Markíza: Vo štvrtok najsledovanejšie Televízne noviny, jednotkou Farma aj Horúca krv

09.11.2012 11:52 | Tlačové správy | Markíza

Včerajšok nadviazal na úspech Markíza group, ktorá v prime-time potvrdila postavenie lídra trhu aj vďaka výborným výsledkom Televíznych novín, Farmy, ako aj programov televízie DOMA a Dajto.

V čele rebríčka najsledovanejších programov na trhu aj vo štvrtok 8. októbra 2012 figurovali Televízne noviny. Slováci pri obrazovkách opäť uprednostnili kvalitné
a najobjektívnejšie spravodajstvo na trhu. Domáce a zahraničné aktuality na Markíze včera videlo 808-tisíc divákov, pri podiele takmer 40% (12+). Podiel pri hranici 38% dosiahli aj v skupine 12–54, podobne ako Prvé Televízne noviny, ktoré získali u mužov 12-54 podiel 42,1%.

Prvá priečka medzi najúspešnejšími nespravodajskými programami patrila reality  šou Farma (12+). Drsný život odvážlivcov nepremeškalo takmer 645 tisíc divákov,
pričom odhodlanie dobrodruhov vzbudilo vysoký záujem najmä u žien (12–34), ktorých podiel predstavoval 35,4%.

Lídrom trhu v danom vysielacom čase bol aj rodinný seriál Horúca krv (12+) s počtom takmer 400 tisíc divákov a podielom 27,5%. Osudy dvoch rodín zaujali najviac ženy rovnakej cieľovej skupiny, ktoré vygenerovali podiel takmer 32%.

Romantický seriál Druhý dych v televízii DOMA bodoval podielom 17,6% u žien (12+), čo je piata najvyššia hodnota v tejto sezóne.

Darilo sa aj televízii Dajto. Film Desperado bol najsledovanejším filmom stanice od začiatku jej vysielania u mužov (12+), podiel dosiahol hodnotu 6%. Markíza group aj včera potvrdila líderstvo v hlavnom vysielacom čase s podielom 40,5% (12+), resp. 38,6 (12-54).

PR oddelenie TV Markíza

1. Parlament zrušil koncesionárske poplatky pre časť obyvateľov. Pozrite sa pre koho a od kedy

Parlament dnes schválil novelu zákona, ktorou zrušil koncesionárske poplatky pre dôchodcov, ľudí v hmotnej núdzi a pre zdravotne postihnutých.

Internet by sme deťom nemali zakazovať.  Mali by sme ich učiť používať ho správne

2. Internet by sme deťom nemali zakazovať. Mali by sme ich učiť používať ho správne

Internet sa veľmi rýchlo stal neoddeliteľnou súčasťou života dospelých, ale aj tínedžerov a detí. Tie si bez online pripojenia nevedia predstaviť svoj deň. Internet sa už od útleho detstva stáva ich primárnym zdrojom informácií, ale aj hlavným sprostredkovateľom sociálneho kontaktu s rovesníkmi. Nadácia Orange vo svojom grantovom programe e-Školy pre budúcnosť upozorňuje na potrebu zabezpečiť žiakom potrebné zručnosti a skúsenosti nevyhnutné pre spoločenské a pracovné prostredie 21.storočia.

3. Orange spúšťa globálnu komunikačnú kampaň na podporu rozumného a bezpečného používania digitálnych technológií (VIDEO)

Orange v týchto dňoch spúšťa aj na Slovensku globálnu kampaň, ktorá sa zaoberá rozumným a bezpečným používaním digitálnych technológií.

Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

4. Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

Politici, vysokí štátni úradníci a ďalší predstavitelia verejných inštitúcií opäť získajú právo na zverejnenie reakcie na články tlače a tlačových agentúr, pokiaľ tieto články obsahujú nepravdivé alebo neúplné údaje o ich práci.

Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

5. Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

Vydavatelství Mafra dnes spustilo prémiovou nadstavbu svého zpravodajského portálu iDNES.cz.

6. Začala vysielať nová internetová televízia - s Danglom, Zomri, Vinczeovou a ďalšími (VIDEO)

Necelý rok po začiatku vysielania v susednej Českej republike začala vysielať na Slovensku lokalizovaná Mall.tv aj s vlastnou produkciou. Vysielateľ avizuje dvanásť pôvodných relácií, v ktorých budú účinkovať známe tváre z Markízy, JOJ či RTVS.

Čínska firma môže kontrolovať Soukupovu Empresa Mediu a Médeu

7. Čínska firma môže kontrolovať Soukupovu Empresa Mediu a Médeu

Čínská společnost Rainbow Wisdom Investment ze skupiny CITIC se může podílet na kontrole firem Empresa Media a Médea Jaromíra Soukupa. Povolil to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

8. Pochod za život promujú aj Kotlebovci, organizátori sa dištancujú od nevhodných prejavov

Organizátori Národného pochodu za život, ktorý bude tento víkend, zverejnili vyhlásenie, v ktorom sa dištancujú od "násilných a urážlivých prejavov ... a od všetkých možných foriem, ktoré by smerovali k potláčaniu ľudských práv a slobôd."

9. Ku klimatickej iniciatíve 250 médií z celého sveta sa pridal aj denník zo Slovenska

Stovky svetových médií a ďalších inštitúcií upozorňujú tento týždeň vo zvýšenej miere na klimatické hrozby dnešnej doby. Pridali k iniciatíve s názvom Covering Climate Now.

Reuters: Za hackerským útokom na austrálsky parlament bola Čína

10. Reuters: Za hackerským útokom na austrálsky parlament bola Čína

Čína stála za hackerským útokom na austrálsky parlament a tri najväčšie politické strany pred májovými parlamentnými voľbami. Vyplýva to zo správy austrálskych tajných služieb, o ktorej s odvolaním sa na zdroje oboznámené s obsahom dokumentu informovala agentúra Reuters.