O 10 Lidl ihrísk Žihadielok zabojuje 93 lokalít, prinášame podrobnosti

13.01.2020 22:52 | Tlačové správy |

Začiatok roka opäť patrí úspešnej súťaži o detské ihriská, ktorú organizuje spoločnosť Lidl už po piatykrát

V lete 2020 vyrastie na Slovensku ďalších desať ihrísk Žihadielok, Lidl tým ich počet zaokrúhli na päťdesiat. S ponukou uchádzať sa o hlasy verejnosti v poslednom ročníku projektu oslovil diskontný reťazec 179 miest, v prípade Bratislavy a Košíc aj jednotlivé mestské časti a aj dve obce, v ktorých sa nachádza predajňa Lidl – Terchovú a Bernolákovo. Záujem prejavilo 93 lokalít, ktoré si od 13. januára zmerajú hlasy v jednej spoločnej kategórii. Ihriská získa tých desať miest, ktoré budú mať v posledný deň súťaže – 29. februára najviac hlasov. Víťazov zverejní Lidl tradične po notárskom overení výsledkov najneskôr v polovici marca. Slávnostné otvorenie ihrísk je plánované v priebehu júnových víkendov.

Počas štyroch ročníkov sa Lidlu na Slovensku podarilo postaviť 40 moderných a bezpečných ihrísk v celkovej hodnote takmer 3,5 milióna eur. To, že sa projekt teší veľkému záujmu verejnosti podčiarkuje aj skutočnosť, že doteraz bolo odovzdaných viac ako 11 000 000 hlasov. O tom, kde v roku 2020 vyrastú Žihadielka, budú už tradične rozhodovať ľudia v hlasovaní. Možnosť zapojiť sa do projektu dostali opäť aj tie lokality, ktoré už ihriská získali v minulosti.

„Žihadielko je projekt, ktorý už roky spája komunity a vytvára vzťahy. Je určený pre deti, ale aj pre dospelých. Podporuje spoločné, aktívne a bezpečné trávenie času naprieč generáciami. Deti aj dospelí majú šancu presvedčiť sa o tom, že ak sa ťahá za jeden povraz, je možné dosiahnuť veľké veci. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby naše okolie bolo lepším miestom pre život. Všetci môžeme byť zázračnými ľuďmi, ktorí robia krajší svet,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ diskontného reťazca.

Verejnosť môže hlasovať na stránke www.zihadielko.sk od 13. januára do 29. februára 2020 (23:59:59). Jedinou podmienkou je registrácia na tejto webovej stránke. Užívateľ registráciu potvrdí overovacím kódom, ktorý mu bude zaslaný vo forme bezplatnej SMS na zadané mobilné telefónne číslo. Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín zahlasovať za vybranú lokalitu. Ďalší bonusový hlas navyše je možné každý deň získať za zvládnutie jednoduchej online hry. Priebežné poradie bude zverejnené (s výnimkou posledného týždňa) a pravidelne aktualizované na stránke www.zihadielko.sk. Víťazov 10 Lidl ihrísk Žihadielok predstavíme najneskôr 14.marca 2020.

Na www.zihadielko.sk je k dispozícii na stiahnutie logo či rozhlasový spot k projektu, ako aj plagáty či posty na sociálne siete pripravené pre konkrétne mestá, ktorými môžu lokality podporiť záujem u obyvateľov o hlasovanie. Na webovej stránke budú k dispozícii prehľadné a zaujímavé štatistiky. Aj v tomto ročníku máme pre hlasujúcich, ktorí majú chuť súťažiť, pripravených množstvo atraktívnych cien na každý deň. Stačí, ak sa zapoja do „Vilkovej výzvy“, za splnenie ktorej môžu získať skvelé výhry pre deti (napr. programovateľného robota, lego Harry Potter, kolobežku, mini dron a pod.). Pre dospelých i deti bude k dispozícii chytľavá a zábavná hra „Bublinková párty“ a tiež hry z predošlých ročníkov.

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s Včielky Maje a jej kamarátov. Samozrejmosťou sú aj lavičky, stojan na bicykle, či odpadkové koše. Hodnota jedného ihriska je 87 000 €.

