Je to oficiálne – slovenské víno dobylo ženský svet! Foto: Slovenské vinice

Je to oficiálne – slovenské víno dobylo ženský svet!

19.11.2019 09:07 | Tlačové správy | TS

Obrovský úspech pre Slovenské Vinice! Ružové víno Cabernet Sauvignon Rose 2018 získalo zlatú a biele Chardonnay 2018 striebornú medailu na najprestížnejšej svetovej súťaži hodnotenej výhradne ženami Women´s Wine and Spirits Awards v Londýne. Obe vína značky Slovenské Vinice vybrala stočlenná ženská porota ako jediných reprezentantov Slovenska z tisíc vzoriek zo 45 krajín.

Hodnotu úspechu Slovenských Viníc znásobuje fakt, že porotu tvorili najznámejšie someliérky a obchodníčky z celého sveta, ktoré nakupujú víno pre najväčšie obchodné siete a špecializované predajne po celej planéte. Líder slovenského liehovarníckeho trhu ST.NICOLAUS, pod ktorého krídla Slovenského Vinice patria, pritom prihlásil do súťaže svoje vína prvý krát a obe si hneď odniesli najprestížnejšie ocenenia.

Za zmienku stojí aj fakt, že zlatú medailu získalo práve ružové víno z neskorého ručného zberu Cabernet Sauvignon Rosé 2018 z nitrianskeho rajónu. Ružové vína sú totiž všeobecne považované za doménu žien, a preto uspieť a zvíťaziť v čisto ženskom posudzovaní v tejto kategórii je veľmi vzácne. Striebornú medailu expertky pre zmenu udelili slovenskému akostnému odrodovému vínu Chardonnay 2018 z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti u ktorého je zaujímavé, že dokázalo poraziť aj oveľa drahšiu konkurenciu.

„Teší nás a zároveň sme hrdí, že odborníčky z celého sveta ocenili kvalitu našich vín Slovenské Vinice. Obe medaile potvrdzujú majstrovstvo slovenských rodinných vinárov a skvelú prácu našich odborníkov, ktorí s nimi spolupracujú a dorábajú tie najlepšie vína,“ hovorí Zuzana Strížová, brand manažérka značky Slovenské Vinice.

Mimoriadny úspech zaznamenali vína zo Slovenských Viníc aj v minulom roku, keď sa dostali na menu viacerých michelinských reštaurácií vo Francúzsku. Druhý obrovský úspech preniesol Slovenské Vinice z prémiových reštaurácií do obľúbeného francúzskeho obchodného reťazca. Stali sa exkluzívnou novinkou tradičného jesenného trhu vín "Foire aux Vins" 2018, ktorý každoročne priláka do obchodných reťazcov a predajní s vínom tisícky zákazníkov, v sieti predajní Super U.

Koncept Slovenské Vinice prináša vo svojich fľašiach na pulty každý rok to najlepšie, čo sa na Slovensku urodilo. Vína do jednotlivých kolekcií vyberá tím odborníkov na čele s francúzskym enológom Jeanom Danielom Angibaudom.

O vínach kolekcie Slovenské Vinice sa dozviete viac na www.slovenskevinice.sk.

Chcete zbohatnúť? Musíte si opakovať: Mám na to!

Mnohých z nás v súčasnosti trápi finančná neistota a to bez ohľadu na sumu, aká sa nám mesačne pripisuje na účet. Máme pocit, akoby na nás svet kričal: „Nemáš dosť peňazí.“

Zomrel syn spisovateľa Tolkiena, ktorý sa staral o otcov odkaz

Vo veku 95 rokov zomrel Christopher Tolkien, ktorý sa posledných niekoľko desiatok rokov venoval literárnemu odkazu svojho otca J. R. R. Tolkiena.

Mobilná aplikácia dokáže rozpoznávať huby a mapovať ich

Študent Fakulty aplikovaných vied Západočeskej univerzity (ZČU) Lukáš Picek sa podieľal na vývoji mobilnej aplikácie Svampeatlas, ktorá vie rozpoznávať huby, mapovať ich a zdieľať súradnice s ostatnými užívateľmi. Aplikácia je výstupom rovnomenného projektu s dánskymi kolegami z kodanskej univerzity, dokáže rozpoznať 1400 druhov húb.

Študenti lekárskych fakúlt posielajú Ficovi otvorený list (VIDEO)

Študenti lekárskych fakúlt zverejnili vyhlásenie, v ktorom reagujú na prejav predsedu Smeru Roberta Fica na dnešnej programovej konferencii strany.

Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO)

O manželke britského princa Harryho Meghan vychádzalo dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

Producentka Bonda vylúčila špekulácie, že agentom 007 bude žena (VIDEO)

Budúcim Jamesom Bondom bude opäť muž, a nie žena. Potvrdila to v rozhovore s magazínom Variety filmová producentka Barbara Broccoliová, ktorá stojí aj za najnovšou bondovkou, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil opäť Daniel Craig.

Na twitteri bolo možné zacieliť reklamy na nenávistné skupiny

Sociálna sieť Twitter umožňovala cieliť reklamy na používateľov aj podľa kľúčových slov ako "neonacista", "zástancovia belošskej nadradenosti" či "islamofob". Ukázal to nedávny experiment spravodajskej spoločnosti BBC, ktorej sa podarilo opakovane spustiť platené oznámenia s problematicky definovanou cieľovou skupinou. Platforma sa po upozornení redakcie ospravedlnila a uviedla, že problém odstránila.

Šéf maltskej polície rezignoval kvôli kauze zavraždenej novinárky

Veliteľ maltskej polícii Lawrence Cutajar v piatok podal demisiu v súvislosti s prípadom zavraždenia novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej v roku 2017.

Admin stránky Harabina sa chválil spoluprácou s veľkými firmami, ktoré o ňom ani netušia

Chyba Facebooku odhalila nielen adminov mnohých stránok, ale aj pochybné praktiky jednej agentúry.

Salvador Dalí. Kniha o tajomstvách jeho života

Tajný život Salvadora Dalího vyšla v roku 1942 vo francúzštine, potom ju preložili do angličtiny. Dalí knihu napísal tak ako maľoval – veľmi podrobne, metodicky vrstvil slová jedno na druhé, tretie vedľa štvrtého. Je to kniha plná fantázie, humoru, narcistických i sadistických priznaní.