Rakúsko od dnes ruší hraničné kontroly na vybraných hraničných priechodoch aj so Slovenskom

17.05.2020 19:25 | Tlačové správy |

Od nedele 17. mája 2020 ruší Rakúsko systematické kontroly zo svojej strany na tzv. vnútorných hraniciach so Švajčiarskom, Lichtenštajnskom, Nemeckom, ČR, Slovenskom a Maďarskom. Kontroly s Talianskom a Slovinskom zostávajú zachované.

Pre slovenských občanov platia pri prekročení hraníc do Rakúska všetky ostatné opatrenia - napríklad negatívny test na COVID 19 nie starší ako 4 dni alebo 14-dňová povinná domáca karanténa - okrem presne daných výnimiek. Tieto opatrenia budú policajné hliadky v Rakúsku námatkovo kontrolovať.

Hraničné kontroly v SR sa budú naďalej vykonávať.
Hoci Rakúsko od 17. 05. 2020 otvára hranice so Slovenskou republikou, neznamená to, že rovnaké pravidlá platia aj pri vstupe na naše územie. V tomto prípade je potrebné riadiť sa opatreniami stanovenými v Slovenskej republike. Pre osoby prichádzajúce na Slovensko stále platí povinnosť štátnej karantény, pričom pre niektoré skupiny ľudí platia výnimky za jasne stanovených pravidiel.

Ústredný krízový štáb SR pri uvoľňovaní opatrení dôsledne posudzuje epidemiologickú situáciu nielen v SR, ale aj v okolitých krajinách. Kľúčovým faktorom ostáva ochrana verejného zdravia občanov Slovenskej republiky.

Český Deník N vlani vykázal stratu 30 miliónov korún

Český Deník N, ktorý sa inšpiroval slovenským Denníkom N, vlani vykázal stratu 30 miliónov korún a tento rok za prvý polrok strata predstavovala osem miliónov českých korún.

Slovensko vyhostilo troch ruských diplomatov, mali pracovať pre ruskú tajnú službu

Zamestnanci ruskej ambasády podnikali na Slovensku špionáž pod diplomatickým krytím, upozornil Denník N.

V Hongkongu bol zatknutý prodemokratický mediálny magnát

V Hongkongu bol dnes na základe nového bezpečnostného zákona zatknutý mediálny magnát Jimmy Lai.

Zjazdoví lyžiari a kanoista si zmerali sily v netradičnom trojboji. Kto zvíťazil? (VIDEO)

Vodnoslalomár Matej Beňuš a zjazdoví lyžiari Adam a Andreas Žampovci sa stretli v súboji, ktorý preveril ich šikovnosť, rýchlosť aj schopnosti na bicykli. Ich zápolenie je súčasťou kampane spoločnosti BILLA, v ktorej predajniach prebieha počas tohto leta spotrebiteľská súťaž „Uži si leto na bajku“ o 240 športových bicyklov.

Polícia vyšetruje rasistický článok o požiari v Bohumíne

Polícia vyšetruje rasistický článok o tragickom požiari v Bohumíne.

Šíri sa podvod, ktorý zneužíva tvár Pellegriniho, Rozborila aj Hamšíka (FOTO)

Napriek tomu, že statusy s fotkou Vila Rozborila či Petra Pellegriniho sľubujúce milióny, poukážky či auto... vyzerajú už na prvý pohľad veľmi nedôveryhodne, na facebooku na ne stovky ľudí naleteli a podvod vo veľkom ďalej šíria.

O aktivity TikToku sa zaujíma už aj Twitter

Americká internetová spoločnosť Twitter prejavila záujem o prevzatie aktivít čínskej aplikácie pre zdieľanie krátkych videí TikTok v Spojených štátoch.

CNN Prima News nebude vysielať spravodajskú relaciu Hlavní Zprávy

Televizní skupina Prima v příštích týdnech stáhne svou hlavní zpravodajskou relaci Hlavní zprávy ze CNN Prima News, dále ji bude vysílat už jen na stanici Prima.

Novou šéfkou tlačového oddelenia ministerstva kultúry je dlhoročná novinárka

Aj tlačové oddelenie ministerstva kultúry, na čele ktorého je nominantka OĽaNO Natália Milanová, prešlo po voľbách zmenou.

Znížená mobilita Slovákov vyplývajúca z opatrení v koronakríze sa naplno prejavila v polročných výsledkoch skupiny O2

Počet zákazníkov operátora O2 dosiahol koncom júna už takmer 2,16 mil., čo je o 4% viac ako pred rokom. Výnosy skupiny O2 na Slovensku, ktorá zahŕňa aj výsledky spoločnosti O2 Business Services, dosiahli koncom júna 138 mil. eur, čo je medziročne menej o 6%. Do polročných výnosov sa tak naplno premietla už aj situácia spojená so šírením koronavírusu na Slovensku a štátnych opatrení k jeho zamedzeniu, ako aj tretinový pokles ceny prepojovacích poplatkov. Zisk skupiny O2 pred úrokmi a zdanením (EBITDA) medziročne stúpol o necelé 2% na 58 mil. eur.