Informácie o povodniach hľadali diváci v prvom rade na Markíze

07.06.2013 13:17 | Tlačové správy | mk, APRSR

Televízne noviny sa stali najsledovanejšou spravodajskou reláciou dňa v oboch hlavných cieľových skupinách. Zlatica Puškárová a Jaroslav Zápala nimi divákov sprevádzali priamo z nábrežia rozvodneného Dunaja. Na dnes sú pripravené aj Mimoriadne Televízne noviny.

Televízia Markíza operatívne zareagovala na vývoj povodňovej situácie na Slovensku, vo štvrtok 6. júna 2013 odvysielala tri vydania Mimoriadnych správ, ako aj podvečerné a večerné Televízne noviny priamo z nábrežia rozvodneného Dunaja v Bratislave.

Zvýšený záujem divákov o aktuálne spravodajstvo potvrdili aj výsledky sledovanosti. Televízne noviny sa stali najsledovanejšou spravodajskou reláciou dňa v oboch hlavných cieľových skupinách.

V strategickej cieľovej skupine 12-54 dosiahli rating 10,8 % a trhový podiel 41,8 %, pozrelo si ich 690-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Televízne noviny obzvlášť zaujali mladých mužov 15-24 (share 48,6 %), divákov v Nitrianskom kraji 12-54 (share 46,3 %) a vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (share 49,5 %).

Jednotkou na trhu boli aj podvečerné Prvé Televízne noviny s podielom 33,5 % v cieľovej skupine 12-54. Zabodovali najmä medzi mladými ženami 25-34 (share 46,6 %) a vysokoškolsky vzdelanými divákmi 12-54 (share 48,9 %).
V priebehu popoludnia odvysielala Markíza trojicu Mimoriadnych správ s najaktuálnejšími informáciami o povodniach. Najvyšší divácky záujem pritiahlo vydanie o 15:55, ktoré v cieľovej skupine 12-54 dosiahlo trhový podiel 38,4 %.
V intenzívnom pokrývaní povodňovej situácie pokračuje redakcia spravodajstva nepretržite aj dnes, v piatok 7. júna 2013. So začiatkom o 20:30 sú pre divákov TV Markíza pripravené Mimoriadne Televízne noviny s ďalšími aktuálnymi informáciami a exkluzívnymi materiálmi.
Vysielané budú opäť z exteriéru s moderátormi Zlaticou Puškárovou a Jaroslavom Zápalom, ktorí sa naživo spoja s redaktormi v momentálne najohrozenejších oblastiach Komárna a Štúrova. Prinesú tiež rekapituláciu doterajších udalostí a zaujímavé ľudské príbehy.
Z tohto dôvodu dnes TV Markíza neodvysiela pôvodne plánovaný seriál Búrlivé víno, diváci však rozhodne o nič neprídu, 104. časť sa posúva na pondelok 10. júna 2013 o 20:20.
PR oddelenie TV Markíza

Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

1. Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

Reportéri bez hraníc (RSF) zverejnili vyhlásenie, v ktorom naliehajú na slovenskú prezidentku, aby nepodpísala pozmeňujúce a doplňujúce návrhy tlačového zákona, ktoré v utorok prijal parlament, pretože by slovenským politikom poskytli automatické právo na odpoveď v médiách, ak by uvedené správy boli „nepravdivé alebo zavádzajúce“.

Poštová banka má vlastnú kolekciu oblečenia: Dobro sa nosí (FOTO)

2. Poštová banka má vlastnú kolekciu oblečenia: Dobro sa nosí (FOTO)

Poštová banka spustila predaj vlastnej kolekcie oblečenia pod názvom Dobro sa nosí. Celý výťažok z  predaja poputuje na dobrú vec. Záujemcovia ju nájdu v predajni Nosene a kúpou kúskov z tejto kolekcie sa aj oni stanú nositeľmi dobra.

Poľsko sa vo svete promuje fotografiami Prahy (FOTO)

3. Poľsko sa vo svete promuje fotografiami Prahy (FOTO)

Poľsko si najalo americkú reklamnú agentúru, ktorá jeho krásy propagovala prostredníctvom fotografií z Prahy. Poľská národná nadácia zaplatila americkej agentúre White House Writers Group (WHWG) podľa poľského portálu onet.pl 5,5 milióna dolárov.

Novinár bol zatknutý po tweete, ktorým urazil políciu

4. Novinár bol zatknutý po tweete, ktorým urazil políciu

Chorvátsky novinár spravodajského portálu Index.hr bol zatknutý a prepustený s pokutou za údajnú urážku chorvátskej polície na twitteri. Kvôli ďalšiemu vyjadreniu na tejto sociálnej sieti čelí obvineniu, že sa dotkol cítenia Chorvátov, informovali miestne médiá.

5. Parlament zrušil koncesionárske poplatky pre časť obyvateľov. Pozrite sa pre koho a od kedy

Parlament dnes schválil novelu zákona, ktorou zrušil koncesionárske poplatky pre dôchodcov, ľudí v hmotnej núdzi a pre zdravotne postihnutých.

Internet by sme deťom nemali zakazovať.  Mali by sme ich učiť používať ho správne

6. Internet by sme deťom nemali zakazovať. Mali by sme ich učiť používať ho správne

Internet sa veľmi rýchlo stal neoddeliteľnou súčasťou života dospelých, ale aj tínedžerov a detí. Tie si bez online pripojenia nevedia predstaviť svoj deň. Internet sa už od útleho detstva stáva ich primárnym zdrojom informácií, ale aj hlavným sprostredkovateľom sociálneho kontaktu s rovesníkmi. Nadácia Orange vo svojom grantovom programe e-Školy pre budúcnosť upozorňuje na potrebu zabezpečiť žiakom potrebné zručnosti a skúsenosti nevyhnutné pre spoločenské a pracovné prostredie 21.storočia.

7. Orange spúšťa globálnu komunikačnú kampaň na podporu rozumného a bezpečného používania digitálnych technológií (VIDEO)

Orange v týchto dňoch spúšťa aj na Slovensku globálnu kampaň, ktorá sa zaoberá rozumným a bezpečným používaním digitálnych technológií.

Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

8. Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

Politici, vysokí štátni úradníci a ďalší predstavitelia verejných inštitúcií opäť získajú právo na zverejnenie reakcie na články tlače a tlačových agentúr, pokiaľ tieto články obsahujú nepravdivé alebo neúplné údaje o ich práci.

Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

9. Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

Vydavatelství Mafra dnes spustilo prémiovou nadstavbu svého zpravodajského portálu iDNES.cz.

10. Začala vysielať nová internetová televízia - s Danglom, Zomri, Vinczeovou a ďalšími (VIDEO)

Necelý rok po začiatku vysielania v susednej Českej republike začala vysielať na Slovensku lokalizovaná Mall.tv aj s vlastnou produkciou. Vysielateľ avizuje dvanásť pôvodných relácií, v ktorých budú účinkovať známe tváre z Markízy, JOJ či RTVS.