SaS: Vyzývame policajného prezidenta, aby zverejnil svoje majetky

14.01.2020 12:25 | Tlačové správy |

Záhadné majetky šéfa polície Milana Lučanského, ktorý odmieta zverejniť svoje aktuálne majetkové pomery, vyvolávajú podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) pochybnosti o jeho majetkovom pozadí.

„Sme presvedčení, že majetkové priznania policajných funkcionárov by mali byť zverejnené, tak ako je to v prípade politikov, sudcov či prokurátorov. Nemôže byť predsa iba na ich vôli, či svoje majetky zverejnia alebo nie. A to zvlášť v prípade vysokých policajných funkcionárov. Aj medializované informácie však potvrdzujú nevyhnutnosť vymeniť policajného prezidenta Milana Lučanského,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Strana SaS má vo svojom programe jasne definované, ako by mali byť kontrolované a preskúmavané majetkové pomery policajtov. „V prípade, že budeme súčasťou novej vlády, zasadíme sa o to, aby šéfom polície bol človek s čistým majetkovým pozadím. V programe Návod na lepšie Slovensko sa zaväzujeme, že presadíme oprávnenie Inšpekcie, ktorú vyjmeme z pôsobnosti ministerstva vnútra, vyhodnocovať a preskúmavať majetkové pomery riadiacich príslušníkov OZ z hľadiska ich vývoja v nadväznosti na ich príjmy, ale najmä skutočné majetkové pomery,“ doplnil bývalý vyšetrovateľ NAKA a kandidát SaS Pavol Milan.

Aby boli porady na diaľku efektívne, musia mať pravidlá

Vplyvom aktuálnej situácie ohľadne koronavírusu mnohí ľudia pracujú z domu. Efektívna práca na diaľku sa však nezaobíde bez efektívnych porád. Na čo sa zamerať a, naopak, čomu sa vyhnúť, aby sme dosiahli žiaduci výsledný efekt?

V neľahkých časoch koronakrízy médiám vo viacerých štátoch Európy pomáha štát

Súčasťou balíčkov vládnej pomoci v koronavirovej kríze je v niektorých európskych krajinách aj podpora médiám a vydavateľstvom. Inde mediálne domy o pomoc štátu ešte len žiadajú. Napríklad v Taliansku alebo Maďarsku sú médiá čiastočne oslobodené od platenia daní.

Koronavírus sa zneužíva na šírenie nepravdivých správ a dezinformácií

V čase, keď mnohí bojujú dňom i nocou za záchranu životov ľudí nakazených novým koronavírusom, niektoré organizácie a jednotlivci zneužívajú aktuálnu krízu na politickú či komerčnú manipuláciu.

Irak odobral Reuters dočasne licenciu za článok o manipulácii s počtom nakazených

Irak pozastavil agentúre Reuters na tri mesiace činnosť. Bagdad sa tak rozhodol kvôli štvrtkovej správe, v ktorej agentúra uviedla, že iracké vládne údaje o koronavírusoch sú podhodnotené.

Lunter opäť otvoril reštauráciu a bistrá

Banskobystrický výrobca tofu a rastlinných nátierok spoločnosť Lunter začala od začiatku apríla opäť variť obedové menu vo svojich gastro prevádzkach v Banskej Bystrici a Bratislave. Rozbiehajú aj donášku.

Google, Facebook a ďalšie platformy pozitívne reagujú na výzvu Komisie zastaviť podvody a chrániť spotrebiteľov

Európska komisia víta odpovede online platforiem Allegro, Amazon, AliExpress, Bing, CDiscount, Ebay, Facebook, Google, Rakuten, Wish a Yahoo, ktoré súhlasili s prijatím opatrení na zastavenie podvodov a reklám propagujúcich falošné výrobky proti koronavírusu.

Cez víkend sa bude hackovať koronakríza (VIDEO)

Slovensko sa tento víkend (3. – 5. apríla) zapojí do globálneho boja proti pandémii COVID-19.

Tvárou kampane #spolumamenato je šéf Slovenskej sporiteľne v rúšku (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa spolu so svojimi partnermi reklamnou agentúrou Zaraguza a mediálnou agentúrou Wavemaker spustila kampaň, ktorou reaguje na aktuálnu situáciu ohľadom nákazy koronavírusom. Tvárou kampane je šéf Slovenskej sporiteľne Peter Krutil, ktorý sa už dlhšie prihovára zamestanancom ale aj klientom na vlastnom vlogu. Teraz netradične, v rúšku.

Slovanet na apríl rozšíril bezplatné TV vysielanie

Telekomunikačný operátor Slovanet v spolupráci s vysielateľmi zabezpečil aj na apríl 14 televíznych kanálov rôzneho žánrového zamerania, ktoré bezplatne sprístupnil všetkým zákazníkom digitálnej televízie IPTV cez optické siete bez ohľadu na zakúpený balík.

Zrušili trest smrti vrahovi, ktorý investigatívnemu novinárovi pred kamerami odrezal hlavu

Pakistanský súd zrušil trest smrti britskému teroristovi, ktorý v roku 2002 s ďalšími ozbrojencami uniesol a brutálne zavraždil novinára denníka Wall Street Journal Daniela Pearla.