TA3 nonstop v teréne

05.06.2013 13:10 | Tlačové správy | TA3

Kulmináciu Dunaja na Slovensku, ako aj kritickú situáciu na tokoch v ďalších európskych krajinách postihnutých povodňami, sleduje na TA3 denne množstvo divákov.
Spravodajská televízia TA3 je v týchto dňoch nonstop v teréne a divákom prináša aktuálne povodňové spravodajstvo v reálnom čase. „V teréne máme všetky dostupné ľudské i technické kapacity. Na Slovensku situáciu sledujeme vďaka dvom prenosovým vozom. K dispozícii máme aj helikoptéru. Obrazové reportáže a pohľad z výšky na zaplavené územia si môžu diváci pozrieť nielen v živom vysielaní, ale aj na našom webe www.ta3.com. Okrem Bratislavského kraja sledujú naši regionálni reportéri stav aj na ostatných slovenských riekach. Kritickú situáciu sledujeme aj v susednej Českej republike, kde má TA3 taktiež vlastný prenosový voz a spravodajský štáb. Súčasťou denného spravodajstva sú rovnako tak živé prenosy z tlačových besied k povodniam," hovorí Martina Kyselová, šéfredaktorka televízie TA3.
Včerajšie vysielanie TA3, ktoré opäť prioritne patrilo mapovaniu povodňovej situácie u nás a v Európe, sledovalo 1 360 000 divákov. Televízia TA3 dosiahla podiel na trhu 3,5 %. V primetime ide o počet 625 000 divákov a podiel na trhu 1,7 %. Posledná hodina vysielania spravodajstva TA3 dosiahla podiel na trhu 3,9 %. Najvyšší podiel na trhu - 10,2 % - sme vo vysielaní zaznamenali po 15:00 hod.
Najviac sledovali včerajšie spravodajstvo diváci kategórie manažérov s vysokoškolským vzdelaním (7,8 %), nasleduje kategória Bratislava 18+ (7,0 %) a kategória vysokoškolsky vzdelaných ľudí (5,8 %).
Všetky dôležité informácie k povodniam sú sústredené aj na webe televízie www.ta3.com.
*Poznámka: Uvedené čísla pochádzajú z elektronického merania televízií formou peoplemetrov (zdroj: PMT/TNS.sk).

V predvolebnej kampani sa využívali falošné účty, manipulácie aj klamstvá (FOTO, VIDEO)

Prostriedky predvolebného boja sú rôzne. Hoaxy, dezinformácie a manipulácie boli súčasťou predvolebnej kampane a nezneužívali ich len antisystémové strany.

50dni.sk: Predvolebný prieskum, ktorý si objednali ľudia, sa opäť šíri správami

Hoci najdôležitejšie obdobie z pohľadu rozhodovania voličov je obdobie 1-2 týždne pred voľbami, parlament schválil zákon, ktorým zakázal zverejňovanie prieskumov volebných preferencií 50 dní pred voľbami a občanom tým obmedzil ich právo na prístup k informáciám.

Fico začal predvolebnú debatu so Závodským kritikou rádia (VIDEO)

Rádio Expres dnes odvysielalo poslednú predvolebnú diskusiu s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Bývalý premiér sa rozprával s moderátorom Braňom Závodským.

Finálna predvolebná debata priniesla Markíze rekord (VIDEO)

Záverečná zo série piatich predvolebných diskusií pod názvom Voľby 2020, ktorú vysielala v utorok Markíza, sa v utorok stala najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

365.bank posiela ľudí voliť (VIDEO)

Od štvrtku a počas najbližších troch dní 365.bank zásadne a netradične mení rétoriku. V komunikácii neprezentuje žiadne produkty, namiesto toho vyzýva ľudí, aby išli voliť. Ísť voliť je totiž podľa nej dôležitejšie, než riešiť výšku úrokových sadzieb na sporení či predbiehať sa s ostatnými bankami, ktorá je najlepšia.

Nominácie na slovenských Oscarov sú známe (VIDEO)

Najviac nominácií na národnú filmovú cenu Slnko v sieti za uplynulý rok získal film Amnestie.

Aktivisti sa zamkli o bránu Úradu vlády (VIDEO)

Členovia a členky z hnutia Extinction Rebellion Slovakia sa zamkli o Úrad vlády, aby upozornili na naliehavosť klimatickej krízy.

Facebook zrušil Kulturblog a ďalších 6 stránok, ktoré propagovali kotlebovcov

Facebook v noci z utorka na stredu zrušil sedem facebookových stránok, ktoré boli napojené na Kotlebovu ĽSNS. Spoločnosť nespresnila, o ktoré stránky ide, no dnes ráno už nie je online napríklad stránka Kulturblog.

Mimovládky reagujú na útoky kotlebovcov a ďalších politikov v predvolebných debatách (VIDEO)

Zástupcovia viacerých významných mimovládnych organizácií napísali otvorený list, v ktorom reagujú na neustále útoky politikov a hlavne teraz v predvolebnom období.

Grendel k prípadu s Ruttkayovou: Kočner je v base, jeho opičky však stále makajú (VIDEO)

Prokurátorka Beáta Vítková z Krajskej prokuratúry v Bratislave podala návrh na obžalobu poslanca za hnutie OĽANO Gábora Grendela pre ohrozenie bankového tajomstva Mariána Kočnera. Urobila tak napriek tomu, že komunikácia z Kočnerovej Threemy dokazuje, že novinárka Martina Ruttkayová svedčila proti Grendelovi na objednávku Mariána Kočnera.