O 10 Lidl ihrísk Žihadielok zabojuje 93 lokalít, prinášame podrobnosti

13.01.2020 22:52 | Tlačové správy |

Začiatok roka opäť patrí úspešnej súťaži o detské ihriská, ktorú organizuje spoločnosť Lidl už po piatykrát

V lete 2020 vyrastie na Slovensku ďalších desať ihrísk Žihadielok, Lidl tým ich počet zaokrúhli na päťdesiat. S ponukou uchádzať sa o hlasy verejnosti v poslednom ročníku projektu oslovil diskontný reťazec 179 miest, v prípade Bratislavy a Košíc aj jednotlivé mestské časti a aj dve obce, v ktorých sa nachádza predajňa Lidl – Terchovú a Bernolákovo. Záujem prejavilo 93 lokalít, ktoré si od 13. januára zmerajú hlasy v jednej spoločnej kategórii. Ihriská získa tých desať miest, ktoré budú mať v posledný deň súťaže – 29. februára najviac hlasov. Víťazov zverejní Lidl tradične po notárskom overení výsledkov najneskôr v polovici marca. Slávnostné otvorenie ihrísk je plánované v priebehu júnových víkendov.

Počas štyroch ročníkov sa Lidlu na Slovensku podarilo postaviť 40 moderných a bezpečných ihrísk v celkovej hodnote takmer 3,5 milióna eur. To, že sa projekt teší veľkému záujmu verejnosti podčiarkuje aj skutočnosť, že doteraz bolo odovzdaných viac ako 11 000 000 hlasov. O tom, kde v roku 2020 vyrastú Žihadielka, budú už tradične rozhodovať ľudia v hlasovaní. Možnosť zapojiť sa do projektu dostali opäť aj tie lokality, ktoré už ihriská získali v minulosti.

„Žihadielko je projekt, ktorý už roky spája komunity a vytvára vzťahy. Je určený pre deti, ale aj pre dospelých. Podporuje spoločné, aktívne a bezpečné trávenie času naprieč generáciami. Deti aj dospelí majú šancu presvedčiť sa o tom, že ak sa ťahá za jeden povraz, je možné dosiahnuť veľké veci. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby naše okolie bolo lepším miestom pre život. Všetci môžeme byť zázračnými ľuďmi, ktorí robia krajší svet,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ diskontného reťazca.

Verejnosť môže hlasovať na stránke www.zihadielko.sk od 13. januára do 29. februára 2020 (23:59:59). Jedinou podmienkou je registrácia na tejto webovej stránke. Užívateľ registráciu potvrdí overovacím kódom, ktorý mu bude zaslaný vo forme bezplatnej SMS na zadané mobilné telefónne číslo. Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín zahlasovať za vybranú lokalitu. Ďalší bonusový hlas navyše je možné každý deň získať za zvládnutie jednoduchej online hry. Priebežné poradie bude zverejnené (s výnimkou posledného týždňa) a pravidelne aktualizované na stránke www.zihadielko.sk. Víťazov 10 Lidl ihrísk Žihadielok predstavíme najneskôr 14.marca 2020.

Na www.zihadielko.sk je k dispozícii na stiahnutie logo či rozhlasový spot k projektu, ako aj plagáty či posty na sociálne siete pripravené pre konkrétne mestá, ktorými môžu lokality podporiť záujem u obyvateľov o hlasovanie. Na webovej stránke budú k dispozícii prehľadné a zaujímavé štatistiky. Aj v tomto ročníku máme pre hlasujúcich, ktorí majú chuť súťažiť, pripravených množstvo atraktívnych cien na každý deň. Stačí, ak sa zapoja do „Vilkovej výzvy“, za splnenie ktorej môžu získať skvelé výhry pre deti (napr. programovateľného robota, lego Harry Potter, kolobežku, mini dron a pod.). Pre dospelých i deti bude k dispozícii chytľavá a zábavná hra „Bublinková párty“ a tiež hry z predošlých ročníkov.

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s Včielky Maje a jej kamarátov. Samozrejmosťou sú aj lavičky, stojan na bicykle, či odpadkové koše. Hodnota jedného ihriska je 87 000 €.

