Je to oficiálne – slovenské víno dobylo ženský svet! Foto: Slovenské vinice

Je to oficiálne – slovenské víno dobylo ženský svet!

19.11.2019 09:07 | Tlačové správy | TS

Obrovský úspech pre Slovenské Vinice! Ružové víno Cabernet Sauvignon Rose 2018 získalo zlatú a biele Chardonnay 2018 striebornú medailu na najprestížnejšej svetovej súťaži hodnotenej výhradne ženami Women´s Wine and Spirits Awards v Londýne. Obe vína značky Slovenské Vinice vybrala stočlenná ženská porota ako jediných reprezentantov Slovenska z tisíc vzoriek zo 45 krajín.

Hodnotu úspechu Slovenských Viníc znásobuje fakt, že porotu tvorili najznámejšie someliérky a obchodníčky z celého sveta, ktoré nakupujú víno pre najväčšie obchodné siete a špecializované predajne po celej planéte. Líder slovenského liehovarníckeho trhu ST.NICOLAUS, pod ktorého krídla Slovenského Vinice patria, pritom prihlásil do súťaže svoje vína prvý krát a obe si hneď odniesli najprestížnejšie ocenenia.

Za zmienku stojí aj fakt, že zlatú medailu získalo práve ružové víno z neskorého ručného zberu Cabernet Sauvignon Rosé 2018 z nitrianskeho rajónu. Ružové vína sú totiž všeobecne považované za doménu žien, a preto uspieť a zvíťaziť v čisto ženskom posudzovaní v tejto kategórii je veľmi vzácne. Striebornú medailu expertky pre zmenu udelili slovenskému akostnému odrodovému vínu Chardonnay 2018 z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti u ktorého je zaujímavé, že dokázalo poraziť aj oveľa drahšiu konkurenciu.

„Teší nás a zároveň sme hrdí, že odborníčky z celého sveta ocenili kvalitu našich vín Slovenské Vinice. Obe medaile potvrdzujú majstrovstvo slovenských rodinných vinárov a skvelú prácu našich odborníkov, ktorí s nimi spolupracujú a dorábajú tie najlepšie vína,“ hovorí Zuzana Strížová, brand manažérka značky Slovenské Vinice.

Mimoriadny úspech zaznamenali vína zo Slovenských Viníc aj v minulom roku, keď sa dostali na menu viacerých michelinských reštaurácií vo Francúzsku. Druhý obrovský úspech preniesol Slovenské Vinice z prémiových reštaurácií do obľúbeného francúzskeho obchodného reťazca. Stali sa exkluzívnou novinkou tradičného jesenného trhu vín "Foire aux Vins" 2018, ktorý každoročne priláka do obchodných reťazcov a predajní s vínom tisícky zákazníkov, v sieti predajní Super U.

Koncept Slovenské Vinice prináša vo svojich fľašiach na pulty každý rok to najlepšie, čo sa na Slovensku urodilo. Vína do jednotlivých kolekcií vyberá tím odborníkov na čele s francúzskym enológom Jeanom Danielom Angibaudom.

O vínach kolekcie Slovenské Vinice sa dozviete viac na www.slovenskevinice.sk.

Zomrel herec René Auberjonois zo seriálu MASH (VIDEO)

Vo veku 79 rokov v nedeľu zomrel americký herec René Auberjonois, ktorý sa preslávil najmä rolou Otca Mulcahyho vo filme MASH. Auberjonois skonal vo svojom dome v Los Angeles na rakovinu pľúc, povedal agentúre AP jeho syn Rémy-Luc Auberjonois.

Duel Kisku a Pellegriniho priniesol Markíze rekord roka (VIDEO)

Nedeľná diskusná relácia s bývalým prezidentom a premiérom priniesla Markíze rekordné čísla.

Za potraviny míňame milióny eur mesačne, tony jedla končia v koši

Kým viac ako desatina ľudí vo svete hladuje, v Európskej únii končí v koši okolo 89 miliónov ton potravín ročne. Zjednodušene povedané, každý z nás vyhodí štyri jedlá týždenne, a to napriek tomu, že za ne utrácame značnú časť príjmu. Jednou z príčin tohto stavu je nadmerné nakupovanie potravín, ktoré nestíhame zjesť, čo sa deje aj teraz, pred sviatkami.

Európske filmové ceny sú rozdané. Najviac ocenení získala Favoritka (VIDEO)

Odovzdávanie tohtoročných Európskych filmových cien (EFA) ovládla britsko-írska dráma Favoritka režírovaná Grékom Jorgosom Lanthimosom. Európska filmová akadémia ho vyhlásila za európsky film roka 2019 a za najlepšiu komédiu, ocenila aj prácu Lanthimosa a britskej herečky Olivie Colmanovej, ktorá stvárnila jednu z hlavných rolí.

Tragédia Prešov: Bezpečnostná kamera zachytila moment výbuchu (VIDEO)

Video z bezpečnostnej kamery zachytilo moment výbuchu 12-poschodovej bytovky v piatok o 12:13.

4ka podporí zbierku na pomoc obetiam výbuchu v Prešove. Znásobí dary o polovicu

Mobilný operátor 4ka sa rozhodol podporiť výzvu na pomoc obetiam výbuchu plynu v Prešove, pri ktorom zahynulo sedem ľudí a množstvo ďalších ostalo bez strechy nad hlavou. Sumu, ktorá sa vyzbiera cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk znásobí.

Tragédia v Prešove: Polícia na facebooku oznámila ďalších 6 obetí, neskôr to zmenila (FOTO)

Polícia v sobotu ráno oznámila, že v 12-poschodovom bytovom dome, ktorý v piatok zasiahol výbuch plynu, našli ďalšie obete.

Ako na online platby: pozrite si tipy a triky od 4ky

Digitálnym platbám sa dnes už nedá nijako vyhnúť. Online platíme letenky na letnú dovolenku, mesiace zábavy so službami Netflix a Spotify alebo darčeky pod stromček.

Pozor na falošné zbierky pre pomoc obetiam, oficiálne číslo účtu je toto

Mesto Prešov a Polícia SR upozorňujú na falošné zbierky pre pomoc obetiam tragédie.

RTVS chystá mimoriadne správy (VIDEO)

V súvislosti s tragédiou v Prešove, keď pri výbuchu plynu zachvátil 12-poschodový panelák požiar, pripravuje RTVS na sobotu mimoriadne správy.