Film Europe na 14. MFF s oceneným filmom Niet pokoja pre bezbožných

09.11.2012 11:48 | Tlačové správy |

Na 14. Medzinárodnom filmovom festivale v Bratislave v sekcii „Goya Awards – 25. Výročie" budú môcť priaznivci vzhliadnuť predpremiéru filmovej snímky Niet pokoja pre bezbožných, ktorú do slovenských a českých kín prinesie mediálna spoločnosť Film Europe.

Film získal v tomto roku šesť prestížnych španielskych filmových cien GOYA a režisér Enrigue Uribizu vo viacerých sekciách fimových cien porazil aj favorizovaného režiséra Pedra Almodóvara. Spolu za rok 2011 a 2012 získal film Niet pokoja pre bezbožných 17 významných filmových ocenení a 14 nominácií.

No habla paz para los malvados / Niet pokoja pre bezbožných / No Rest for the Wicked, režisér Enrique Urbizu: Santos Trinidad, skorumpovaný policajt, pije dlho do noci. Keď mu v prázdnom nočnom klube odmietnu viac naliať, Santos zabije majiteľa podniku, barmanku i personál. Akonáhle zistí, že na mieste bol svedok, ktorý unikol, vydáva sa Santos nájsť a odstrániť nepohodlného. V rovnakej chvíli začínajú sudkyňa Chacón a detektív Leiva vyšetrovanie trojnásobnej vraždy. Čoskoro odhaľujú, že to, čo vyzeralo ako jednoduchý drogový prípad, skrýva nebezpečenstvo islamského terorizmu. Triler inšpirovaný teroristickými útokmi v roku 2004 v Madride.

Film bude uvedený dnes o 14:00 hod. v Cinema City, sála K8. Do slovenských a českých kín je jeho premiéra plánovaná na 29.11.2012.

Film Europe Media Company je mediálna spoločnosť s tímami a kanceláriami v Prahe, Bratislave , Londýne a v Cannes. Film Europe nakupuje, koprodukuje, v kinách a na DVD distribuuje a vo vlastných televíziách vysiela - európsky film. Od roku 2010 prevádzkuje tri vlastné národné tematické televízne kanály KINO

CS, DOKU CS a MUZIKA CS. V roku 2011 spustila vysielanie Film Europe Channel – prvého európskeho filmového kanála, ktorý uvádza výhradne európsku kinematografiu zo všetkých 50 krajín geografickej Európy. Film Europe Channel je dnes dostupný v Skylinku, TV Magio, Satro, Orange, Mravianet, v najbližšej
dobe sa rozšíri o ďalších operátorov v Česku a na Slovensku. Mediálna spoločnosť spolupracuje s filmovými spoločnosťami a festivalmi v Európe a v Ázii.

Slovensko má jedinečnú luxusnú knihu Harmónia veľkého sveta (VIDEO)

1. Slovensko má jedinečnú luxusnú knihu Harmónia veľkého sveta (VIDEO)

Pozrite si VIDEÁ, ako vyzerá jedna z najkrajších kníh 17.storočia, ktorá práve vyšla v exkluzívnom prevedení v slovenčine. Navyše vyšla ako moderné faksimile, čiže verná kópia originálu z roku 1661, doplnená o slovenský preklad latinského výkladu.

Vzniká nový film o Václavovi Havlovi, Olgu stvárni Anna Geislerová

2. Vzniká nový film o Václavovi Havlovi, Olgu stvárni Anna Geislerová

Na výročie okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy sa začne natáčať film Havel.

Ivan Zach úplne ovládol televíznu skupinu Prima

3. Ivan Zach úplne ovládol televíznu skupinu Prima

Televizní skupinu Prima zcela ovládl Ivan Zach. Jeho firma THR Media koupila 75 procent v polovičním vlastníkovi Primy Denemo Media od Vladimíra Komára. V Denemo Media má přitom zbývající čtvrtinový podíl Zachova skupina GES, která zároveň už vlastní druhou polovinu Primy.

Asociácia vydavateľov tlače sa mení

4. Asociácia vydavateľov tlače sa mení

Minulý týždeň v stredu sa uskutočnilo valné zhromaždenie Asociácie vydavateľov tlače (AVT), na ktorom bola prijatá zmena stanov.

Jaromír Soukup rozbehol vlastný e-shop

5. Jaromír Soukup rozbehol vlastný e-shop

Ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup spustil vlastní internetový obchod.

6. Ako si zbytočne nepredražiť dovolenku? Tu je 7 tipov, na ktoré sa oplatí myslieť pri cestovaní do zahraničia

S letom sa blíži aj čas dovoleniek a cestovania. Obdobie, ktoré nás bude stáť nemalé úspory, a preto by sme si mali dať pozor, aby sa nám výlet zbytočne nepredražil. Bežné veci, akými sú platba za ubytovanie, letenky, výbery hotovosti z bankomatu či platba kartou nás môžu vyjsť viac, ako by sme chceli.

Británia zakázala sexistické reklamy

7. Británia zakázala sexistické reklamy

Výjavy, v ktorých žena nevie riadiť a muž nezvláda postarať sa o rodinu, zmiznú z britských médií.

Slováci majú čoraz väčší záujem o aktívnu dovolenku

8. Slováci majú čoraz väčší záujem o aktívnu dovolenku

Polovica Európanov je obézna. Tento priemer, žiaľ, nevylepšujú ani Slováci. Štatistiky však ukazujú, že máme záujem zmeniť svoj životný štýl – viac sa hýbeme a čoraz viac si vyberáme aktívny spôsob trávenia letnej dovolenky.

Po novom šéfredaktorovi má Trend aj nového zástupcu

9. Po novom šéfredaktorovi má Trend aj nového zástupcu

Po vlne odchodov sa v Trende mení vedenie.

Zomrela speváčka Lýdia Volejníčková (VIDEO)

10. Zomrela speváčka Lýdia Volejníčková (VIDEO)

Včera 13. júna zomrela vo veku 66 rokov speváčka Lýdia Volejníčková.