SaS: Verejnosť si zaslúži vedieť, aká rozsiahla korupcia sa diala na ministerstve a PPA

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) dlhodobo upozorňovala na netransparentné prideľovanie poľovných revírov a vplyv oligarchov na vedenie ministerstva pôdohospodárstva a Pôdohospodársku platobnú agentúru. Aj z toho dôvodu verí, že po zadržaní Martina Kvietka a Juraja Kožucha, bude vyšetrené nielen toto jedno korupčné podozrenie, ale aj ďalšie korupčné kauzy na ministerstve a v jeho podriadených organizáciách.

 

„PPA totiž nie je jediná organizačná zložka ministerstva, kde Slavia Capital a Martin Kvietik vyvíjali svoje aktivity. V tejto súvislosti som podávala v januári roku 2019 trestné oznámenie na ÚŠP pre závažnú ekonomickú trestnú činnosť, ktorú pácha organizovaná zločinecká skupina na Sekcii programov regionálneho rozvoja. Slavia Capital mala priamo nominovať svojich ľudí na kľúčové pozície na ministerstve za účelom vyťahovania eurofondov,“ uviedla členka SaS a bývalá riaditeľka technickej pomoci eurofondov na ministerstve pôdohospodárstva Zuzana Šubová.

Verejnosť si podľa poslankyne NR SR za SaS a tímlíderky pre pôdohospodárstvo Jarmily Halgašovej zaslúži vedieť, čo všetko a aká rozsiahla korupcia sa na ministerstve a v PPA za uplynulé roky udiala. „Vlády pod vedením strany Smer-SD nastavili systém pre našich ľudí a ten je potrebné rozbiť. Je potrebné, aby orgány činné v trestnom konaní vyšetrili všetky podozrenia z minulosti, súdy potrestali vinníkov a aby nová vláda vytvorila podmienky pre poctivých poľnohospodárov, potravinárov a lesníkov,“ uzavrela Jarmila Halgašová.