O 10 Lidl ihrísk Žihadielok zabojuje 93 lokalít, prinášame podrobnosti

 Začiatok roka opäť patrí úspešnej súťaži o detské ihriská, ktorú organizuje spoločnosť Lidl už po piatykrát

 

V lete 2020 vyrastie na Slovensku ďalších desať ihrísk Žihadielok, Lidl tým ich počet zaokrúhli na päťdesiat. S ponukou uchádzať sa o hlasy verejnosti v poslednom ročníku projektu oslovil diskontný reťazec 179 miest, v prípade Bratislavy a Košíc aj jednotlivé mestské časti a aj dve obce, v ktorých sa nachádza predajňa Lidl – Terchovú a Bernolákovo. Záujem prejavilo 93 lokalít, ktoré si od 13. januára zmerajú hlasy v jednej spoločnej kategórii. Ihriská získa tých desať miest, ktoré budú mať v posledný deň súťaže – 29. februára najviac hlasov. Víťazov zverejní Lidl tradične po notárskom overení výsledkov najneskôr v polovici marca. Slávnostné otvorenie ihrísk je plánované v priebehu júnových víkendov.

Počas štyroch ročníkov sa Lidlu na Slovensku podarilo postaviť 40 moderných a bezpečných ihrísk v celkovej hodnote takmer 3,5 milióna eur. To, že sa projekt teší veľkému záujmu verejnosti podčiarkuje aj skutočnosť, že doteraz bolo odovzdaných viac ako 11 000 000 hlasov. O tom, kde v roku 2020 vyrastú Žihadielka, budú už tradične rozhodovať ľudia v hlasovaní. Možnosť zapojiť sa do projektu dostali opäť aj tie lokality, ktoré už ihriská získali v minulosti.

„Žihadielko je projekt, ktorý už roky spája komunity a vytvára vzťahy. Je určený pre deti, ale aj pre dospelých. Podporuje spoločné, aktívne a bezpečné trávenie času naprieč generáciami. Deti aj dospelí majú šancu presvedčiť sa o tom, že ak sa ťahá za jeden povraz, je možné dosiahnuť veľké veci. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby naše okolie bolo lepším miestom pre život. Všetci môžeme byť zázračnými ľuďmi, ktorí robia krajší svet,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ diskontného reťazca.

 Verejnosť môže hlasovať na stránke www.zihadielko.sk od 13. januára do 29. februára 2020 (23:59:59). Jedinou podmienkou je registrácia na tejto webovej stránke. Užívateľ registráciu potvrdí overovacím kódom, ktorý mu bude zaslaný vo forme bezplatnej SMS na zadané mobilné telefónne číslo. Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín zahlasovať za vybranú lokalitu. Ďalší bonusový hlas navyše je možné každý deň získať za zvládnutie jednoduchej online hry. Priebežné poradie bude zverejnené (s výnimkou posledného týždňa) a pravidelne aktualizované na stránke www.zihadielko.sk. Víťazov 10 Lidl ihrísk Žihadielok predstavíme najneskôr 14.marca 2020.

Na www.zihadielko.sk je k dispozícii na stiahnutie logo či rozhlasový spot k projektu, ako aj plagáty či posty na sociálne siete pripravené pre konkrétne mestá, ktorými môžu lokality podporiť záujem u obyvateľov o hlasovanie. Na webovej stránke budú k dispozícii prehľadné a zaujímavé štatistiky. Aj v tomto ročníku máme pre hlasujúcich, ktorí majú chuť súťažiť, pripravených množstvo atraktívnych cien na každý deň. Stačí, ak sa zapoja do „Vilkovej výzvy“, za splnenie ktorej môžu získať skvelé výhry pre deti (napr. programovateľného robota, lego Harry Potter, kolobežku, mini dron a pod.). Pre dospelých i deti bude k dispozícii chytľavá a zábavná hra „Bublinková párty“ a tiež hry z predošlých ročníkov.

 

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s Včielky Maje a jej kamarátov. Samozrejmosťou sú aj lavičky, stojan na bicykle, či odpadkové koše. Hodnota jedného ihriska je 87 000 €.

 

Prehľad víťazov - https://zihadielko.lidl.sk/mapa-ihrisk:
2016: Banská Bystrica, Bratislava – Dúbravka, Dolný Kubín, Myjava, Pezinok, Sereď, Stropkov, Šahy, Šaľa, Vrbové
2017: Galanta, Handlová, Levice, Modra, Piešťany, Senica, Skalica, Trenčín, Trnava, Tvrdošín
2018: Bernolákovo, Brezno, Komárno, Levoča, Poprad, Rimavská Sobota, Senec, Senica, Štúrovo, Trenčín
2019: Bánovce nad Bebravou, Hurbanovo, Komárno, Košice - Sídlisko KVP, Nové Zámky, Partizánske, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Svit

Počas doterajších štyroch ročníkov bolo v Žihadielku odovzdaných vyše 11 000 000 hlasov a hodnota 40 ihrísk sa blíži k 3 500 000 €!