SaS: Vyzývame policajného prezidenta, aby zverejnil svoje majetky

Záhadné majetky šéfa polície Milana Lučanského, ktorý odmieta zverejniť svoje aktuálne majetkové pomery, vyvolávajú podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) pochybnosti o jeho majetkovom pozadí.

 

„Sme presvedčení, že majetkové priznania policajných funkcionárov by mali byť zverejnené, tak ako je to v prípade politikov, sudcov či prokurátorov. Nemôže byť predsa iba na ich vôli, či svoje majetky zverejnia alebo nie. A to zvlášť v prípade vysokých policajných funkcionárov. Aj medializované informácie však potvrdzujú nevyhnutnosť vymeniť policajného prezidenta Milana Lučanského,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Strana SaS má vo svojom programe jasne definované, ako by mali byť kontrolované a preskúmavané majetkové pomery policajtov. „V prípade, že budeme súčasťou novej vlády, zasadíme sa o to, aby šéfom polície bol človek s čistým majetkovým pozadím. V programe Návod na lepšie Slovensko sa zaväzujeme, že presadíme oprávnenie Inšpekcie, ktorú vyjmeme z pôsobnosti ministerstva vnútra, vyhodnocovať a preskúmavať majetkové pomery riadiacich príslušníkov OZ z hľadiska ich vývoja v nadväznosti na ich príjmy, ale najmä skutočné majetkové pomery,“ doplnil bývalý vyšetrovateľ NAKA a kandidát SaS Pavol Milan.