Úrad vlády dnes pristúpil k radikálnym opatreniam v súvislosti so šírením koronavírusu

13.03.2020 18:32 | Tlačové správy | TS ÚV

Zamestnanci na home office, pozastavené prevádzky stravovacích zariadení. Nevyhnutný chod úradu vlády, ale najmä zasadnutí vlády a krízového štábu ostávajú zabezpečené a sú naďalej prioritou.

Príkazom vedúceho ÚV SR Matúša Šutaja Eštoka, platným od pondelka 16. marca 2020, o opatreniach prijatých v súvislosti s aktuálnym vývojom šírenia koronavírusu na území SR a z dôvodu všeobecného záujmu na zníženie nebezpečného šírenia prenosnej choroby medzi zamestnancami ÚV SR bude do zamestnania chodiť iba nevyhnutný počet zamestnancov tak, aby bol zabezpečený chod úradu, činnosť vlády SR a výkonných orgánov krízového riadenia. Ostatní zamestnanci, ktorí nie sú PN, OČR alebo na dovolenke, budú využívať home office a sú povinní zdržiavať sa v mieste svojho pobytu.

Úrad vlády SR zároveň pozastavuje prevádzku svojich stravovacích zariadení a ruší pobyty v ÚZ Limbora.

Úrad vlády SR prijal v uplynulom období aj iné opatrenia, akými sú napríklad: pravidelná dezinfekcia povrchov a priestorov v zariadeniach ÚV SR, zákaz organizovať vzdelávacie aktivity, zasadnutia rôznych pracovných skupín a komisií či zrušil zahraničné pracovné cesty zamestnancov úradu.

Zamestnanci úradu sú povinní dodržiavať tiež všetky usmernenia a príkazy vydané krízovým štábom, ktoré platia na území Slovenskej republiky.

Bývalý redaktor Markízy bude poradcom a hovorcom ministra dopravy

Poradcom ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala pre strategickú a krízovú komunikáciu sa stal bývalý novinár Ivan Rudolf.

Už viete, kto je Nanuk? Stredoslovenská energetika, a. s., prináša zaujímavú zmenu v kreatíve (VIDEO)

Spoločnosť Stredoslovenská energetika, a. s., sa po troch rokoch rozhodla zmeniť svoj komunikačný koncept. Ústredná postava a tvár predchádzajúceho konceptu Šoko odovzdáva štafetu peknej a šikovnej eskimáčke Nanuk.

Bývalá hovorkyňa premiéra má novú prácu

Bývalá hovorkyňa premiéra sa presunula z úradu vlády do parlamentu.

Penta čistí redakciu Trendu, zbavila sa ľudí, ktorí sa ozvali proti zásahom zhora

Penta si s nákazou koronavírusu vyčistila redakciu od kritických a "neposlušných" redaktorov.

Zabite nudu počas karantény a natočte spot pre 365.bank!

Aktuálna situácia ohľadne koronavírusu donútila ostať doma nejedného človeka. Čo zrazu s toľkým voľným časom? Môžete ho využiť efektívne, kreatívne a ešte sa aj zabavíte. 365.bank totiž dáva príležitosť stať sa hlavnými aktérmi jej spotov. Hercami, kameramanmi, rekvizitármi či strihačmi. Stačí si len vybrať jeden zo scenárov a poslať svoje podomácky vytvorené videá odborníkom.

Z Trendu odchádzajú ďalší ľudia

Minulý týždeň sa v redakcii Trendu osem ľudí vrátane zástupkyne šéfredaktora dozvedelo, že vedenie nemá záujem o ďalšiu spoluprácu a v redakcii končia.

RTVS pridáva do vysielania bohoslužby, ale nie tak, ako žiadal Matovič

Vláda minulý týždeň požiada riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka, aby RTVS každý deň o 18:00 vysielala na Dvojke bohoslužby. RTVS dnes oznámila, že pridáva do vysielania bohoslužby, ale nie tak, ako žiadal Igor Matovič.

Členovia Klubu reklamných agentúr posielajú vláde, zadávateľom aj kolegom otvorený list

Zástupcovia reklamných agentúr združených v KRAS-e zverejnili otvorený list, ktorý adresujú kolegom, zadávateľom ja vláde. Prinášame celé znenie:

Kontroverzný youtuber Rudolf Vasky je opäť zadržaný

Vyšetrovateľ NAKA dnes opätovne zadržal Rudolfa Vaskyho. „Dôvodom je nerešpektovanie rozhodnutia súdu, ktorým tejto osobe zakázal uverejňovať príspevky na verejnosť, alebo sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať,“ píše polícia na facebooku.

Chystá sa náhrada za zrušenú Eurovíziu (VIDEO)

Európska vysielacia únia (EBU) chystá náhradu za medzinárodnú spevácku súťaž Eurovízia, ktorej tento ročník sa zrušil kvôli pandémii koronavírusu.