Celé vyhlásenie Pellegriniho a podpredsedov Smeru, v ktorom vyzývajú Fica na odchod (VIDEO)

26.05.2020 15:21 | Tlačové správy |

Peter Pellegrini a ďalší podpredsedovia Smeru zverejnili toto vyhlásenie:

Pán predseda dnes vyhlásil, že je za zmeny v Smere, ktoré spravia zo Smeru silnejšiu stranu. Tešíme sa z toho, pretože v tejto zásadnej otázke sa úplne zhodujeme. Pretože Smer dnes naozaj potrebuje zmenu, ktorá ho posilní a urobí dôveryhodnejším.

Pán predseda zároveň povedal, že Smer potrebuje bojovníkov, a nie ľudí, ktorí sa silou mocou držia svojej funkcie. Sám pritom priznáva, že sa mu už bojovať nechce – ani v diskusiách, ani v parlamente. Aj v tomto s ním plne súhlasíme.

Smer musí viesť líder, ktorý chce bojovať a ľudia mu tento boj aj uveria.

Žiaľ, v mnohých ďalších postojoch sa s pánom predsedom rozchádzame a pán predseda sa rozchádza aj sám so sebou. Možnosť zmeny k lepšiemu je totiž veľmi jednoduchá a my ju dnes chceme úplne otvorene pomenovať.

Pán predseda hovorí, že Smer si vyrieši svoje vnútorné problémy sám. Pripomínam, že traja podpredsedovia strany deň po voľbách ponúkli svoje funkcie, pretože napriek dobrému výsledku sa nám nepodarilo voľby vyhrať. Zo stranu predsedu však prišla jediná reakcia – ja sa nikam nechystám. Zjavne preto si Smer rieši vnútorné problémy tak, že už dva mesiace nerokovalo predsedníctvo a nikto ani netuší, kedy bude snem.

Pán predseda hovorí, že Smer musí ostať protifašistický. Zároveň sa čuduje, keď podpredsedovia strany zásadne nesúhlasia s tým, aby sa Smer v parlamente bratal s fašistami.
Pán predseda hovorí, že Smer musí byť strana, ktorá rešpektuje aj iné názory. Zároveň v liste straníkom napíše, že prezentovanie iných názorov hrubo poškodzuje záujmy Smeru.

My dnes nahlas hovoríme to, čo si šepkajú všetci naokolo, vrátane mnohých našich straníkov či voličov, no nikto to verejne nevysloví.

Ak chce pán predseda Fico pomôcť Smeru a sociálnej demokracii na Slovensku, dozrel čas na jeho odchod z čela strany.

Svojím odchodom naplní pán predseda všetky ciele, ktoré dnes na tlačovej konferencii ohlásil. Pomôže Smeru stať sa silnejším, zásadne zvýši jeho koaličný potenciál, dá priestor novej generácii politikov, ktorá je pripravená bojovať a umožní Smeru reagovať na výzvy novej doby.

Pán predseda má dnes poslednú možnosť, aby sa vyhol osudu Vladimíra Mečiara či Mikuláša Dzurindu, ktorému sa vždy vehementne bránil. Ak nechce tragicky naplniť ich heslo – stranu som si založil, stranu si aj sám zničím – je preňho dnes jedinečná možnosť dať svojím odchodom strane nádej na lepšiu budúcnosť.

Dnes nie je v stávke len samotný Smer, ale budúcnosť celej sociálnej demokracie na Slovensku. Slovensko potrebuje sociálnu politiku pre ľudí, ktorá hľadí na slabých, chorých, starých a utláčaných.

Ak má byť takáto politika pre ľudí dôveryhodná, musia ju reprezentovať dôveryhodní lídri.

Je preto našou povinnosťou spraviť všetko, aby takáto politika mala svoje miesto na slovenskej politickej scéne a aby jej ľudia skutočne mohli veriť.

Regionálni operátori žiadajú zopakovať výber šéfa Telekomunikačného úradu

Lokálni poskytovatelia telekomunikačných služieb na Slovensku požiadali v otvorenom liste vládu SR, aby neschválila návrh na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, ktorý chce na parlamentné hlasovanie predložiť ministerstvo dopravy.

Indická novinárka zverejnila svedectvo o hrôzach pandémie koronavírusu (VIDEO)

Suzuki Ertiga Barkhy Dutt prešla za stovku dní okolo 23 tisíc kilometrov. Indická novinárka na tejto dlhej ceste zaznamenávala utrpenie svojich chudobných spoluobčanov v mestách a dedinách za pandémie spôsobenej šírením koronavírusu. Na cestu sa vydala v marci, píše agentúra AFP.

Zabudnutý na zastávke, Telekom v reklame promuje nekonečné dáta (VIDEO)

Po spote s neposlušnou dátujúcou babičkou či závislým dedkom Telekom pokračuje v sérii humorných spotov.

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka sa stal Lukáš Diko

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK) sa od 13. júla stal Lukáš Diko, ktorý prevzal vedenie redakcie občianskeho združenia.

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.