Prehľad víťazov - https://zihadielko.lidl.sk/mapa-ihrisk:
2016: Banská Bystrica, Bratislava – Dúbravka, Dolný Kubín, Myjava, Pezinok, Sereď, Stropkov, Šahy, Šaľa, Vrbové
2017: Galanta, Handlová, Levice, Modra, Piešťany, Senica, Skalica, Trenčín, Trnava, Tvrdošín
2018: Bernolákovo, Brezno, Komárno, Levoča, Poprad, Rimavská Sobota, Senec, Senica, Štúrovo, Trenčín
2019: Bánovce nad Bebravou, Hurbanovo, Komárno, Košice - Sídlisko KVP, Nové Zámky, Partizánske, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Svit

Počas doterajších štyroch ročníkov bolo v Žihadielku odovzdaných vyše 11 000 000 hlasov a hodnota 40 ihrísk sa blíži k 3 500 000 €!

Objednajte si sériu Samsung Galaxy S20 medzi prvými a dostanete Galaxy Buds+ ako bonus

Tohtoročnú sezónu predstavovania nových smartfónov začal Samsung s trojicou vlajkových lodí Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra 5G. Na Slovensku sa začnú predávať až 13. marca, no predobjednať si ich môžete už teraz. Ak si vybrané modely predobjednáte do 8. marca, dostanete k nim bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds+ ako bonus.

Požiadali o prešetrenie predaja vlastníka Markízy spoločnosti PPF

Český senátor Lukáš Wagenknecht zo strany Pirátov a poslanec tejto strany Jan Lipavský požiadali členov amerického Kongresu a akcionárov skupiny CME o prešetrenie plánovaného predaja CME spoločnosti PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera. Skupina PPF obavy odmieta.

Nevyvážené O 5 minút 12 prinieslo RTVS historický rekord (VIDEO)

Posledná diskusná relácia O 5 minút 12 pred voľbami si pripísala historický rekord v sledovanosti.

Rezník vypomáha Dankovi do poslednej chvíle, pchá ho aj tam, kde už nepatrí

Pred parlamentnými voľbami v roku 2016 štátom platená agentúra TASR, ktorej šéfoval Jaroslav Rezník, robila všetko preto, aby mimoparlamentnú SNS aj s Andrejom Dankom dostala do parlamentu. V chystaných voľbách 2020 sa scenár opakuje, Rezník Danka opäť zachraňuje.

Top filmy a seriály, ktoré si môžete vychutnať so 6 mesiacmi HBO zadarmo od SWAN-u

Kto by nechcel niečo zadarmo? SWAN teraz rozdáva darček všetkým novým zákazníkom, ktorý si k digitálnej televízii vezmú aj rýchly optický internet v rámci Balíkov DUO M, DUO L alebo Duo XL

Kto bude v posledných predvolebných debatách, prinášame prehľad (VIDEO)

Pár dní pred voľbami pripravujú televízie predvolebné debaty s lídrami strán, ktoré majú najväčšiu šancu zostaviť vládu a postaviť premiéra.

Po Slovensku sa šíri iniciatíva NIE V NAŠEJ KRAJINE, čo znamená?

Na Slovensku vznikla občianska iniciatíva „NIE v našej krajine“, ktorej posolstvo stojí na jednoznačnom odmietaní totalitnej ideológie a strachu, ktorý šíri.

Priatelia sú späť, herci natáčajú nový špeciálny diel (VIDEO)

Herci z kultového seriálu Priatelia po viac ako 15 rokoch od odvysielania poslednej epizódy spoločne natočia ďalší, špeciálny diel.

Google zablokoval niektoré volebné spoty Smeru-SD

Internetová spoločnosť Google zablokovala asi tri desiatky predvolebných reklám strany Smer-SD a tiež dve jej videá na platforme YouTube. Uviedol to server zive.sk. Podľa neho nemožno zistiť, z akých dôvodov firma prostredníctvom svojej služby Google Ads reklamné bannery a videá zablokovala.

Pellegrini je v nemocnici, v Smere hľadajú, kto ho nahradí v kľúčových predvolebných debatách

"Predseda vlády SR Peter Pellegrini bol v noci zo soboty na nedeľu hospitalizovaný v Nemocnici sv. Michala v Bratislave kvôli akútnej infekcii horných dýchacích ciest spojenej s vysokými teplotami. Vzhľadom na svoj zdravotný stav dočasne ruší všetok svoj program," informovalo v nedeľu ráno tlačové oddelenie Úradu vlády.