Markíza: Vo štvrtok najsledovanejšie Televízne noviny, jednotkou Farma aj Horúca krv

09.11.2012 11:52 | Tlačové správy | Markíza

Včerajšok nadviazal na úspech Markíza group, ktorá v prime-time potvrdila postavenie lídra trhu aj vďaka výborným výsledkom Televíznych novín, Farmy, ako aj programov televízie DOMA a Dajto.

V čele rebríčka najsledovanejších programov na trhu aj vo štvrtok 8. októbra 2012 figurovali Televízne noviny. Slováci pri obrazovkách opäť uprednostnili kvalitné
a najobjektívnejšie spravodajstvo na trhu. Domáce a zahraničné aktuality na Markíze včera videlo 808-tisíc divákov, pri podiele takmer 40% (12+). Podiel pri hranici 38% dosiahli aj v skupine 12–54, podobne ako Prvé Televízne noviny, ktoré získali u mužov 12-54 podiel 42,1%.

Prvá priečka medzi najúspešnejšími nespravodajskými programami patrila reality  šou Farma (12+). Drsný život odvážlivcov nepremeškalo takmer 645 tisíc divákov,
pričom odhodlanie dobrodruhov vzbudilo vysoký záujem najmä u žien (12–34), ktorých podiel predstavoval 35,4%.

Lídrom trhu v danom vysielacom čase bol aj rodinný seriál Horúca krv (12+) s počtom takmer 400 tisíc divákov a podielom 27,5%. Osudy dvoch rodín zaujali najviac ženy rovnakej cieľovej skupiny, ktoré vygenerovali podiel takmer 32%.

Romantický seriál Druhý dych v televízii DOMA bodoval podielom 17,6% u žien (12+), čo je piata najvyššia hodnota v tejto sezóne.

Darilo sa aj televízii Dajto. Film Desperado bol najsledovanejším filmom stanice od začiatku jej vysielania u mužov (12+), podiel dosiahol hodnotu 6%. Markíza group aj včera potvrdila líderstvo v hlavnom vysielacom čase s podielom 40,5% (12+), resp. 38,6 (12-54).

PR oddelenie TV Markíza

V predvolebnej kampani sa využívali falošné účty, manipulácie aj klamstvá (FOTO, VIDEO)

Prostriedky predvolebného boja sú rôzne. Hoaxy, dezinformácie a manipulácie boli súčasťou predvolebnej kampane a nezneužívali ich len antisystémové strany.

50dni.sk: Predvolebný prieskum, ktorý si objednali ľudia, sa opäť šíri správami

Hoci najdôležitejšie obdobie z pohľadu rozhodovania voličov je obdobie 1-2 týždne pred voľbami, parlament schválil zákon, ktorým zakázal zverejňovanie prieskumov volebných preferencií 50 dní pred voľbami a občanom tým obmedzil ich právo na prístup k informáciám.

Fico začal predvolebnú debatu so Závodským kritikou rádia (VIDEO)

Rádio Expres dnes odvysielalo poslednú predvolebnú diskusiu s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Bývalý premiér sa rozprával s moderátorom Braňom Závodským.

Finálna predvolebná debata priniesla Markíze rekord (VIDEO)

Záverečná zo série piatich predvolebných diskusií pod názvom Voľby 2020, ktorú vysielala v utorok Markíza, sa v utorok stala najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

365.bank posiela ľudí voliť (VIDEO)

Od štvrtku a počas najbližších troch dní 365.bank zásadne a netradične mení rétoriku. V komunikácii neprezentuje žiadne produkty, namiesto toho vyzýva ľudí, aby išli voliť. Ísť voliť je totiž podľa nej dôležitejšie, než riešiť výšku úrokových sadzieb na sporení či predbiehať sa s ostatnými bankami, ktorá je najlepšia.

Nominácie na slovenských Oscarov sú známe (VIDEO)

Najviac nominácií na národnú filmovú cenu Slnko v sieti za uplynulý rok získal film Amnestie.

Aktivisti sa zamkli o bránu Úradu vlády (VIDEO)

Členovia a členky z hnutia Extinction Rebellion Slovakia sa zamkli o Úrad vlády, aby upozornili na naliehavosť klimatickej krízy.

Facebook zrušil Kulturblog a ďalších 6 stránok, ktoré propagovali kotlebovcov

Facebook v noci z utorka na stredu zrušil sedem facebookových stránok, ktoré boli napojené na Kotlebovu ĽSNS. Spoločnosť nespresnila, o ktoré stránky ide, no dnes ráno už nie je online napríklad stránka Kulturblog.

Mimovládky reagujú na útoky kotlebovcov a ďalších politikov v predvolebných debatách (VIDEO)

Zástupcovia viacerých významných mimovládnych organizácií napísali otvorený list, v ktorom reagujú na neustále útoky politikov a hlavne teraz v predvolebnom období.

Grendel k prípadu s Ruttkayovou: Kočner je v base, jeho opičky však stále makajú (VIDEO)

Prokurátorka Beáta Vítková z Krajskej prokuratúry v Bratislave podala návrh na obžalobu poslanca za hnutie OĽANO Gábora Grendela pre ohrozenie bankového tajomstva Mariána Kočnera. Urobila tak napriek tomu, že komunikácia z Kočnerovej Threemy dokazuje, že novinárka Martina Ruttkayová svedčila proti Grendelovi na objednávku Mariána Kočnera.