BILLA odporúča seniorom nakupovať v jej supermarketoch v ranných hodinách Foto: Blla

BILLA odporúča seniorom nakupovať v jej supermarketoch v ranných hodinách

19.03.2020 14:04 | Tlačové správy | TS

BILLA pokračuje so zavedením viacerých opatrení v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom. V rámci úpravy otváracích hodín myslí najmä na najzraniteľnejšiu časť populácie, našich seniorov. Z toho dôvodu odporúča na svojich predajniach aj hodiny, ktoré môžu využiť seniori na svoj bezpečný nákup. Po konzultácii s odborníkmi boli za týmto účelom vyčlenené ranné hodiny od 8.00 do 9.00 hod.

BILLA myslí aj na najzraniteľnejšiu časť populácie a to seniorov, ktorí sú z hľadiska následkov nákazy najviac ohrození. Z toho dôvodu na všetkých 150-tich predajniach odporúča využívať nákupné hodiny určené práve pre nich. „Po konzultácii s predstaviteľmi Jednoty dôchodcov na Slovensku sme dospeli k záveru, že najvhodnejšími hodinami budú práve tie ranné, v čase od 8.00 do 9.00 hod. Preto prosíme všetkých ostatných zákazníkov, aby si na svoj nákup vyberali iné časy, a dbali aj na zdravie našich starších občanov. Aj týmto spôsobom sa snažíme chrániť tých najzraniteľnejších spomedzi nás,“ vysvetľuje Kvetoslava Kirchnerová, hovorkyňa spoločnosti BILLA.

Zástupcovia seniorov tento krok vnímajú veľmi pozitívne. „Veľmi vítame tento druh ohľaduplnosti voči starším občanom, ktorí sa s touto situáciou vysporiadavajú o niečo ťažšie. Po internej konzultácii sme dospeli k záveru, že práve ranné hodiny sú optimálne,“ ďakuje Ján Lipiansky, predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku.
Celoslovenské opatrenia v boji proti šíriacemu sa vírusu vytvárajú enormný tlak na viaceré sektory. Viditeľné je to aj v oblasti potravinárstva a zabezpečovania potravín pre obyvateľstvo. Nápor zákazníkov v obchodoch zatiaľ neustupuje. V tomto období je prvoradým cieľom spoločnosti BILLA, ako jedného z kľúčových hráčov na trhu, zabezpečiť dostatok potravín pre všetkých svojich zákazníkov a zároveň dbať o ich bezpečnosť, ako aj zdravie svojich zamestnancov.

„K celej situácii pristupujeme zodpovedne a naši zamestnanci robia maximum, aby aj v týchto náročných časoch zákazníci v našich predajniach nakúpili všetko, čo potrebujú. Vyzývame aj našich zákazníkov, aby boli zodpovední a ohľaduplní k sebe, k svojmu okoliu a v neposlednom rade k našim zamestnancom a používali ochranné prostriedky, ako sú rúška a ochranné rukavice pri kontakte s nebalenými potraviny, vystríhali sa kašlaniu a kýchaniu hlavne v týchto oddeleniach. Vláda SR doteraz nevydala povinnosť nosenia ochranných prostriedkov pri vstupe do predajne potravín, preto na to našich zákazníkov dôrazne upozorňujeme a pri vchode do každej jednej z našich 150 predajní sme umiestnili oznamy. Na našich predajniach sme prijali preventívne opatrenia, aby sme zabránili šíreniu vírusov, pravidelne a vo zvýšenej miere dezinfikujeme nákupné vozíky a košíky, pokladničné pásy, predeľovače. Rovnako tiež pravidelne dezinfikujeme priestory v zázemí predajní, priestory centrály a skladov. Do odvolania sme zrušili ochutnávky na všetkých našich predajniach z preventívnych dôvodov,“ dopĺňa K. Kirchnerová.

BBC prepustí 450 ľudí z britských televíznych kanálov a rádií

Britská vysielacia spoločnosť BBC prepustí 450 ľudí z regionálnych televíznych kanálov, rozhlasových staníc i z radov tých, ktorí vytvárajú spravodajský obsah na internete.

Kampaň Nebuď pirát so Sajfom od O2 získala ocenenie v celosvetovej PR súťaži (VIDEO)

Na celosvetovej súťaži PR projektov SABRE Awards získala spoločnosť O2 Slovakia ocenenie v kategórii Telekomunikácie za kampaň Nebuď pirát, v rámci ktorej operátor poukazuje na nebezpečenstvo používania mobilných telefónov za volantom a mladých vodičov zároveň motivuje k ich zodpovednému využívaniu.

Súd začal riešiť požiadavku Agrofertu na ospravedlnenie od Českej televízie

Soud se dnes začal zabývat žalobou, kterou se koncern Agrofert domáhá omluvy od České televize (ČT). Koncern tvrdí, že ČT poškodila jeho pověst, když ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Televize to odmítá. Trvá na tom, že reportáže byly pravdivé a vyvážené a že nebyly objektivně způsobilé k tomu, aby pověst Agrofertu poškodily.

Vo vedení VÚB banky majú posilu

Vrchný riaditeľ Antonio Bergalio, ktorý bol zodpovedný za úsek Financie, plánovanie a kontroling, sa po 6 rokoch vo VÚB banke, stane novým CFO v chorvátskej banke PRIVREDNA BANKA ZAGREB.

Do ČR sa vracajú zahraniční filmári, tých amerických pozýva aj minister

Do Česka se ve velké míře vracejí zahraniční filmové štáby.

Súd vyniesol rozsudok smrti nad novinárom kvôli protestom

V Iráne odsúdili na trest smrti novinára obvineného z podielu na rozpútanie protestov v roku 2017.

Záchrana pre všetky ženy vylúčené zo spoločnosti

Príbeh o žene, ktorá vyhorela. Sebavedomá, svedomitá perfekcionistka, ktorá vie, čo chce dosiahnuť v živote a za svoje úsilie aj niečo očakáva. Jedného dňa však vyhorí a upadne do hlbokej depresie.

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie aj predsedu

Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) od 8. júna 2020 pracuje v novom zložení, jej dvoch nových členov vymenovala ministerka kultúry SR Natália Milanová.

Novým vedúcim Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku je bývalý novinár

Od 1.júla má Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku nového vedúceho. Stal sa ním dlhoročný zamestnanec EP a bývalý novinár Robert Sermek.

Spoločnosť Xerox má nového šéfa pre Slovensko a ČR

Spoločnosť Xerox menovala nového generálneho riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko. Od 1. júla je ním Peter Halmo, ktorý predtým pôsobil na pozícii riaditeľa slovenského pobočky a priameho predaja v Českej republike a na Slovensku.