O voľné rozhlasové frekvencie má záujem dvanásť vysielateľov

08.11.2012 22:54 | Tlačové správy | RVR

V jesennom výberovom konaní bude Rada rozhodovať o pridelení 55 frekvencií na terestriálne rozhlasové vysielanie.

V stanovenej lehote do konca októbra o ne záujem prejavilo dvanásť uchádzačov: Rádio LUMEN, spol. s r.o., Rádio KISS s.r.o., LOUD s.r.o., Rádio Šport s.r.o., Best FM Media spol. s r.o., C.S.M. group s.r.o., D. EXPRES, a.s., RTVS, Marek Petráš, MÉDIA MODRA, s.r.o., Rádio WOW s.r.o., GES Slovakia, s.r.o.

O frekvencie, na ktorých dnes vysiela Rádio LUMEN, sa uchádza len doterajší vysielateľ Rádio LUMEN, spol. s r.o. Rovnako tak o frekvencie Rádia KISS prejavil záujem iba ich aktuálny držiteľ – Rádio KISS s.r.o. Viacero záujemcov sa uchádza len o dve z novokordinovaných frekvencií – o frekvenciu 88,2 MHz Nitra požiadali Rádio WOW s.r.o. a LOUD s.r.o. a o frekvenciu 105,2 MHz Prešov majú záujem GES Slovakia, s.r.o. a LUMEN, spol. s r.o. O ostatné frekvencie výberového konania sa prihlásil vždy iba jeden uchádzač. Každú z frekvencií môže Rada prideliť len jednému záujemcovi o vysielanie.

Pri rozhodovaní o udelení či zmene licencie Rada posudzuje predpoklady zachovania plurality informácií a mediálnych obsahov, priehľadnosť vlastníckych vzťahov žiadateľa a priehľadnosť a dôveryhodnosť finančných zdrojov určených na financovanie vysielania. Rada si tiež všíma vyváženosť programovej skladby vzhľadom na existujúcu ponuku programových služieb v lokalite, ktorú bude nové vysielanie pokrývať ako aj prínos žiadateľa vo vzťahu k vysielaniu a výrobe programov vo verejnom záujme. Prihliada aj na skutočnosť, aby žiadateľ nezískal dominantné postavenie na relevantnom trhu a tiež na zabezpečenie primeranej majetkovej účasti slovenských osôb, ak je žiadateľom o licenciu právnická osoba so zahraničnou majetkovou účasťou.

Rozhodnutiu o pridelení jednotlivých frekvencií predchádza verejné vypočutie žiadateľov. Bude sa konať v pondelok, 19. novembra 2012 od 10:00 hod. v sídle Rady pre vysielanie a retransmisiu (Dobrovičova 8, Bratislava).

Zoznam všetkých frekvencií a žiadateľov jesenného výberového konania:

Lokalita

Frekvencia

Žiadateľ

Verejné vypočutie

[MHz]

MARTIN

89,4

Rádio LUMEN, spol. s r.o.

RUŽOMBEROK

98,0

PRIEVIDZA

98,1

Rádio LUMEN, spol. s r.o.

TRNAVA

99,7

STUPAVA

10:45 hod.

Polícia upozorňuje na výhražné správy na facebooku s výzvou platiť

1. Polícia upozorňuje na výhražné správy na facebooku s výzvou platiť

Polícia dnes upozornila, že niektorým užívateľom facebooku prišla správa, ktorej autor sa vyhráža, že sa dostal na ich účtu na facebooku, vie si stiahnuť celý obsah a žiada 100 €, ak ich dostane, ich účet nechá tak.

Zmizol poľský milionár a filmový producent

2. Zmizol poľský milionár a filmový producent

Poľskí policajti, hasiči, pohraničníci a záchranári na severovýchode Poľska druhý deň pátrajú po milionárovi a filmovom producentovi Piotrovi Wozniak-Starakovi, ktorý zmizol na Mazurských jazerách.

3. Prokurátori vyzvali verejných činiteľov, ktorí s Kočnerom páchali trestnú činnosť, aby sa prihlásili (VIDEO)

Pri vyšetrovaní prípadu vraždy Jána Kuciaka boli získané poznatky o trestnej činnosti predstaviteľov štátnych orgánov, oznámili dnes prokurátori špeciálnej prokuratúry na tlačovej besede.

Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

4. Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

Nezáleží na tom, či prázdninové mesiace strávite v Tatrách, pri jadranskom pobreží alebo kdekoľvek inde. Kým budete mimo domu, treba sa postarať o to, aby vaša obývačka zostala bez neželaných návštev.

Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

5. Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

Čínske štátne médiá sa stali nástrojom informačnej vojny Pekingu proti demonštrantom, ktorí sa od júna búria proti pomerom v Hongkongu. Obhajujú kroky tamojšej polície a manipulatívnym spravodajstvom zhadzujú účastníkov protestov, z ktorých zosnovania vinia Západ. V čínskom podaní sú aktuálne udalosti dielom malej skupiny násilníkov, ktorá bez podpory ľudu usiluje o nezávislosť Hongkongu a rozvracia Čínu, píše denník The New York Times.

DIGI prináša najlepší svetový program

6. DIGI prináša najlepší svetový program

DIGI SLOVAKIA si so štartom svetových futbalových líg pripravila pre svojich zákazníkov zaujímavú jesennú kampaň. Na štyroch kanáloch DIGI SPORT a novom programe PREMIER SPORT čaká na divákov to najlepšie zo svetového futbalu. Zákazníci si môžu vychutnať až 11 športových HD kanálov a k tomu 54 rodinných programov už v základnom balíku za stále nezmenených 9,60 € mesačne. Jesennú kampaň DIGI spúšťa od 15. augusta 2019.

Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

7. Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

Spoločnosť Facebook platila stovky externých spolupracovníkov, aby pre ňu prepisovali hlasové správy užívateľov jednej z jej aplikácií.

8. Terčom kybernetického útoku sa stali novinári aj aktivisti, ktorí informujú o Rusku

Tri desiatky expertov na Rusko v Európe a USA, medzi nimi pracovníci mimovládnych organizácií, akademici, novinári a politickí aktivisti, sa stali obeťou dômyselného kybernetického útoku, oznámil v sobotu investigatívny server Bellingcat.

Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

9. Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

V Británii prvýkrát zakázali dve reklamy na základe nového pravidla, ktoré nedovoľuje pri propagácii výrobkov prisudzovať mužom a ženám stereotypné role. Podľa regulačného úradu, ktorý v krajine na reklamy dohliada (ASA), sa nenáležité klišé objavilo v reklame amerického výrobcu potravín Mondelez a automobilky Volkswagen.

10. Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.