Búrlivé víno si v pondelok pozrelo takmer 850-tisíc divákov

05.06.2013 09:39 | Tlačové správy | Markíza

Najsledovanejšou spravodajskou reláciou na trhu boli Televízne noviny, Markíza bola lídrom aj s podvečernými formátmi Prvé Televízne noviny, Lampáreň a Bez servítky.

Búrlivé víno má za sebou ďalší mimoriadne úspešný deň. Pôvodný rodinný seriál televízie Markíza dosiahol v pondelok 3. júna 2013 v univerzálnej cieľovej skupine 12+ druhú najvyššiu sledovanosť od svojho štartu 1. januára 2013, k obrazovkám prilákal až 847-tisíc divákov.
Taktiež aj v strategickej cieľovej skupine 12-54 zaznamenala vinárska sága historicky druhý najlepší rating 14,0 % a druhý najvyšší trhový podiel 35,2 % od aprílového presunu seriálu do prime-time. Búrlivé víno si v najvyššom počte vychutnali mladé diváčky 15-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel 53,7 %.
Divácky najúspešnejšou spravodajskou reláciou boli v pondelok Televízne noviny s ratingom 12,2 % a trhovým podielom 38,8 % v cieľovej skupine 12-54. K obrazovkám pritiahli 788-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je najlepší výsledok od 9. apríla 2013.
Televízne noviny zabodovali v cieľovej skupine vysokoškolsky vzdelaných divákov (share 44,9 %), v Trnavskom kraji (share 44,2 %) a v Banskobystrickom kraji (share 45,5 %), ako aj v mestách s 50 až 100 tisíc obyvateľmi (share 53,9 %) v rámci cieľovej skupiny 12-54.
Spravodajstvu Markízy sa darilo aj podvečer, trhovým lídrom v cieľovej skupine 12-54 boli Prvé Televízne noviny s štvrtým najvyšším tohtoročným trhovým podielom 34,1 % i nasledujúca publicistická Lampáreň s tretím najlepším podielom 29,1 % v tomto roku.
Jednotkou na trhu bola tiež podvečerná šou Bez servítky, ktorá porazila novinkovú súťaž konkurencie. Na kulinárske umenie finalistky SuperStar Veroniky Stýblovej boli zvedavé najmä mladé ženy 25-34 (share 34,0 %), diváci v Trnavskom kraji 12-54 (share 29,9 %) a diváci v mestách s 50 až 100 tisíc obyvateľmi 12-54 (share 47,3 %).
Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto, FOOOR) bola v pondelok v cieľovej skupine 12-54 trhovým lídrom celodenne (share 34,9 %) aj v prime-time (share 39,6 %).
PR oddelenie TV Markíza

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

1. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

2. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

3. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

4. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

5. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

6. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

7. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

8. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

9. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

10. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.