Premiér sa stretol s pápežom Františkom, Slovákom od neho prináša vzácne posolstvo (FOTO)

Premiér sa stretol s pápežom Františkom, Slovákom od neho prináša vzácne posolstvo (FOTO) Foto: TO ÚV

Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa dnes, v pondelok 9. decembra 2019 priamo vo Vatikáne stretol s pápežom Františkom.

 

Na osobnej audiencii u najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi spolu hovorili o tom, aký význam má viera pre slovenský národ. Adventné obdobie, v ktorom sa práve nachádzame, je vhodnou príležitosťou na zamyslenie sa, akým smerom sa naša spoločnosť uberá. Či sa príliš neodkláňame od tradičných hodnôt, ktoré sú súčasťou našich životov, či v nás neprevláda zloba a nenávisť namiesto dobra a vzájomného porozumenia.

„Osobné stretnutie so Svätým Otcom mi dalo veľa nádeje, inšpirácie, viery a duchovnej sily. Ocenil som úsilie Svätého Otca v jeho boji na ochranu ľudských práv, ľudskej dôstojnosti, podporu solidarity, vzájomného medzigeneračného porozumenia a medzináboženského dialógu. Tiež som vyzdvihol charitatívne aktivity katolíckej cirkvi na Slovensku s dôrazom na pomoc ľuďom v núdzi,“ povedal po audiencii predseda vlády SR. Počas stretnutia Peter Pellegrini pozval pápeža Františka na návštevu Slovenska. „Dúfam, že Svätý Otec raz zavíta do našej krajiny. Teraz som však nesmierne poctený, že môžem všetkým Slovenkám a Slovákom odovzdať jeho vzácne posolstvo, v ktorom nám želá pokojné Vianočné sviatky plné lásky a Božieho požehnania.“

Prijatie slovenského predsedu vlády u pápeža vo Vatikáne sa uskutočnilo po dlhých devätnástich rokoch. Osobná audiencia Petra Pellegriniho trvala netradične dlho, až 40 minút. Slovenský premiér pápežovi Františkovi odovzdal dary, a to vyrezávaný betlehem z Oravy a sklenený kríž zobrazujúci Sedembolestnú Pannu Máriu, patrónku Slovenska.