O 10 Lidl ihrísk Žihadielok zabojuje 93 lokalít, prinášame podrobnosti

13.01.2020 22:52 | Tlačové správy |

Začiatok roka opäť patrí úspešnej súťaži o detské ihriská, ktorú organizuje spoločnosť Lidl už po piatykrát

V lete 2020 vyrastie na Slovensku ďalších desať ihrísk Žihadielok, Lidl tým ich počet zaokrúhli na päťdesiat. S ponukou uchádzať sa o hlasy verejnosti v poslednom ročníku projektu oslovil diskontný reťazec 179 miest, v prípade Bratislavy a Košíc aj jednotlivé mestské časti a aj dve obce, v ktorých sa nachádza predajňa Lidl – Terchovú a Bernolákovo. Záujem prejavilo 93 lokalít, ktoré si od 13. januára zmerajú hlasy v jednej spoločnej kategórii. Ihriská získa tých desať miest, ktoré budú mať v posledný deň súťaže – 29. februára najviac hlasov. Víťazov zverejní Lidl tradične po notárskom overení výsledkov najneskôr v polovici marca. Slávnostné otvorenie ihrísk je plánované v priebehu júnových víkendov.

Počas štyroch ročníkov sa Lidlu na Slovensku podarilo postaviť 40 moderných a bezpečných ihrísk v celkovej hodnote takmer 3,5 milióna eur. To, že sa projekt teší veľkému záujmu verejnosti podčiarkuje aj skutočnosť, že doteraz bolo odovzdaných viac ako 11 000 000 hlasov. O tom, kde v roku 2020 vyrastú Žihadielka, budú už tradične rozhodovať ľudia v hlasovaní. Možnosť zapojiť sa do projektu dostali opäť aj tie lokality, ktoré už ihriská získali v minulosti.

„Žihadielko je projekt, ktorý už roky spája komunity a vytvára vzťahy. Je určený pre deti, ale aj pre dospelých. Podporuje spoločné, aktívne a bezpečné trávenie času naprieč generáciami. Deti aj dospelí majú šancu presvedčiť sa o tom, že ak sa ťahá za jeden povraz, je možné dosiahnuť veľké veci. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby naše okolie bolo lepším miestom pre život. Všetci môžeme byť zázračnými ľuďmi, ktorí robia krajší svet,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ diskontného reťazca.

Verejnosť môže hlasovať na stránke www.zihadielko.sk od 13. januára do 29. februára 2020 (23:59:59). Jedinou podmienkou je registrácia na tejto webovej stránke. Užívateľ registráciu potvrdí overovacím kódom, ktorý mu bude zaslaný vo forme bezplatnej SMS na zadané mobilné telefónne číslo. Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín zahlasovať za vybranú lokalitu. Ďalší bonusový hlas navyše je možné každý deň získať za zvládnutie jednoduchej online hry. Priebežné poradie bude zverejnené (s výnimkou posledného týždňa) a pravidelne aktualizované na stránke www.zihadielko.sk. Víťazov 10 Lidl ihrísk Žihadielok predstavíme najneskôr 14.marca 2020.

Na www.zihadielko.sk je k dispozícii na stiahnutie logo či rozhlasový spot k projektu, ako aj plagáty či posty na sociálne siete pripravené pre konkrétne mestá, ktorými môžu lokality podporiť záujem u obyvateľov o hlasovanie. Na webovej stránke budú k dispozícii prehľadné a zaujímavé štatistiky. Aj v tomto ročníku máme pre hlasujúcich, ktorí majú chuť súťažiť, pripravených množstvo atraktívnych cien na každý deň. Stačí, ak sa zapoja do „Vilkovej výzvy“, za splnenie ktorej môžu získať skvelé výhry pre deti (napr. programovateľného robota, lego Harry Potter, kolobežku, mini dron a pod.). Pre dospelých i deti bude k dispozícii chytľavá a zábavná hra „Bublinková párty“ a tiež hry z predošlých ročníkov.

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s Včielky Maje a jej kamarátov. Samozrejmosťou sú aj lavičky, stojan na bicykle, či odpadkové koše. Hodnota jedného ihriska je 87 000 €.

