Je to oficiálne – slovenské víno dobylo ženský svet! Foto: Slovenské vinice

Je to oficiálne – slovenské víno dobylo ženský svet!

19.11.2019 09:07 | Tlačové správy | TS

Obrovský úspech pre Slovenské Vinice! Ružové víno Cabernet Sauvignon Rose 2018 získalo zlatú a biele Chardonnay 2018 striebornú medailu na najprestížnejšej svetovej súťaži hodnotenej výhradne ženami Women´s Wine and Spirits Awards v Londýne. Obe vína značky Slovenské Vinice vybrala stočlenná ženská porota ako jediných reprezentantov Slovenska z tisíc vzoriek zo 45 krajín.

Hodnotu úspechu Slovenských Viníc znásobuje fakt, že porotu tvorili najznámejšie someliérky a obchodníčky z celého sveta, ktoré nakupujú víno pre najväčšie obchodné siete a špecializované predajne po celej planéte. Líder slovenského liehovarníckeho trhu ST.NICOLAUS, pod ktorého krídla Slovenského Vinice patria, pritom prihlásil do súťaže svoje vína prvý krát a obe si hneď odniesli najprestížnejšie ocenenia.

Za zmienku stojí aj fakt, že zlatú medailu získalo práve ružové víno z neskorého ručného zberu Cabernet Sauvignon Rosé 2018 z nitrianskeho rajónu. Ružové vína sú totiž všeobecne považované za doménu žien, a preto uspieť a zvíťaziť v čisto ženskom posudzovaní v tejto kategórii je veľmi vzácne. Striebornú medailu expertky pre zmenu udelili slovenskému akostnému odrodovému vínu Chardonnay 2018 z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti u ktorého je zaujímavé, že dokázalo poraziť aj oveľa drahšiu konkurenciu.

„Teší nás a zároveň sme hrdí, že odborníčky z celého sveta ocenili kvalitu našich vín Slovenské Vinice. Obe medaile potvrdzujú majstrovstvo slovenských rodinných vinárov a skvelú prácu našich odborníkov, ktorí s nimi spolupracujú a dorábajú tie najlepšie vína,“ hovorí Zuzana Strížová, brand manažérka značky Slovenské Vinice.

Mimoriadny úspech zaznamenali vína zo Slovenských Viníc aj v minulom roku, keď sa dostali na menu viacerých michelinských reštaurácií vo Francúzsku. Druhý obrovský úspech preniesol Slovenské Vinice z prémiových reštaurácií do obľúbeného francúzskeho obchodného reťazca. Stali sa exkluzívnou novinkou tradičného jesenného trhu vín "Foire aux Vins" 2018, ktorý každoročne priláka do obchodných reťazcov a predajní s vínom tisícky zákazníkov, v sieti predajní Super U.

Koncept Slovenské Vinice prináša vo svojich fľašiach na pulty každý rok to najlepšie, čo sa na Slovensku urodilo. Vína do jednotlivých kolekcií vyberá tím odborníkov na čele s francúzskym enológom Jeanom Danielom Angibaudom.

O vínach kolekcie Slovenské Vinice sa dozviete viac na www.slovenskevinice.sk.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.

Redakcia vysvetľuje faux pas titulky, na ktorej k herečke po chemoterapii bez vlasov pribalili šampón na husté vlasy (FOTO)

Dosah, aký mala marketingová akcia lifestylového časopisu Story a kozmetickej spoločnosti Schwarzkopf, určite nechce zažiť žiadna spoločnosť.

Súd v kauze vraždy Kuciaka povedal, že Threema je zákonná

Dnes v stredu pokračuje súdne pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na programe sú výpovede obžalovaných a členov komanda, ktoré sledovalo pre Kočnera novinárov - Peter Tóth, Štefan Mlynarčík a Miroslav Kriak..

Skylink zvyšuje ceny niektorých služieb

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group od 1. 3. 2020 mení cenník.

Nové paušály SLOBODA+ s dátami skutočne na celom Slovensku

Mobilný operátor 4ka odteraz bude ešte výhodnejší a jednoduchší. Natrvalo ruší rozdielne objemy dát v rôznych sieťach, vďaka čomu bude jeho ponuka rovnako výhodná pre tých, ktorí sa pohybujú v jej pokrytí, alebo v pokrytí jej obchodného partnera. Toto skvalitnenie ponuky prinesie väčší komfort zákazníkom a paradoxne, bude znamenať aj úsporu v ich peňaženkách.

Stovky osobností podpísali výzvu proti zneužívaniu kresťanstvských hodnôt Harabinom či kotlebovcami

Viaceré kresťanské organizácie a osobnosti podpísali v týchto dňoch otvorenú výzvu proti spôsobom kampane politických strán, hlavne ĽSNS a strany Vlasť Štefana Harabina, ktoré zneužívajú kresťanské hodnoty na šírenie dezinformácií, nenávisti a strachu. Pod iniciatívou Kresťania proti nenávisti je takmer 700 podpisov.

V predvolebnom dueli sa proti sebe posadia aj dvaja bratranci (VIDEO)

Televízia TA3 chystá pred parlamentnými voľbami sériu televíznych debát.

Vydavateľstvo Pravdy oznámilo meno šéfredaktora

Pred pol rokom odišla z vedenia Pravdy dlhoročná šéfredaktorka Nora Slišková. Od 1. júla bol poverený vedením Jakub Prokeš.

Je tu rok 2020. Na čo všetko sa môžu tešiť hráči počítačových hier?

Rok 2020 bude veľký. Vývojárske štúdiá už dokončujú práce na viacerých veľkých projektoch, ktoré nepochybne potešia každého, kto má doma PC, Xbox alebo PlayStation. Na množstvo ťahákov sa navyše môžeme tešiť už v prvej polovici roka!