Informácie o povodniach hľadali diváci v prvom rade na Markíze

07.06.2013 13:17 | Tlačové správy | mk, APRSR

Televízne noviny sa stali najsledovanejšou spravodajskou reláciou dňa v oboch hlavných cieľových skupinách. Zlatica Puškárová a Jaroslav Zápala nimi divákov sprevádzali priamo z nábrežia rozvodneného Dunaja. Na dnes sú pripravené aj Mimoriadne Televízne noviny.

Televízia Markíza operatívne zareagovala na vývoj povodňovej situácie na Slovensku, vo štvrtok 6. júna 2013 odvysielala tri vydania Mimoriadnych správ, ako aj podvečerné a večerné Televízne noviny priamo z nábrežia rozvodneného Dunaja v Bratislave.

Zvýšený záujem divákov o aktuálne spravodajstvo potvrdili aj výsledky sledovanosti. Televízne noviny sa stali najsledovanejšou spravodajskou reláciou dňa v oboch hlavných cieľových skupinách.

V strategickej cieľovej skupine 12-54 dosiahli rating 10,8 % a trhový podiel 41,8 %, pozrelo si ich 690-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Televízne noviny obzvlášť zaujali mladých mužov 15-24 (share 48,6 %), divákov v Nitrianskom kraji 12-54 (share 46,3 %) a vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (share 49,5 %).

Jednotkou na trhu boli aj podvečerné Prvé Televízne noviny s podielom 33,5 % v cieľovej skupine 12-54. Zabodovali najmä medzi mladými ženami 25-34 (share 46,6 %) a vysokoškolsky vzdelanými divákmi 12-54 (share 48,9 %).
V priebehu popoludnia odvysielala Markíza trojicu Mimoriadnych správ s najaktuálnejšími informáciami o povodniach. Najvyšší divácky záujem pritiahlo vydanie o 15:55, ktoré v cieľovej skupine 12-54 dosiahlo trhový podiel 38,4 %.
V intenzívnom pokrývaní povodňovej situácie pokračuje redakcia spravodajstva nepretržite aj dnes, v piatok 7. júna 2013. So začiatkom o 20:30 sú pre divákov TV Markíza pripravené Mimoriadne Televízne noviny s ďalšími aktuálnymi informáciami a exkluzívnymi materiálmi.
Vysielané budú opäť z exteriéru s moderátormi Zlaticou Puškárovou a Jaroslavom Zápalom, ktorí sa naživo spoja s redaktormi v momentálne najohrozenejších oblastiach Komárna a Štúrova. Prinesú tiež rekapituláciu doterajších udalostí a zaujímavé ľudské príbehy.
Z tohto dôvodu dnes TV Markíza neodvysiela pôvodne plánovaný seriál Búrlivé víno, diváci však rozhodne o nič neprídu, 104. časť sa posúva na pondelok 10. júna 2013 o 20:20.
PR oddelenie TV Markíza

V EP odhalili pamätník na počesť Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a Daphne C. Galizie (FOTO)

Na pôde Európskeho parlamentu dnes odhalili pamätník, na počesť zavraždeným novinárom zo Slovenska a Malty. Tri roky po vražde maltskej novinárky Daphne Caruana Galizie a dva roky po vražde slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej si ich takto uctila skupina poslancov Európskeho parlamentu, predstaviteľov Európskej komisie, a to za prítomnosti ich rodičov a blízkych.

Do BILLA športovej rodiny pribudla biatlonistka Paulína Fialková

Spoločnosť BILLA sa dlhodobo snaží apelovať na verejnosť aj v oblasti zdravého stravovania v kombinácií s pravidelným pohybom. Je partnerom mnohých športových aktivít a podujatí, podporuje však aj šikovných slovenských športovcov. Vo februári k súčasným mužským ambasádorom pribudla úspešná biatlonistka Paulína Fialková, aktuálne bojujúca o medaily na Majstrovstvách sveta v biatlone v Taliansku.

Vyzývame politikov a političky, aby nepoužívali dezinformácie v politickom súboji

Pár dní pred voľbami 50 osobností občianskeho a podnikateľského života posiela politikom výzvu s názvom Klamať sa nemá.

Vydavateľstvo Mladá fronta je v úpadku, rozhodol súd

Vydavatelství Mladá fronta a. s. je v úpadku. Věřitelé by měli pohledávky přihlásit do dvou měsíců, soud je přezkoumá v květnu.

V nedeľnej televíznej diskusii sa stretnú Peter Pellegrini a Andrej Kiska (VIDEO)

Sú dva týždne pred voľbami a politický súboj sa vyostruje.

Slovenská sporiteľňa oficiálne spustila web #mamnato.sk

Po troch mesiacoch pilotnej prevádzky Slovenská sporiteľňa oficiálne spustila web #mamnato.sk.

Polícia obvinila manažéra RTVS zo sexuálneho zneužívania 13-ročného dievčaťa (FOTO)

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave dnes vzniesol po niekoľko mesačnom vyšetrovaní obvinenie z trestného činu sexuálneho zneužívania 56-ročnému Romanovi P. z Bratislavy, informuje polícia.

Kočner priamo cez Haščáka vybavoval, čo sa bude a nebude písať v médiách Penty

To, že s Marianom Kočnerom komunikoval len v právnej rovine, ako sa snažil šéf Penty Jaroslav Haščák vo výpovedi na súde v prípade kauzy vraždy Jána Kuciaka naznačiť, nie je úplne pravda.

Súd rozhodne o pokute 400.000 Kč za reláciu Kauzy Jaromíra Soukupa

Pražský městský soud dnes rozhodne o žalobě televize Barrandov na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Rada televizi loni vyměřila pokutu 400.000 korun za neobjektivitu v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa.

Kiska ku kompromitujúcemu videu: Fico mi sľuboval pomstu... a už je to akože anonymne tu

Vo štvrtok popoludní dostali redakcie niektorých médií anonymný mail s videom a textom: „Uniklo tajné video, na ktorom predstavitelia popradského podsvetia M. Reichel a M. Šuliga svedčia o tom, ako robili podvody s Andrejom Kiskom.“