Tlačivá na daňové priznanie prešli zmenami. Stiahnite si tie najnovšie papierové aj elektronické

21.01.2020 22:11 | Tlačové správy |

Začína sa hektické obdobie podávania daňových priznaní. Niektoré tlačivá daňových priznaní prešli zmenami. Týka sa to daňového priznania k dani z príjmov pre právnické (DPPO) a fyzické osoby (DPFO) typ B. Vzory tlačív daňových priznaní sú už k dispozícii a dostupné aj ako e-formuláre na portáli finančnej správy.

Medzi najdôležitejšie daňové termíny roka nepochybne patrí koniec marca (v roku 2020 je to utorok 31. marca), kedy je posledný deň pre podanie daňového priznania k dani z príjmu za predchádzajúci rok. Daňovníci si túto povinnosť nemusia odkladať až na posledný možný termín. Finančná správa aj tento rok odporúča, aby daňové priznanie podali skôr. Vzory tlačív, rovnako ako elektronické formuláre pre potreby elektronického podávania daňových priznaní, sú už dostupné na portáli finančnej správy

Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby typ A sa oproti minulému roku nemenilo. Zmeny nastali pri daňovom priznaní k dani z príjmov fyzickej osoby typ B (DPFO B) a daňovom priznaní k dani z príjmov pre právnické osoby (DPPO). Všetky zmeny vyplývajúce z platnej legislatívy sú zapracované a tieto tlačivá a e-formuláre majú daňovníci k dispozícii priamo na portáli finančnej správy

Daňové priznanie sa podáva do troch kalendárnych mesiacov po uplynutí zdaňovacieho obdobia (kalendárneho roka). Lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie 2019 je do 31. marca 2020.

Na podávanie daňových priznaní k dani z príjmov musí daňovník použiť tlačivo, resp. e-formulár , ktorého vzor ustanovilo Ministerstvo financií SR vydaným opatrením.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.

Špeciálna verzia festivalu – Nádych s Atmosférou – bude a až trikrát

Výnimočné situácie si žiadajú výnimočné riešenia. Preto sa organizátori festivalu Atmosféra, ktorý sa koná v prekrásnom prostredí viníc neďaleko Hontianskych Nemiec, rozhodli priniesť festival k návštevníkom aj tento rok – avšak v komornejšej verzii s dôrazom na bezpečnosť. Miniséria podujatí Nádych s Atmosférou ovládne atmosférickú lúku v auguste 2020 dokonca trikrát!

RTVS prinesie seriálový hit Babylon Berlín (VIDEO)

Od pondelka 6. júla sa na obrazovky RTVS vráti populárny výpravný seriálový hit z dielne HBO - Babylon Berlín. RTVS odvysiela vždy dva diely za sebou každý pondelok o 22:00 na Dvojke.

Kníhkupecká sieť Panta Rhei má nového šéfa

Od 1. júla 2020 došlo k zmene vo vedení v spoločnosti Panta Rhei.

Automatické hlášky nahradili asistenti a asistentky, ohlasuje O2 v reklame (VIDEO)

O2 sa rozhodla zmeniť komunikáciu so zákazníkmi.

Irán nevylúčil, že za požiarom v Natanze bol kybernetický útok

Irán podnikne odvetu proti ktorejkoľvek krajine, ktorá spácha kybernetický útok na jeho jadrové zariadenia. Po štvrtkovom požiari v blízkosti továrne na obohacovanie uránu v Natanze to vyhlásil šéf iránskej civilnej obrany.

Bývalý redaktor Trendu sa vyjadruje za ministerstvo školstva

Tomáš Nejedlý, ktorý patril medzi skupinu redaktorov, s ktorými vydavateľstvo News and Media Holding počas pandémie koronavírusu ukončilo spoluprácu, už pracuje na ministerstve školstva.

RTVS si uctí osobnosť Ennia Morriconeho v televíznom vysielaní (VIDEO)

Vo veku 91 rokov zomrel v Ríme taliansky hudobný skladateľ Ennio Morricone, ktorý vytvoril stovky filmových melódií. Jeho osobnosť si RTVS pripomenie dnes o 20:30 na Jednotke filmom Vtedy na Západe a o 23:30 na Dvojke v relácii Anjeli strážni Ennia Morriconeho.

Trump pod pamätníkom exprezidentov kritizoval médiá i ničenie sôch

Veľa oslavných výrokov o minulosti a kultúre Spojených štátov, ale aj bojovne ladené pasáže o "ľavicovej kultúrnej revolúcii" či údajných snahách "vymazať históriu" obsahoval prejav amerického prezidenta Donalda Trumpa v predvečer Dňa nezávislosti.