Satelit SES-6 úspešne vypustený

05.06.2013 11:12 | Tlačové správy | SES S.A.

Spoločnosť SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) oznámila, že satelit SES-6 bol s využitím nosnej rakety Proton Breeze M spoločnosti International Launch Services (ILS) úspešne vynesený do vesmíru včera o 15:18:31 hod. miestneho času (o 11:18:31 hod. stredoeurópskeho času). Po 15 hodinách a 31 minútach letu bol satelit SES-6 raketou Proton Breeze M vypustený priamo na geostacionárnu orbitálnu dráhu.

Po úspešnom vypustení satelitu spoločnosť SES tiež oznámila, že získala nového kľúčového zákazníka – brazílsku telekomunikačnú skupinu Oi, s ktorou podpísala významnú dlhodobú zmluvu o poskytovaní DTH služieb (Direct-to-Home, priamo do domácností) v Brazílii. Na základe tejto zmluvy sa Oi stáva zároveň aj najväčším užívateľom satelitnej kapacity novej družice.

„Vypustením tohto satelitu získala skupina Oi prístup k dôležitej kapacite a to práve v čase, keď môžeme naše platené televízne služby pozdvihnúť na novú úroveň," hovorí James Meaney, Chief Operating Officer skupiny Oi. „Umožní nám to uspokojiť potreby našich zákazníkov rozšírením ponuky programov, vrátane programov vo vysokom rozlíšení."

„Táto veľmi dôležitá dohoda týkajúca sa využitia satelitnej kapacity väčšiny transpondérov v Ku-pásme na satelite SES-6 umožňuje skupine Oi uviesť na brazílsky trh novú DTH platformu," povedal Romain Bausch, prezident a CEO spoločnosti SES. „Zmluva so skupinou Oi znamená pre nás významný posun na tomto dôležitom a dynamicky rastúcom trhu a zároveň ukazuje, ako výrazne satelity podporujú telekomunikačné spoločnosti vo vývoji a poskytovaní rôznych hybridných triple a quad play služieb. Včasné nahradenie satelitu NSS-806 a zvýšenie kapacity aj v C-pásme navyše odzrkadľuje naše silné zameranie sa na trhy Latinskej Ameriky ako aj na rozvoj dôležitej satelitnej polohy na orbitálnej pozícii 40,5°W."

Satelit SES-6 nahrádza pôvodný satelit NSS-806 na primárnej orbitálnej pozícii 40,5°W, pričom zabezpečí plynulé poskytovanie už existujúcich služieb ako aj rozšírenie o kapacitu v C-pásme pre región Latinskej Ameriky a Karibiku. Nový satelit primárne pokrýva Severnú Ameriku, Latinskú Ameriku, Európu a Atlantický oceán. Satelit SES-6 vyrobila spoločnosť EADS Astrium vo francúzskom Toulouse s využitím platformy Eurostar E3000. Samotný satelit váži 6,1 tony a nesie 43 transpondérov v C-pásme a 48 transpondérov v Ku-pásme. Po uvedení do prevádzky bude mať rozpätie 40 m a počas svojho 15-ročného životného cyklu bude disponovať výkonom 13 kW.

„Za úspešné vypustenie satelitu SES-6 by sme radi poďakovali našim partnerom – spoločnostiam Astrium a ILS. Je to už 53. satelit našej globálnej flotily SES, ktorý poskytuje významné rozšírenie kapacity na strategickej orbitálnej pozícii pokrývajúcej celú Ameriku a umožňuje poskytovanie DTH služieb divákom v Brazílii ako aj káblovej distribúcie v regióne Latinskej Ameriky a Karibiku. So skupinou Oi budeme pri nasadzovaní a spúšťaní nových služieb pre brazílske publikum úzko spolupracovať," uzatvára Romain Bausch, prezident a CEO spoločnosti SES.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

1. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

2. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

3. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

4. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

5. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

6. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

7. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

8. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

9. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

10. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.