SaS: Botanická záhrada UPJŠ šíri nehorázne klamstvo

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa ohradzuje voči nepravdivým informáciám, ktoré šíri Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach. Tá v rámci školenia pre začínajúcich včelárov vyzýva ľudí, aby v žiadnom prípade nevolili stranu SaS, pretože má v programe tzv. reštrukuralizáciu Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra (NPPC).

 

„Je to nehorázne klamstvo. Považujem za absurdnosť, aby Botanická záhrada UPJŠ, ktorá je financovaná z verejných zdrojov, verejne odporúčala ľuďom, aby nás nevolili. Toto je skutočne za čiarou,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Liberáli navyše pripomínajú, že program SaS pre pôdohospodárstvo bol vyhodnotený nezávislým inštitútom INESS za najlepší spomedzi všetkých politických strán. „V našom programe sa v žiadnom prípadne neuvádza reštrukuralizácia NPPC. Naopak, hovorí o tom záverečná správa Inštitútu pre pôdohospodársku politiku spadajúcu pod Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Program SaS navyše hovorí o zvýšení priamej podpory pre chovateľov včiel na úroveň porovnateľnú s okolitými členskými štátmi EÚ,“ doplnila tímlíderka SaS pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová.