Al Capone v sukniach a medzi klokanmi?

05.06.2013 15:15 | Tlačové správy | FILMBOX

Austrálsky seriál Ostré ako britva rozpráva málo známy príbeh rozmachu organizovaného zločinu v austrálskom Sydney na prelome dvadsiatych a tridsiatych rokov. Trinásťdielny seriál bol natočený podľa skutočných udalostí a v slovenskej premiére je možné ho sledovať od 27. Júna každú stredu o 21:00 na kanáli FILMBOX HD.

Hospodárska kríza a prohibičné zákony priniesli sydneyskému podsvetiu zlaté časy. Najviditeľnejším prejavom vzostupu zločinnosti v uliciach mesta boli takzvané razor gangs. Pretože nosenie zbraní na verejnosti bolo prísne trestané, stretávali sa tieto bandy s britvami v rukách. Lacný a každodenný nástroj veľakrát dokázal spôsobiť hrozivejšie zranenia než strelné zbrane.

„Hocikto pozná Al Caponeho a Bugsy Siegela, ale počuli ste niekedy o Tilly Devine alebo Kate Leigh?" pýta sa Łukasz Bułka, riaditeľ marketingu a PR v spoločnosti SPI International. „Tieto dve dámy svojho času vládli sydneyskému podsvetiu, organizovali predaj kokaínu, prevádzkovali nelegálne putiky a prostitúciu. Zároveň proti sebe viedli nezmieriteľnú vojnu všetkými prostriedkami."

Posledne spomínanú v seriáli stvárnila Novozélanďanka Danielle Cormack, ktorú slovenskí diváci poznajú zo seriálu Xena: Princezná bojovníčka. Knižná predloha Ostré ako britva získala Cenu Neda Kellyho, renomované austrálske ocenenie kriminálnej a kriminalistickej literatúry.

Seriál je jednou zo zatiaľ šiestich natočených sérii projektu Underbelly, ktorý na vybraných prípadoch mapuje prekvapivo farbistú históriu austrálskej a novozélandskej kriminality v priebehu minulého storočia.

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

1. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

2. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

3. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

4. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

5. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

6. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

7. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

8. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

9. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

10. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.