Satelit SES-6 úspešne vypustený

05.06.2013 11:12 | Tlačové správy | SES S.A.

Spoločnosť SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) oznámila, že satelit SES-6 bol s využitím nosnej rakety Proton Breeze M spoločnosti International Launch Services (ILS) úspešne vynesený do vesmíru včera o 15:18:31 hod. miestneho času (o 11:18:31 hod. stredoeurópskeho času). Po 15 hodinách a 31 minútach letu bol satelit SES-6 raketou Proton Breeze M vypustený priamo na geostacionárnu orbitálnu dráhu.

Po úspešnom vypustení satelitu spoločnosť SES tiež oznámila, že získala nového kľúčového zákazníka – brazílsku telekomunikačnú skupinu Oi, s ktorou podpísala významnú dlhodobú zmluvu o poskytovaní DTH služieb (Direct-to-Home, priamo do domácností) v Brazílii. Na základe tejto zmluvy sa Oi stáva zároveň aj najväčším užívateľom satelitnej kapacity novej družice.

„Vypustením tohto satelitu získala skupina Oi prístup k dôležitej kapacite a to práve v čase, keď môžeme naše platené televízne služby pozdvihnúť na novú úroveň," hovorí James Meaney, Chief Operating Officer skupiny Oi. „Umožní nám to uspokojiť potreby našich zákazníkov rozšírením ponuky programov, vrátane programov vo vysokom rozlíšení."

„Táto veľmi dôležitá dohoda týkajúca sa využitia satelitnej kapacity väčšiny transpondérov v Ku-pásme na satelite SES-6 umožňuje skupine Oi uviesť na brazílsky trh novú DTH platformu," povedal Romain Bausch, prezident a CEO spoločnosti SES. „Zmluva so skupinou Oi znamená pre nás významný posun na tomto dôležitom a dynamicky rastúcom trhu a zároveň ukazuje, ako výrazne satelity podporujú telekomunikačné spoločnosti vo vývoji a poskytovaní rôznych hybridných triple a quad play služieb. Včasné nahradenie satelitu NSS-806 a zvýšenie kapacity aj v C-pásme navyše odzrkadľuje naše silné zameranie sa na trhy Latinskej Ameriky ako aj na rozvoj dôležitej satelitnej polohy na orbitálnej pozícii 40,5°W."

Satelit SES-6 nahrádza pôvodný satelit NSS-806 na primárnej orbitálnej pozícii 40,5°W, pričom zabezpečí plynulé poskytovanie už existujúcich služieb ako aj rozšírenie o kapacitu v C-pásme pre región Latinskej Ameriky a Karibiku. Nový satelit primárne pokrýva Severnú Ameriku, Latinskú Ameriku, Európu a Atlantický oceán. Satelit SES-6 vyrobila spoločnosť EADS Astrium vo francúzskom Toulouse s využitím platformy Eurostar E3000. Samotný satelit váži 6,1 tony a nesie 43 transpondérov v C-pásme a 48 transpondérov v Ku-pásme. Po uvedení do prevádzky bude mať rozpätie 40 m a počas svojho 15-ročného životného cyklu bude disponovať výkonom 13 kW.

„Za úspešné vypustenie satelitu SES-6 by sme radi poďakovali našim partnerom – spoločnostiam Astrium a ILS. Je to už 53. satelit našej globálnej flotily SES, ktorý poskytuje významné rozšírenie kapacity na strategickej orbitálnej pozícii pokrývajúcej celú Ameriku a umožňuje poskytovanie DTH služieb divákom v Brazílii ako aj káblovej distribúcie v regióne Latinskej Ameriky a Karibiku. So skupinou Oi budeme pri nasadzovaní a spúšťaní nových služieb pre brazílske publikum úzko spolupracovať," uzatvára Romain Bausch, prezident a CEO spoločnosti SES.

Vydavateľstvo Mladá fronta je v úpadku, rozhodol súd

Vydavatelství Mladá fronta a. s. je v úpadku. Věřitelé by měli pohledávky přihlásit do dvou měsíců, soud je přezkoumá v květnu.

V nedeľnej televíznej diskusii sa stretnú Peter Pellegrini a Andrej Kiska (VIDEO)

Sú dva týždne pred voľbami a politický súboj sa vyostruje.

Slovenská sporiteľňa oficiálne spustila web #mamnato.sk

Po troch mesiacoch pilotnej prevádzky Slovenská sporiteľňa oficiálne spustila web #mamnato.sk.

Polícia obvinila manažéra RTVS zo sexuálneho zneužívania 13-ročného dievčaťa (FOTO)

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave dnes vzniesol po niekoľko mesačnom vyšetrovaní obvinenie z trestného činu sexuálneho zneužívania 56-ročnému Romanovi P. z Bratislavy, informuje polícia.

Kočner priamo cez Haščáka vybavoval, čo sa bude a nebude písať v médiách Penty

To, že s Marianom Kočnerom komunikoval len v právnej rovine, ako sa snažil šéf Penty Jaroslav Haščák vo výpovedi na súde v prípade kauzy vraždy Jána Kuciaka naznačiť, nie je úplne pravda.

Súd rozhodne o pokute 400.000 Kč za reláciu Kauzy Jaromíra Soukupa

Pražský městský soud dnes rozhodne o žalobě televize Barrandov na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Rada televizi loni vyměřila pokutu 400.000 korun za neobjektivitu v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa.

Kiska ku kompromitujúcemu videu: Fico mi sľuboval pomstu... a už je to akože anonymne tu

Vo štvrtok popoludní dostali redakcie niektorých médií anonymný mail s videom a textom: „Uniklo tajné video, na ktorom predstavitelia popradského podsvetia M. Reichel a M. Šuliga svedčia o tom, ako robili podvody s Andrejom Kiskom.“

V RTVS majú avatarov - vedenie spravodajstva si nakreslilo ideálnych redaktorov (FOTO)

Keď už po chodbách nemôžu chodiť skúsení redaktori, lebo z RTVS znechutene odišli, tak si vedenie spravodajstva nejakých nakreslilo.

Herci a ďalšie osobnosti zverejnili otvorený list, v ktorom sa postavili za Michala Havrana

Po vyhlásení novinárov sa za novinára Michala Havrana postavili aj herci, ktorí zverejnili otvorený list.

Na Digital PIE 2020 sa “pobije” 44 agentúr

Registrácia prác do Digital PIE 2020 je uzatvorená. Do súťaže pre digitálnych marketérov sa prihlásilo spolu 44 agentúr so 147 prácami. Z prihlásených agentúr bolo 15 členov ADMA, 6 zo združenia pre internetovú reklamu IAB Slovakia a 23 nezávislých digitálnych agentúr.