SaS: Vyzývame RTVS, aby intenzívne informovala o koronavíruse

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva verejnoprávnu televíziu RTVS, aby intenzívne a počas celého dňa informovala verejnosť o mimoriadnej situácii a nevyhnutných opatreniach na Slovensku v súvislosti s koronavírusom.

 

„Je nanajvýš žiadúce, aby si verejnoprávna televízia plnila svoju úlohu a nemusela ju v procese informovania o koronavíruse suplovať súkromná televízia. V takto mimoriadnej situácii musia dostávať občania informácie v prvom rade od verejnoprávnej televízie. Nie je predsa možné, aby RTVS nevedela promptne zareagovať a namiesto filmov a reklám zaradiť mimoriadne vysielanie,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

Súčasná situácia v Taliansku je podľa liberálov najmä dôsledkom neinformovanosti. „Občania potrebujú poznať dôležitosť nosenia rúšok, ale aj možnosti nakazenia sa, či nariadenia, ako sa správať. Po internete sa šíria hoaxy a nepresné informácie o inkubačnej dobe či spôsobe prenosu. Len zaručené a pravdivé informácie nás môžu ochrániť pred panikou a celospoločenskou krízou,“ uzavrel Richard Sulík.