Tlačivá na daňové priznanie prešli zmenami. Stiahnite si tie najnovšie papierové aj elektronické

21.01.2020 22:11 | Tlačové správy |

Začína sa hektické obdobie podávania daňových priznaní. Niektoré tlačivá daňových priznaní prešli zmenami. Týka sa to daňového priznania k dani z príjmov pre právnické (DPPO) a fyzické osoby (DPFO) typ B. Vzory tlačív daňových priznaní sú už k dispozícii a dostupné aj ako e-formuláre na portáli finančnej správy.

Medzi najdôležitejšie daňové termíny roka nepochybne patrí koniec marca (v roku 2020 je to utorok 31. marca), kedy je posledný deň pre podanie daňového priznania k dani z príjmu za predchádzajúci rok. Daňovníci si túto povinnosť nemusia odkladať až na posledný možný termín. Finančná správa aj tento rok odporúča, aby daňové priznanie podali skôr. Vzory tlačív, rovnako ako elektronické formuláre pre potreby elektronického podávania daňových priznaní, sú už dostupné na portáli finančnej správy

Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby typ A sa oproti minulému roku nemenilo. Zmeny nastali pri daňovom priznaní k dani z príjmov fyzickej osoby typ B (DPFO B) a daňovom priznaní k dani z príjmov pre právnické osoby (DPPO). Všetky zmeny vyplývajúce z platnej legislatívy sú zapracované a tieto tlačivá a e-formuláre majú daňovníci k dispozícii priamo na portáli finančnej správy

Daňové priznanie sa podáva do troch kalendárnych mesiacov po uplynutí zdaňovacieho obdobia (kalendárneho roka). Lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie 2019 je do 31. marca 2020.

Na podávanie daňových priznaní k dani z príjmov musí daňovník použiť tlačivo, resp. e-formulár , ktorého vzor ustanovilo Ministerstvo financií SR vydaným opatrením.

Pozor podvod: Pár hodín pred voľbami sa šíri falošný prieskum verejnej mienky

Pár hodín pred voľbami prišiel mnohým do mailu ale aj do správ na sociálnych sieťach falošný prieskum s falošnými výsledkami.

Vznikla nezávislá Asociácia televíznych vysielateľov Slovenska

V štruktúre Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc došlo k 1. januáru 2020 k zmene.

RTVS v súvislosti s úmrtím Alojza Čobeja mení program

Vo štvrtok 27. februára vo veku 84 rokov zomrel textár, skladateľ, dramatik a spisovateľ Alojz Čobej.

Do komunikačnej platformy Hilbi určenej pre pacientov vstúpil nový investor

Do slovenského startupu Hilbi, ktorý je decentralizovanou komunikačnou platfomou s umelou inteligenciou na ochranu pacienta vstupuje významný zahraničný investor.

Šírenie poplašnej správy o nakazených koronavírusom je trestný čin, upozorňuje ministerstvo

Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo upozornenie, ktorým chce zastaviť šírenie rôznych neoverených informácií o tom, že na Slovensku sú potvrdené prípady ochorenia koronavírusom.

Hongkonská polícia zatkla mediálneho magnáta

Hongkonská polícia dnes zatkla mediálneho magnáta a kritika Pekingu Jimmyho Laie a ďalších dvoch prodemokratických aktivistov. Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej trojica čelí obvineniu z nepovoleného zhromažďovania.

Nekonečný marec: S paušálmi od Telekomu nemusia zákazníci kontrolovať spotrebu celý mesiac a dátujú ako nikdy predtým

Telekom pripravil na marec 2020 nevídanú akciu na slovenské pomery. Celý mesiac budú môcť zákazníci využívať dáta úplne naplno v jednej z TOP 10 najlepších sietí na svete vďaka novému nekonečnému balíčku.

Akcionári CME schválili predaj Markízy a ďalších televízií skupine PPF

Akcionári mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises (CME) na dnešnej valnom zhromaždení schválili ponuku na prevzatie CME firmou PPF českého miliardára Petra Kellnera.

Poslednú predvolebnú debatu sledovalo 655 tisíc divákov (VIDEO)

Poslednú predvolebnú diskusiu, ktorú odvysielala v predvečer moratória RTVS na Jednotke, sledovalo 655 tisíc divákov.

Kočner a Rusko boli odsúdení zhodne na 19 rokov väzenia

Zhodný trest väzenia vo výške 19 rokov uložil dnes súd Marianovi Kočnerovi a exministrovi hospodárstva a niekdajšiemu šéfovi ​​televízie Markíza Pavlovi Ruskovi.