Je to oficiálne – slovenské víno dobylo ženský svet! Foto: Slovenské vinice

Je to oficiálne – slovenské víno dobylo ženský svet!

19.11.2019 09:07 | Tlačové správy | TS

Obrovský úspech pre Slovenské Vinice! Ružové víno Cabernet Sauvignon Rose 2018 získalo zlatú a biele Chardonnay 2018 striebornú medailu na najprestížnejšej svetovej súťaži hodnotenej výhradne ženami Women´s Wine and Spirits Awards v Londýne. Obe vína značky Slovenské Vinice vybrala stočlenná ženská porota ako jediných reprezentantov Slovenska z tisíc vzoriek zo 45 krajín.

Hodnotu úspechu Slovenských Viníc znásobuje fakt, že porotu tvorili najznámejšie someliérky a obchodníčky z celého sveta, ktoré nakupujú víno pre najväčšie obchodné siete a špecializované predajne po celej planéte. Líder slovenského liehovarníckeho trhu ST.NICOLAUS, pod ktorého krídla Slovenského Vinice patria, pritom prihlásil do súťaže svoje vína prvý krát a obe si hneď odniesli najprestížnejšie ocenenia.

Za zmienku stojí aj fakt, že zlatú medailu získalo práve ružové víno z neskorého ručného zberu Cabernet Sauvignon Rosé 2018 z nitrianskeho rajónu. Ružové vína sú totiž všeobecne považované za doménu žien, a preto uspieť a zvíťaziť v čisto ženskom posudzovaní v tejto kategórii je veľmi vzácne. Striebornú medailu expertky pre zmenu udelili slovenskému akostnému odrodovému vínu Chardonnay 2018 z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti u ktorého je zaujímavé, že dokázalo poraziť aj oveľa drahšiu konkurenciu.

„Teší nás a zároveň sme hrdí, že odborníčky z celého sveta ocenili kvalitu našich vín Slovenské Vinice. Obe medaile potvrdzujú majstrovstvo slovenských rodinných vinárov a skvelú prácu našich odborníkov, ktorí s nimi spolupracujú a dorábajú tie najlepšie vína,“ hovorí Zuzana Strížová, brand manažérka značky Slovenské Vinice.

Mimoriadny úspech zaznamenali vína zo Slovenských Viníc aj v minulom roku, keď sa dostali na menu viacerých michelinských reštaurácií vo Francúzsku. Druhý obrovský úspech preniesol Slovenské Vinice z prémiových reštaurácií do obľúbeného francúzskeho obchodného reťazca. Stali sa exkluzívnou novinkou tradičného jesenného trhu vín "Foire aux Vins" 2018, ktorý každoročne priláka do obchodných reťazcov a predajní s vínom tisícky zákazníkov, v sieti predajní Super U.

Koncept Slovenské Vinice prináša vo svojich fľašiach na pulty každý rok to najlepšie, čo sa na Slovensku urodilo. Vína do jednotlivých kolekcií vyberá tím odborníkov na čele s francúzskym enológom Jeanom Danielom Angibaudom.

O vínach kolekcie Slovenské Vinice sa dozviete viac na www.slovenskevinice.sk.

Formula 1 bude exkluzívne na SPORT1 A SPORT2

Spoločnosť AMC Networks International - Central and Northern Europe predĺžila svoj kontrakt na vysielanie Formuly 1 na Slovensku a v Českej republike o ďalšie tri sezóny.

Telekom spustil kampaň s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY (VIDEO)

Telekom odštartoval v spolupráci s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY Billie Eilish globálnu kampaň, v ktorej poukazuje na úspechy a potenciál mladých ľudí.

Česká vláda pripravuje zákon o službách ako je YouTube

Lepší ochranu dětí před nevhodným obsahem či obecně ochranu veřejnosti před projevy násilí a nenávisti i před nežádoucí reklamou má zajistit navrhovaný zákon o službách platforem pro sdílení videonahrávek. Zákon předkládaný ministerstvem kultury do českého právního řádu zavádí evropskou směrnici z roku 2018, členské státy se k ní mají připojit do 19. září. V pondělí se návrhem zákona, který mimo jiné zavádí i povinnost pevného podílu evropských děl v nabídce služeb videoték na vyžádání, bude zabývat vláda.

Bývalý redaktor Trendu o spôsoboch Penty: Drž hubu a krok, šúchaj nohami o zem a bude pokoj. Ak sa ozveš, dostaneš cez držku

„Žralokov z deväťdesiatych rokov si pamätám len zbežne. Nátlakové vyjednávania s hrubými krkmi poznám vlastne len z románov a filmov. Ale to, čo sa dialo v Rosume (sídlo vydavateľstva Trendu - pozn.red.) krátko po tom, ako som dostal výpoveď, mi deväťdesiatky v niečom pripomínalo.“

Zdravý olovrant je pre deti základom popoludnia

Deti na svoj správny vývin potrebujú rozmanitú a zdravú stravu, ktorá by mala byť rozdelená do viacerých porcií počas dňa. Hoci raňajky, obed či večera sú pre väčšinu rodín samozrejmosťou, to isté sa už nedá povedať o olovrante. Ide pritom o dôležitú súčasť jedálnička detí vo vývoji. Potvrdzuje to aj odborník na výživu MUDr. Boris Bajer, ktorý pre BILLA navrhol päť jednoduchých tipov na zdravý detský olovrant.

Walt Disney končí s jednou z najznámejších značiek

Americká spoločnosť Walt Disney končí so značkou 20th Century Fox, ktorá je jedným z najznámejších mien v zábavnom priemysle.

Z Trendu odchádzajú ďalší redaktori

Odchody v redakcii Trendu pokračujú. Redakčný tím je od nástupu nového vedenia v júni minulého roka už takmer celý obmenený.

Prieskum: Česi najviac dôverujú rozhlasu, potom televízii

Nejdůvěryhodnějším typem média je podle Čechů rádio, kterému věří 73 procent lidí. Následuje televize s 64 procenty a tisk s důvěrou 60 procent lidí.

Vyhlásenie: Proti volebnej fraške a policajnej brutalite! Za slobodu Bieloruska!

My, príslušníci občianskej spoločnosti Slovenska, ako ľudia ktorí si ctia slobodné demokratické voľby, vyjadrujeme našu plnú podporu občiankam a občanom Bieloruska v ich protestoch proti masívnemu falšovaniu výsledkov prezidentských volieb, v ich boji za slobodu, ktorú im pred 26 rokmi ukradol človek, ktorý je dnes považovaný za jedného z posledných diktátorov v Európe.

Krajniakove ministerstvo riadi bývalý redaktor Markízy a šéfredaktor jeho webu

Generálnym tajomníkom služobného úradu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny je bývalý novinár Karol Zimmer. Ten na ministerstvo, na čele ktorého je Milan Krajniak zo Sme rodina, nastúpil 1. júla 2020.