Rakúsko od dnes ruší hraničné kontroly na vybraných hraničných priechodoch aj so Slovenskom

17.05.2020 19:25 | Tlačové správy |

Od nedele 17. mája 2020 ruší Rakúsko systematické kontroly zo svojej strany na tzv. vnútorných hraniciach so Švajčiarskom, Lichtenštajnskom, Nemeckom, ČR, Slovenskom a Maďarskom. Kontroly s Talianskom a Slovinskom zostávajú zachované.

Pre slovenských občanov platia pri prekročení hraníc do Rakúska všetky ostatné opatrenia - napríklad negatívny test na COVID 19 nie starší ako 4 dni alebo 14-dňová povinná domáca karanténa - okrem presne daných výnimiek. Tieto opatrenia budú policajné hliadky v Rakúsku námatkovo kontrolovať.

Hraničné kontroly v SR sa budú naďalej vykonávať.
Hoci Rakúsko od 17. 05. 2020 otvára hranice so Slovenskou republikou, neznamená to, že rovnaké pravidlá platia aj pri vstupe na naše územie. V tomto prípade je potrebné riadiť sa opatreniami stanovenými v Slovenskej republike. Pre osoby prichádzajúce na Slovensko stále platí povinnosť štátnej karantény, pričom pre niektoré skupiny ľudí platia výnimky za jasne stanovených pravidiel.

Ústredný krízový štáb SR pri uvoľňovaní opatrení dôsledne posudzuje epidemiologickú situáciu nielen v SR, ale aj v okolitých krajinách. Kľúčovým faktorom ostáva ochrana verejného zdravia občanov Slovenskej republiky.

Online účet zadarmo cez Georgea propaguje známy herec (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa prichádza s novou kampaň, ktorou tvárou je herec Marián Mitáš.

4ka naďalej rozširuje svoje pokrytie, jej signál pribudol vo vyše troch desiatkach miest a obcí

Mobilný operátor 4ka má opäť dobré správy pre svojich klientov. V týchto týždňoch zvýšil svoje pokrytie na 80% populácie, pre ktorých je odteraz k dispozícii najmodernejšia LTE sieť.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.