Prehľad víťazov - https://zihadielko.lidl.sk/mapa-ihrisk:
2016: Banská Bystrica, Bratislava – Dúbravka, Dolný Kubín, Myjava, Pezinok, Sereď, Stropkov, Šahy, Šaľa, Vrbové
2017: Galanta, Handlová, Levice, Modra, Piešťany, Senica, Skalica, Trenčín, Trnava, Tvrdošín
2018: Bernolákovo, Brezno, Komárno, Levoča, Poprad, Rimavská Sobota, Senec, Senica, Štúrovo, Trenčín
2019: Bánovce nad Bebravou, Hurbanovo, Komárno, Košice - Sídlisko KVP, Nové Zámky, Partizánske, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Svit

Počas doterajších štyroch ročníkov bolo v Žihadielku odovzdaných vyše 11 000 000 hlasov a hodnota 40 ihrísk sa blíži k 3 500 000 €!

Aby boli porady na diaľku efektívne, musia mať pravidlá

Vplyvom aktuálnej situácie ohľadne koronavírusu mnohí ľudia pracujú z domu. Efektívna práca na diaľku sa však nezaobíde bez efektívnych porád. Na čo sa zamerať a, naopak, čomu sa vyhnúť, aby sme dosiahli žiaduci výsledný efekt?

V neľahkých časoch koronakrízy médiám vo viacerých štátoch Európy pomáha štát

Súčasťou balíčkov vládnej pomoci v koronavirovej kríze je v niektorých európskych krajinách aj podpora médiám a vydavateľstvom. Inde mediálne domy o pomoc štátu ešte len žiadajú. Napríklad v Taliansku alebo Maďarsku sú médiá čiastočne oslobodené od platenia daní.

Koronavírus sa zneužíva na šírenie nepravdivých správ a dezinformácií

V čase, keď mnohí bojujú dňom i nocou za záchranu životov ľudí nakazených novým koronavírusom, niektoré organizácie a jednotlivci zneužívajú aktuálnu krízu na politickú či komerčnú manipuláciu.

Irak odobral Reuters dočasne licenciu za článok o manipulácii s počtom nakazených

Irak pozastavil agentúre Reuters na tri mesiace činnosť. Bagdad sa tak rozhodol kvôli štvrtkovej správe, v ktorej agentúra uviedla, že iracké vládne údaje o koronavírusoch sú podhodnotené.

Lunter opäť otvoril reštauráciu a bistrá

Banskobystrický výrobca tofu a rastlinných nátierok spoločnosť Lunter začala od začiatku apríla opäť variť obedové menu vo svojich gastro prevádzkach v Banskej Bystrici a Bratislave. Rozbiehajú aj donášku.

Google, Facebook a ďalšie platformy pozitívne reagujú na výzvu Komisie zastaviť podvody a chrániť spotrebiteľov

Európska komisia víta odpovede online platforiem Allegro, Amazon, AliExpress, Bing, CDiscount, Ebay, Facebook, Google, Rakuten, Wish a Yahoo, ktoré súhlasili s prijatím opatrení na zastavenie podvodov a reklám propagujúcich falošné výrobky proti koronavírusu.

Cez víkend sa bude hackovať koronakríza (VIDEO)

Slovensko sa tento víkend (3. – 5. apríla) zapojí do globálneho boja proti pandémii COVID-19.

Tvárou kampane #spolumamenato je šéf Slovenskej sporiteľne v rúšku (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa spolu so svojimi partnermi reklamnou agentúrou Zaraguza a mediálnou agentúrou Wavemaker spustila kampaň, ktorou reaguje na aktuálnu situáciu ohľadom nákazy koronavírusom. Tvárou kampane je šéf Slovenskej sporiteľne Peter Krutil, ktorý sa už dlhšie prihovára zamestanancom ale aj klientom na vlastnom vlogu. Teraz netradične, v rúšku.

Slovanet na apríl rozšíril bezplatné TV vysielanie

Telekomunikačný operátor Slovanet v spolupráci s vysielateľmi zabezpečil aj na apríl 14 televíznych kanálov rôzneho žánrového zamerania, ktoré bezplatne sprístupnil všetkým zákazníkom digitálnej televízie IPTV cez optické siete bez ohľadu na zakúpený balík.

Zrušili trest smrti vrahovi, ktorý investigatívnemu novinárovi pred kamerami odrezal hlavu

Pakistanský súd zrušil trest smrti britskému teroristovi, ktorý v roku 2002 s ďalšími ozbrojencami uniesol a brutálne zavraždil novinára denníka Wall Street Journal Daniela Pearla.