Čiastkové riešenie vlády na očistu justície len zvýši pocit nespravodlivosti u ľudí

Je to podľa všetkého posledný návrh zákona, ktorý predkladá parlamentu minister spravodlivosti Gábor Gál. Podľa tieňového ministra spravodlivosti za hnutie OĽANO Milana Vetráka by však bolo lepšie, ak by už nepredkladal nič. Zákon, ktorý navrhuje Gál, totiž nemá nič spoločné s reformou justície, hovorí Vetrák.

 

Snahu Gábora Gála na očistu súdov a prokuratúry formou pozastavenia výkonu ich funkcie, ak je ohrozená dôveryhodnosť alebo dobrá povesť súdnictva alebo prokuratúry, síce podľa Vetráka možno vnímať pozitívne, no reformu justície tento zákon absolútne nerieši. „Práve naopak, skôr zvýši pocit nespravodlivosti, ktorý verejnosť pociťuje vo vzťahu k sudcom a prokurátorom kvôli ich nedotknuteľnosti,“ upozorňuje M. Vetrák.

„Ak premiér Pellegrini spolu s ministrom spravodlivosti Gálom hovoria o tom, že systém justície je v zásade v poriadku a treba ho len doladiť, je zjavné, že ani nepostrehli krízu, v ktorej sa slovenská justícia zmieta počas ich vládnutia, a odmietajú si priznať, že k hodnoteniu Slovenska ako jednej z najskorumpovanejších krajín sveta prispela aj ich neschopnosť priniesť zásadné riešenia v rezorte spravodlivosti,“ pokračoval Vetrák.

Ako ďalej uvádza Vetrák, navrhované pozastavenie výkonu funkcie je namieste, nemožno však akceptovať, že nehodný prokurátor alebo sudca bude počas pozastavenia funkcie poberať až 80% svojho platu. „Pozastavenie sa totiž nedeje na základe neprevereného anonymu, ale dôvodného podozrenia, a už len toto samotné podozrenie poškodzuje dobrú povesť a dôveryhodnosť prokuratúry alebo súdnictva,“ vyjadril sa Vetrák.

Poslanec za OĽANO a člen Ústavnoprávneho výboru NR SR Ján Marosz dopĺňa, že ak by si toho bol minister spravodlivosti vedomý, jeho návrh by riešil nielen obmedzenie platu nehodného prokurátora a sudcu na 20-30%, keďže pri nepreukázaní viny bude aj tak doplatený do výšky 100%. „Keby to minister vedel, v zákone by sa zaoberal aj zložením a otvorenosťou disciplinárnych senátov, krátkou dĺžkou objektívnych premlčacích lehôt na začatie disciplinárneho konania, či zodpovednosťou sudcov za nezákonné rozhodnutia v širšom rozsahu, ako je tomu v súčasnosti. A aj to by bolo len čiastkové riešenie reformy súdnictva, ktorá je na Slovensku nevyhnutná pre dobré fungovania krajiny,“ uzavrel Ján Marosz.