SaS: Zdraženie Národného futbalového štadióna je nehorázna zlodejina

29.01.2020 15:22 | Tlačové správy |

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje navýšenie kúpnej ceny za Národný futbalový štadión na takmer 100 miliónov eur za nehoráznu zlodejinu tejto dosluhujúcej vlády.

„Je absolútne neprijateľné, aby ministerka SNS prišla s návrhom na zvýšenie ceny Národného futbalového štadióna o 23 milióna eur. Už minulý rok sme varovali, že sa záverečný účet môže vyšplhať na 100 miliónov eur. Ak sa na tento dodatok nepozrie polícia či NKÚ, zaväzujeme sa, že túto zmluvu po voľbách dôsledne preveríme. Tiež bude zaujímavé pozrieť sa na to, kto na tom najviac získa,“ povedal podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Vláda Petra Pellegriniho a konkrétne SNS však podľa liberálov evidentne niečo týmto krokom spláca Ivanovi Komtríkovi. „Samotné spojenie komerčnej a nekomerčnej časti do jedného súkromného projektu nebolo absolútne šťastné. Myslíme si, že by sa mal Národný futbalový štadión nechať investorovi, ktorý by ho následne prenajímal slovenskej futbalovej reprezentácii. Navyše, stále nie je jasné, kto bude štadión prevádzkovať. Peniaze, ktoré posielame Kmotríkovi mohli radšej ísť do chátrajúceho zdravotníctva či koncepčnej podpory športu na Slovensku. Vyzývame preto Európsku komisiu a Úrad pre verejné obstarávanie, aby sa jednoznačne vyjadrili proti tomuto navýšeniu,“ doplnil expert SaS na šport Ivan Husár.

Nekonečný marec: S paušálmi od Telekomu nemusia zákazníci kontrolovať spotrebu celý mesiac a dátujú ako nikdy predtým

Telekom pripravil na marec 2020 nevídanú akciu na slovenské pomery. Celý mesiac budú môcť zákazníci využívať dáta úplne naplno v jednej z TOP 10 najlepších sietí na svete vďaka novému nekonečnému balíčku.

Akcionári CME schválili predaj Markízy a ďalších televízií skupine PPF

Akcionári mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises (CME) na dnešnej valnom zhromaždení schválili ponuku na prevzatie CME firmou PPF českého miliardára Petra Kellnera.

Poslednú predvolebnú debatu sledovalo 655 tisíc divákov (VIDEO)

Poslednú predvolebnú diskusiu, ktorú odvysielala v predvečer moratória RTVS na Jednotke, sledovalo 655 tisíc divákov.

Kočner a Rusko boli odsúdení zhodne na 19 rokov väzenia

Zhodný trest väzenia vo výške 19 rokov uložil dnes súd Marianovi Kočnerovi a exministrovi hospodárstva a niekdajšiemu šéfovi ​​televízie Markíza Pavlovi Ruskovi.

Kedy presne začína volebné moratórium pre politikov a kedy pre médiá?

Na Slovensku stále pred voľbami do parlamentu platí zastaralé pravidlo tzv. volebné moratórium, keď je zakázané informovať v prospech alebo v neprospech politických kandidátov.

Ktoré telefóny boli vlani najpredávanejšie po spočítaní celkových predajov?

Ktoré telefóny boli vlani úplne najpredávanejšie po spočítaní celkových predajov?

Americký senátor chce preveriť predaj CME

Americký republikánsky senátor Marco Rubio chce, aby vláda prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa preverila bezpečnostné dôsledky predaja firmy Central European Media Enterprises (CME) spoločnosti PPF českého miliardára Petra Kellnera kvôli väzbám PPF na Čínu.

Najviac priestoru pár týždňov pred voľbami mala v RTVS a TA3 vládna SNS

Mimovládna organizácia MEMO 98 porovnávala prezentáciu kandidujúcich strán, hnutí, a ich lídrov v hlavných spravodajských reláciách RTVS, Markíza ,JOJ a TA3 –  počas troch týždňov kampane od 14. januára do 3. februára.

Fico sa môže rozčuľovať koľko chce, no socializmus už skončil (VIDEO)

"Je to trápne a smiešne! Je tu cenzúra z 50-tých rokov!“ takto sa dnes rozčuľoval Robert Fico u moderátora Braňa Závodského kvôli tomu, že do pondelkovej debaty rádia Expres a Hospodárskych novín s lídrami politických strán organizátori nepustili podpredsedu strany Petra Žigu.

Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová a Andrej Danko vystúpili v RTVS s mimoriadnymi prejavmi (VIDEO)

Premiér Peter Pellegrini, prezidentka Zuzana Čaputová a predseda vlády Andrej Danko v stredu večer dostali od RTVS priestor na vystúpenie. Dnes je posledný deň pred volebným moratóriom.