SaS: Zdraženie Národného futbalového štadióna je nehorázna zlodejina

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje navýšenie kúpnej ceny za Národný futbalový štadión na takmer 100 miliónov eur za nehoráznu zlodejinu tejto dosluhujúcej vlády.

 

„Je absolútne neprijateľné, aby ministerka SNS prišla s návrhom na zvýšenie ceny Národného futbalového štadióna o 23 milióna eur. Už minulý rok sme varovali, že sa záverečný účet môže vyšplhať na 100 miliónov eur. Ak sa na tento dodatok nepozrie polícia či NKÚ, zaväzujeme sa, že túto zmluvu po voľbách dôsledne preveríme. Tiež bude zaujímavé pozrieť sa na to, kto na tom najviac získa,“ povedal podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Vláda Petra Pellegriniho a konkrétne SNS však podľa liberálov evidentne niečo týmto krokom spláca Ivanovi Komtríkovi. „Samotné spojenie komerčnej a nekomerčnej časti do jedného súkromného projektu nebolo absolútne šťastné. Myslíme si, že by sa mal Národný futbalový štadión nechať investorovi, ktorý by ho následne prenajímal slovenskej futbalovej reprezentácii. Navyše, stále nie je jasné, kto bude štadión prevádzkovať. Peniaze, ktoré posielame Kmotríkovi mohli radšej ísť do chátrajúceho zdravotníctva či koncepčnej podpory športu na Slovensku. Vyzývame preto Európsku komisiu a Úrad pre verejné obstarávanie, aby sa jednoznačne vyjadrili proti tomuto navýšeniu,“ doplnil expert SaS na šport Ivan Husár.