TA3 nonstop v teréne

05.06.2013 13:10 | Tlačové správy | TA3

Kulmináciu Dunaja na Slovensku, ako aj kritickú situáciu na tokoch v ďalších európskych krajinách postihnutých povodňami, sleduje na TA3 denne množstvo divákov.
Spravodajská televízia TA3 je v týchto dňoch nonstop v teréne a divákom prináša aktuálne povodňové spravodajstvo v reálnom čase. „V teréne máme všetky dostupné ľudské i technické kapacity. Na Slovensku situáciu sledujeme vďaka dvom prenosovým vozom. K dispozícii máme aj helikoptéru. Obrazové reportáže a pohľad z výšky na zaplavené územia si môžu diváci pozrieť nielen v živom vysielaní, ale aj na našom webe www.ta3.com. Okrem Bratislavského kraja sledujú naši regionálni reportéri stav aj na ostatných slovenských riekach. Kritickú situáciu sledujeme aj v susednej Českej republike, kde má TA3 taktiež vlastný prenosový voz a spravodajský štáb. Súčasťou denného spravodajstva sú rovnako tak živé prenosy z tlačových besied k povodniam," hovorí Martina Kyselová, šéfredaktorka televízie TA3.
Včerajšie vysielanie TA3, ktoré opäť prioritne patrilo mapovaniu povodňovej situácie u nás a v Európe, sledovalo 1 360 000 divákov. Televízia TA3 dosiahla podiel na trhu 3,5 %. V primetime ide o počet 625 000 divákov a podiel na trhu 1,7 %. Posledná hodina vysielania spravodajstva TA3 dosiahla podiel na trhu 3,9 %. Najvyšší podiel na trhu - 10,2 % - sme vo vysielaní zaznamenali po 15:00 hod.
Najviac sledovali včerajšie spravodajstvo diváci kategórie manažérov s vysokoškolským vzdelaním (7,8 %), nasleduje kategória Bratislava 18+ (7,0 %) a kategória vysokoškolsky vzdelaných ľudí (5,8 %).
Všetky dôležité informácie k povodniam sú sústredené aj na webe televízie www.ta3.com.
*Poznámka: Uvedené čísla pochádzajú z elektronického merania televízií formou peoplemetrov (zdroj: PMT/TNS.sk).

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

1. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

2. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

3. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

4. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

5. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

6. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

7. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

8. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

9. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

10. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.