SaS: Vyzývame policajného prezidenta, aby zverejnil svoje majetky

14.01.2020 12:25 | Tlačové správy |

Záhadné majetky šéfa polície Milana Lučanského, ktorý odmieta zverejniť svoje aktuálne majetkové pomery, vyvolávajú podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) pochybnosti o jeho majetkovom pozadí.

„Sme presvedčení, že majetkové priznania policajných funkcionárov by mali byť zverejnené, tak ako je to v prípade politikov, sudcov či prokurátorov. Nemôže byť predsa iba na ich vôli, či svoje majetky zverejnia alebo nie. A to zvlášť v prípade vysokých policajných funkcionárov. Aj medializované informácie však potvrdzujú nevyhnutnosť vymeniť policajného prezidenta Milana Lučanského,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Strana SaS má vo svojom programe jasne definované, ako by mali byť kontrolované a preskúmavané majetkové pomery policajtov. „V prípade, že budeme súčasťou novej vlády, zasadíme sa o to, aby šéfom polície bol človek s čistým majetkovým pozadím. V programe Návod na lepšie Slovensko sa zaväzujeme, že presadíme oprávnenie Inšpekcie, ktorú vyjmeme z pôsobnosti ministerstva vnútra, vyhodnocovať a preskúmavať majetkové pomery riadiacich príslušníkov OZ z hľadiska ich vývoja v nadväznosti na ich príjmy, ale najmä skutočné majetkové pomery,“ doplnil bývalý vyšetrovateľ NAKA a kandidát SaS Pavol Milan.

Mobilná aplikácia dokáže rozpoznávať huby a mapovať ich

Študent Fakulty aplikovaných vied Západočeskej univerzity (ZČU) Lukáš Picek sa podieľal na vývoji mobilnej aplikácie Svampeatlas, ktorá vie rozpoznávať huby, mapovať ich a zdieľať súradnice s ostatnými užívateľmi. Aplikácia je výstupom rovnomenného projektu s dánskymi kolegami z kodanskej univerzity, dokáže rozpoznať 1400 druhov húb.

Študenti lekárskych fakúlt posielajú Ficovi otvorený list (VIDEO)

Študenti lekárskych fakúlt zverejnili vyhlásenie, v ktorom reagujú na prejav predsedu Smeru Roberta Fica na dnešnej programovej konferencii strany.

Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO)

O manželke britského princa Harryho Meghan vychádzalo dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

Producentka Bonda vylúčila špekulácie, že agentom 007 bude žena (VIDEO)

Budúcim Jamesom Bondom bude opäť muž, a nie žena. Potvrdila to v rozhovore s magazínom Variety filmová producentka Barbara Broccoliová, ktorá stojí aj za najnovšou bondovkou, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil opäť Daniel Craig.

Na twitteri bolo možné zacieliť reklamy na nenávistné skupiny

Sociálna sieť Twitter umožňovala cieliť reklamy na používateľov aj podľa kľúčových slov ako "neonacista", "zástancovia belošskej nadradenosti" či "islamofob". Ukázal to nedávny experiment spravodajskej spoločnosti BBC, ktorej sa podarilo opakovane spustiť platené oznámenia s problematicky definovanou cieľovou skupinou. Platforma sa po upozornení redakcie ospravedlnila a uviedla, že problém odstránila.

Šéf maltskej polície rezignoval kvôli kauze zavraždenej novinárky

Veliteľ maltskej polícii Lawrence Cutajar v piatok podal demisiu v súvislosti s prípadom zavraždenia novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej v roku 2017.

Admin stránky Harabina sa chválil spoluprácou s veľkými firmami, ktoré o ňom ani netušia

Chyba Facebooku odhalila nielen adminov mnohých stránok, ale aj pochybné praktiky jednej agentúry.

Salvador Dalí. Kniha o tajomstvách jeho života

Tajný život Salvadora Dalího vyšla v roku 1942 vo francúzštine, potom ju preložili do angličtiny. Dalí knihu napísal tak ako maľoval – veľmi podrobne, metodicky vrstvil slová jedno na druhé, tretie vedľa štvrtého. Je to kniha plná fantázie, humoru, narcistických i sadistických priznaní.

Chcete si v roku 2020 viac nasporiť? Pozrite si niekoľko užitočných tipov

Stalo sa už akousi „tradíciou“, že si s vykročením do nového roka dávame novoročné predsavzatia. Niektorí len preto, aby reč nestála. Iní s dobrým úmyslom, ale bez následných činov. Sú aj takí, ktorí neostanú len pri prázdnych slovách, no a oproti týmto všetkým sú tí, ktorí si predsavzatia vôbec nedajú. Možno preventívne, aby sa do nich niekto nemohol „obuť“, že ich nesplnili.

Shortlist súťaže PROKOP 2019 je známy

Do jubilejného 10. ročníka súťaže najlepších PR projektov na Slovensku PROKOP 2019 agentúry a zadávatelia registrovali historicky najvyšší počet prác - 128 projektov. Vo štvrtok zasadala porota a vybrala projekty, ktoré postúpili na shortlist v 12 kategóriách.