnými voľbami sériu televíznych debát.

Vydavateľstvo Pravdy oznámilo meno šéfredaktora

Pred pol rokom odišla z vedenia Pravdy dlhoročná šéfredaktorka Nora Slišková. Od 1. júla bol poverený vedením Jakub Prokeš.

Je tu rok 2020. Na čo všetko sa môžu tešiť hráči počítačových hier?

Rok 2020 bude veľký. Vývojárske štúdiá už dokončujú práce na viacerých veľkých projektoch, ktoré nepochybne potešia každého, kto má doma PC, Xbox alebo PlayStation. Na množstvo ťahákov sa navyše môžeme tešiť už v prvej polovici roka!