SaS: Ministerstvo vnútra zavádza a robí zjavnú nadprácu

15.12.2019 07:38 | Tlačové správy | TS SaS

Ministerstvo vnútra robí zjavnú nadprácu a dokonca zavádza verejnosť nepravdivou informáciou. Uviedla to strana Sloboda a Solidarita (SaS) v reakcii na medializované informácie, že za zverejnenie predvolebných prieskumov v čase zákazu na Facebooku hrozí fyzickým osobám sankcia až 100-tisíc eur.

„Je pravda, že zákon o volebnej kampani v § 17 zakazuje zverejňovať výsledky volebných prieskumov 50 dní pred voľbami, teda od 10. januára 2020, a zakazuje to všetkým, teda aj fyzickým osobám. Nie je však pravda, že by zákon umožňoval za porušenie tohto zákazu sankcionovať aj fyzické osoby. Ak ministerstvo vnútra tvrdí niečo iné, nepozná zákon, vedome klame, alebo prinajmenšom zavádza,“ vysvetlil poslanec NR SR za SaS Ondrej Dostál.

Strana SaS upozorňuje, že sankcionovať za porušenie moratória na prieskumy možno iba fyzické osoby – podnikateľov, teda živnostníkov. „Aj to sankcionovanie fyzických osôb – podnikateľov by bolo možné iba v prípade, že by výsledky prieskumu tieto fyzické osoby – podnikatelia zverejnili pri výkone svojej podnikateľskej činnosti. Ak však bude ministerstvo vnútra požadovať od Facebooku informácie o všetkých osobách, ktoré uvedený zákaz porušia, teda aj o tých, ktoré za porušenie zákazu nemožno sankcionovať, bude tým neprimerane zasahovať do súkromia občanov a zhromažďovať osobné údaje nad rámec predpokladaný zákonom,“ uzavrel Ondrej Dostál.

365.bank si odnáša Zlatý klinec za svoje „Reklamy z obývačky“ (VIDEO)

Jarná kampaň 365 banky, v ktorej využila nový marketingový prístup, tzv. „crowdvertising“, a vyzvala ľudí, aby jej natočili spoty z pohodlia svojej obývačky, zabodovala.

Spolužitie majority s rómskou menšinou bude v Rádiu Slovensko pravidelnou témou relácie Kontakty

Rádio Slovensko sa od pondelka 21. septembra v publicistickej relácii Kontakty bude v dvojtýždňovej periodicite venovať otázkam života rómskej národnostnej menšiny.

Trump v USA zablokuje TikTok a WeChat

Administratíva prezidenta Donalda Trumpa od nedele v Spojených štátoch zablokuje možnosť sťahovať aplikácie TikTok a WeChat, ktoré sú v čínskom vlastníctve.

Navaľnyj na Instagrame popisuje svoj stav a ako sa našla fľaša, v ktorej mohla byť jeho otrava (FOTO)

Zdravotný stav ruského opozičného politika Alexeja Navaľného sa ďalej zlepšuje, aj keď pomaly. Kritik ruského prezidenta Vladimira Putina o tom dnes sám informoval na sociálnej sieti Instagram, kde tiež zverejnil svoju fotografiu z prechádzky po schodisku.

4 typy dátožrútov a 4 tipy na dokonalý smartfón pre každého z nich

V obchodoch je toľko špičkových smartfónov, ktoré dnes dokážu viac, než akýkoľvek starší notebook! Nie každý však musí vo vrecku nosiť mobil za vyše 1 000 eur. Niekto používa mobil len zriedka, iní sa od neho neodlepí po celý deň.

Celebrity ohlásili pauzu od Instagramu na protest proti Facebooku

Niektoré americké a britské celebrity sa na celý deň odmlčali na platformách prevádzkovaných spoločnosťou Facebook, aby tak upozornili na problémy sociálnych sietí s nenávistnými prejavmi a dezinformáciami.

Poslankyňa Tabak sa síce za kontroverznú fotku ospravedlnila, no šíri ju ďalej (FOTO)

Aj poslankyňa Romana Tabak sa rozhodla pripomenúť deň obetí holokaustu, no dosť nešťastným spôsobom.

ČT se nemusí ospravedlniť Agrofertu za reportáže

Česká televize (ČT) se nemusí omlouvat koncernu Agrofert za to, že ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Pražský městský soud dnes zamítl žalobu, ve které společnost tvrdila, že reportáže poškodily její pověst.

Úrad verejného zdravotníctva má nového šéfa komunikácie

Úrad verejného zdravotníctva má nového riaditeľa sekcie komunikácie a medzinárodných vzťahov.

Čínska firma zhromažďovala dáta o prominentoch zo západu, dokonca aj o ich deťoch

Čínska firma Zhenhua Data Technology, ktorá sa na svojom už vypnutom webe označovala za pioniera vo využívaní dát pre hybridné vojnu, vplyvných ľudoch zo západu, ktorý z čínskej firmy unikol.