Premiér sa stretol s pápežom Františkom, Slovákom od neho prináša vzácne posolstvo (FOTO) Foto: TO ÚV

09.12.2019 13:53 | Tlačové správy | TS ÚV

Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa dnes, v pondelok 9. decembra 2019 priamo vo Vatikáne stretol s pápežom Františkom.

Na osobnej audiencii u najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi spolu hovorili o tom, aký význam má viera pre slovenský národ. Adventné obdobie, v ktorom sa práve nachádzame, je vhodnou príležitosťou na zamyslenie sa, akým smerom sa naša spoločnosť uberá. Či sa príliš neodkláňame od tradičných hodnôt, ktoré sú súčasťou našich životov, či v nás neprevláda zloba a nenávisť namiesto dobra a vzájomného porozumenia.

„Osobné stretnutie so Svätým Otcom mi dalo veľa nádeje, inšpirácie, viery a duchovnej sily. Ocenil som úsilie Svätého Otca v jeho boji na ochranu ľudských práv, ľudskej dôstojnosti, podporu solidarity, vzájomného medzigeneračného porozumenia a medzináboženského dialógu. Tiež som vyzdvihol charitatívne aktivity katolíckej cirkvi na Slovensku s dôrazom na pomoc ľuďom v núdzi,“ povedal po audiencii predseda vlády SR. Počas stretnutia Peter Pellegrini pozval pápeža Františka na návštevu Slovenska. „Dúfam, že Svätý Otec raz zavíta do našej krajiny. Teraz som však nesmierne poctený, že môžem všetkým Slovenkám a Slovákom odovzdať jeho vzácne posolstvo, v ktorom nám želá pokojné Vianočné sviatky plné lásky a Božieho požehnania.“

Prijatie slovenského predsedu vlády u pápeža vo Vatikáne sa uskutočnilo po dlhých devätnástich rokoch. Osobná audiencia Petra Pellegriniho trvala netradične dlho, až 40 minút. Slovenský premiér pápežovi Františkovi odovzdal dary, a to vyrezávaný betlehem z Oravy a sklenený kríž zobrazujúci Sedembolestnú Pannu Máriu, patrónku Slovenska.

4 typy dátožrútov a 4 tipy na dokonalý smartfón pre každého z nich

V obchodoch je toľko špičkových smartfónov, ktoré dnes dokážu viac, než akýkoľvek starší notebook! Nie každý však musí vo vrecku nosiť mobil za vyše 1 000 eur. Niekto používa mobil len zriedka, iní sa od neho neodlepí po celý deň.

Celebrity ohlásili pauzu od Instagramu na protest proti Facebooku

Niektoré americké a britské celebrity sa na celý deň odmlčali na platformách prevádzkovaných spoločnosťou Facebook, aby tak upozornili na problémy sociálnych sietí s nenávistnými prejavmi a dezinformáciami.

Poslankyňa Tabak sa síce za kontroverznú fotku ospravedlnila, no šíri ju ďalej (FOTO)

Aj poslankyňa Romana Tabak sa rozhodla pripomenúť deň obetí holokaustu, no dosť nešťastným spôsobom.

ČT se nemusí ospravedlniť Agrofertu za reportáže

Česká televize (ČT) se nemusí omlouvat koncernu Agrofert za to, že ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Pražský městský soud dnes zamítl žalobu, ve které společnost tvrdila, že reportáže poškodily její pověst.

Úrad verejného zdravotníctva má nového šéfa komunikácie

Úrad verejného zdravotníctva má nového riaditeľa sekcie komunikácie a medzinárodných vzťahov.

Čínska firma zhromažďovala dáta o prominentoch zo západu, dokonca aj o ich deťoch

Čínska firma Zhenhua Data Technology, ktorá sa na svojom už vypnutom webe označovala za pioniera vo využívaní dát pre hybridné vojnu, vplyvných ľudoch zo západu, ktorý z čínskej firmy unikol.

Zomrel herec Martin Horňák (VIDEO)

V piatok 11. septembra zomrel vo veku 68 rokov herec Martin Horňák.

Otvorený list hygienikom týkajúci sa nových pandemických opatrení

Poslanci a právnici posielajú hygienikom otvorený list k opatreniam, týkajúcim sa kultúrnych, športových a ďalších podujatí.

Zlatého leva si z Benátok odváža film Nomadland (VIDEO)

Zlatého leva na 77. filmovom festivale v Benátkach dnes získal film Nomadland (Krajina nomádov) americkej režisérky čínskeho pôvodu Chloé Zhao.

Kde je ten, čo mi zavraždil brata?!

Dlhá cesta nadol je nezvyčajný román napísaný vo veršoch. A hoci to môže mnohých odradiť, počkajte chvíľu.