Prehľad víťazov - https://zihadielko.lidl.sk/mapa-ihrisk:
2016: Banská Bystrica, Bratislava – Dúbravka, Dolný Kubín, Myjava, Pezinok, Sereď, Stropkov, Šahy, Šaľa, Vrbové
2017: Galanta, Handlová, Levice, Modra, Piešťany, Senica, Skalica, Trenčín, Trnava, Tvrdošín
2018: Bernolákovo, Brezno, Komárno, Levoča, Poprad, Rimavská Sobota, Senec, Senica, Štúrovo, Trenčín
2019: Bánovce nad Bebravou, Hurbanovo, Komárno, Košice - Sídlisko KVP, Nové Zámky, Partizánske, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Svit

Počas doterajších štyroch ročníkov bolo v Žihadielku odovzdaných vyše 11 000 000 hlasov a hodnota 40 ihrísk sa blíži k 3 500 000 €!

Mobilná aplikácia dokáže rozpoznávať huby a mapovať ich

Študent Fakulty aplikovaných vied Západočeskej univerzity (ZČU) Lukáš Picek sa podieľal na vývoji mobilnej aplikácie Svampeatlas, ktorá vie rozpoznávať huby, mapovať ich a zdieľať súradnice s ostatnými užívateľmi. Aplikácia je výstupom rovnomenného projektu s dánskymi kolegami z kodanskej univerzity, dokáže rozpoznať 1400 druhov húb.

Študenti lekárskych fakúlt posielajú Ficovi otvorený list (VIDEO)

Študenti lekárskych fakúlt zverejnili vyhlásenie, v ktorom reagujú na prejav predsedu Smeru Roberta Fica na dnešnej programovej konferencii strany.

Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO)

O manželke britského princa Harryho Meghan vychádzalo dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

Producentka Bonda vylúčila špekulácie, že agentom 007 bude žena (VIDEO)

Budúcim Jamesom Bondom bude opäť muž, a nie žena. Potvrdila to v rozhovore s magazínom Variety filmová producentka Barbara Broccoliová, ktorá stojí aj za najnovšou bondovkou, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil opäť Daniel Craig.

Na twitteri bolo možné zacieliť reklamy na nenávistné skupiny

Sociálna sieť Twitter umožňovala cieliť reklamy na používateľov aj podľa kľúčových slov ako "neonacista", "zástancovia belošskej nadradenosti" či "islamofob". Ukázal to nedávny experiment spravodajskej spoločnosti BBC, ktorej sa podarilo opakovane spustiť platené oznámenia s problematicky definovanou cieľovou skupinou. Platforma sa po upozornení redakcie ospravedlnila a uviedla, že problém odstránila.

Šéf maltskej polície rezignoval kvôli kauze zavraždenej novinárky

Veliteľ maltskej polícii Lawrence Cutajar v piatok podal demisiu v súvislosti s prípadom zavraždenia novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej v roku 2017.

Admin stránky Harabina sa chválil spoluprácou s veľkými firmami, ktoré o ňom ani netušia

Chyba Facebooku odhalila nielen adminov mnohých stránok, ale aj pochybné praktiky jednej agentúry.

Salvador Dalí. Kniha o tajomstvách jeho života

Tajný život Salvadora Dalího vyšla v roku 1942 vo francúzštine, potom ju preložili do angličtiny. Dalí knihu napísal tak ako maľoval – veľmi podrobne, metodicky vrstvil slová jedno na druhé, tretie vedľa štvrtého. Je to kniha plná fantázie, humoru, narcistických i sadistických priznaní.

Chcete si v roku 2020 viac nasporiť? Pozrite si niekoľko užitočných tipov

Stalo sa už akousi „tradíciou“, že si s vykročením do nového roka dávame novoročné predsavzatia. Niektorí len preto, aby reč nestála. Iní s dobrým úmyslom, ale bez následných činov. Sú aj takí, ktorí neostanú len pri prázdnych slovách, no a oproti týmto všetkým sú tí, ktorí si predsavzatia vôbec nedajú. Možno preventívne, aby sa do nich niekto nemohol „obuť“, že ich nesplnili.

Shortlist súťaže PROKOP 2019 je známy

Do jubilejného 10. ročníka súťaže najlepších PR projektov na Slovensku PROKOP 2019 agentúry a zadávatelia registrovali historicky najvyšší počet prác - 128 projektov. Vo štvrtok zasadala porota a vybrala projekty, ktoré postúpili na shortlist v 12 kategóriách.