Lidl má na Slovensku celkovo 139 predajní, pribudli ďalšie

Vo štvrtok 21. novembra otvoril Lidl svoju novú predajňu v meste Krompachy. Nachádza sa na Trangusovej ulici, jej výstavba trvala päť mesiacov a uplatnenie v nej nájde 26 zamestnancov. Celkovo má diskont na Slovensku už 139 predajní, tento rok ich otvoril päť. V roku 2019 pribudli nové prevádzky Lidla aj v Trenčíne, Košiciach, Bojniciach a bratislavskom nákupnom centre VIVO! Ide o najvýraznejšiu expanziu Lidla za ostatné roky. Obchodný reťazec pritom pokračuje aj v modernizácii už existujúcich predajní.

 

Najnovšia predajňa Lidl na Slovensku má rozlohu predajnej plochy 1300 m2 a pre zákazníkov je pripravených 94 parkovacích miest, z toho štyri sú vyhradené pre zdravotne postihnutých a dve pre rodičov s deťmi. Predajňa ponúka aj vlastnú pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece. Lidl pri všetkých svojich aktivitách berie ohľad na životné prostredie a trvalú udržateľnosť. Nová predajňa je preto okrem štandardne používanými LED technológiami pri osvetlení vybavená aj tými pokročilými, ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení. Predajňu sa vďaka tomu podarilo certifikovať v triede Energetickej náročnosti A1.

„Obyvateľov Krompách teší, že už aj v našom meste sa nachádza predajňa Lidl a môžu si teda pohodlne nakúpiť doma. Doteraz najbližšie predajne Lidla boli v Spišskej Novej Vsi a v Levoči. Už počas výstavby sme sa stretávali s pozitívnymi ohlasmi od obyvateľov Krompách a okolitých miest a obcí, preto verím, že otvorenie predajne bude prínosom pre všetkých ľudí. Zároveň je dôležité, že v Krompachoch pribudne nový zamestnávateľ,“ povedal Iveta Rušinová, primátorka mesta.

Súčasťou otvorenia novej predajne je tradične aj podpora žiakov blízkych základných škôl. V Krompachoch pôjde o Špeciálnu ZŠ na Ul. SNP 49, ZŠ s MŠ na Ul. SNP 47, ZŠ s MŠ na Maurerovej 14 a ZŠ na Zemanskej 2. „Za každý nákup nad 10 eur počas prvého dňa predaja venujeme miestnym školákom 1 euro na nákup športových a vzdelávacích pomôcok. Chceme takto podporiť školy, ktoré sa nachádzaj v blízkosti našej predajne, pretože Lidl je dobrým susedom,“ povedala Natália Marhavá, vedúca predaja spoločnosti Lidl. Od roku 2015 podporil diskont takýmto spôsobom 70 škôl, ktorým poskytol vybavenie vo výške viac ako 200 000 €.

Lidl na Slovensku v 139 predajniach, outlete, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Nárast platov o viac ako o tridsaťpäť percent od jesene 2016, o takmer pätinu vyšší priemerný mesačný plat než je trhový priemer v odvetví na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov, to je realita v spomenutom diskontnom reťazci. Priemerný mesačný plat na spomenutých pozíciách je aktuálne bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne. Lidl je trojnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už päťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.