Slovensko má nový spravodajský portál. Šéfuje mu novinár, ktorý musel odísť kvôli odhaleniu na Pašku

17.11.2019 11:22 | Tlačové správy | TS

Portál chce bojovať proti dezinformáciám, zameraný bude predovšetkým na oblasť obrany, bezpečnosti, IT a cybersec.

Slovenský mediálny priestor sa rozšíril o ďalšieho hráča. Symbolicky v nedeľu, 17. novembra, na 30. výročie od Nežnej revolúcie odštartoval nový spravodajský portál Defence News.

Má ísť o prvý nezávislý spravodajský portál na Slovensku, ktorý sa špecializuje na oblasť obrany a bezpečnosti.

Šéfredaktorom sa stal novinár Lukáš Milan, ktorý sa dlhé roky špecializuje práve na obranu a bezpečnosť. V minulosti pôsobil v RTVS, v denníkoch Pravda, Nový Čas, či týždenníku Plus 7 dní. Odtiaľ musel odísť po tom, ako v roku 2016 zverejnil článok, ktorý odhalil podozrivé prepojenia v zdravotníctve smerujúce k expredsedovi parlamentu za SMER-SD Pavlovi Paškovi.

Týždenník Plus 7 dní v tom čase už vlastnila finančná skupina Penta, ktorá v zdravotníctve dlhodobo podniká.

„V minulosti sme to len tušili, no dnes sa jednoznačne potvrdzuje, že peniaze, známosti a moc mali v tomto štáte dlho navrch. Každý slušný človek by mal prispieť k tomu, aby si našu krajinu už nikdy žiadna skupina ľudí nemohla privlastniť. Do verejného priestoru sa navyše úspešne tlačia politici, ktorých hlavným pracovným nástrojom sú dezinformácie a polopravdy. Našou ambíciou je naopak prinášať kvalitné, overené správy a analýzy, a tak zvyšovať povedomie o dôležitosti otázok bezpečnosti a obrany. Veríme v demokraciu a chceme zamedziť vlne falošných správ, povier, klebiet, či priamo výmyslov, ktoré majú jej zmysluplnosť podkopať,“ povedal šéfredaktor Lukáš Milan.

Spravodajský portál defencenews.sk prevádzkuje spoločnosť W.R. MEDIA. Majiteľmi spoločnosti sú bývalý novinár Ivan Rudolf (TA3, TV Markíza) a Mikuláš Virág.

Zomrel herec René Auberjonois zo seriálu MASH (VIDEO)

Vo veku 79 rokov v nedeľu zomrel americký herec René Auberjonois, ktorý sa preslávil najmä rolou Otca Mulcahyho vo filme MASH. Auberjonois skonal vo svojom dome v Los Angeles na rakovinu pľúc, povedal agentúre AP jeho syn Rémy-Luc Auberjonois.

Duel Kisku a Pellegriniho priniesol Markíze rekord roka (VIDEO)

Nedeľná diskusná relácia s bývalým prezidentom a premiérom priniesla Markíze rekordné čísla.

Za potraviny míňame milióny eur mesačne, tony jedla končia v koši

Kým viac ako desatina ľudí vo svete hladuje, v Európskej únii končí v koši okolo 89 miliónov ton potravín ročne. Zjednodušene povedané, každý z nás vyhodí štyri jedlá týždenne, a to napriek tomu, že za ne utrácame značnú časť príjmu. Jednou z príčin tohto stavu je nadmerné nakupovanie potravín, ktoré nestíhame zjesť, čo sa deje aj teraz, pred sviatkami.

Európske filmové ceny sú rozdané. Najviac ocenení získala Favoritka (VIDEO)

Odovzdávanie tohtoročných Európskych filmových cien (EFA) ovládla britsko-írska dráma Favoritka režírovaná Grékom Jorgosom Lanthimosom. Európska filmová akadémia ho vyhlásila za európsky film roka 2019 a za najlepšiu komédiu, ocenila aj prácu Lanthimosa a britskej herečky Olivie Colmanovej, ktorá stvárnila jednu z hlavných rolí.

Tragédia Prešov: Bezpečnostná kamera zachytila moment výbuchu (VIDEO)

Video z bezpečnostnej kamery zachytilo moment výbuchu 12-poschodovej bytovky v piatok o 12:13.

4ka podporí zbierku na pomoc obetiam výbuchu v Prešove. Znásobí dary o polovicu

Mobilný operátor 4ka sa rozhodol podporiť výzvu na pomoc obetiam výbuchu plynu v Prešove, pri ktorom zahynulo sedem ľudí a množstvo ďalších ostalo bez strechy nad hlavou. Sumu, ktorá sa vyzbiera cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk znásobí.

Tragédia v Prešove: Polícia na facebooku oznámila ďalších 6 obetí, neskôr to zmenila (FOTO)

Polícia v sobotu ráno oznámila, že v 12-poschodovom bytovom dome, ktorý v piatok zasiahol výbuch plynu, našli ďalšie obete.

Ako na online platby: pozrite si tipy a triky od 4ky

Digitálnym platbám sa dnes už nedá nijako vyhnúť. Online platíme letenky na letnú dovolenku, mesiace zábavy so službami Netflix a Spotify alebo darčeky pod stromček.

Pozor na falošné zbierky pre pomoc obetiam, oficiálne číslo účtu je toto

Mesto Prešov a Polícia SR upozorňujú na falošné zbierky pre pomoc obetiam tragédie.

RTVS chystá mimoriadne správy (VIDEO)

V súvislosti s tragédiou v Prešove, keď pri výbuchu plynu zachvátil 12-poschodový panelák požiar, pripravuje RTVS na sobotu mimoriadne správy.