Ministerstvo školstva: Termíny a podmienky skúšok na osemročné gymnáziá a podmienky prijímačok

Prijímacie skúšky na osemročné vzdelávacie programy budú tento rok v dvoch termínoch – 15.-16. júna a 18.-19. júna 2020. Prijímacie skúšky na osemročné vzdelávacie programy, ktoré si vyžadujú overenie talentu sa uskutočnia 17. júna 2020. Žiaci, ktorí sa budú uchádzať o štúdium v osemročnom vzdelávacom programe sa o prijatí alebo neprijatí na strednú školu dozvedia do 24. júna 2020.

 

Vyplýva to z rozhodnutia ministra školstva o termínoch, organizácii a hodnotení prijímania na vzdelávanie do prvého ročníka osemročných vzdelávacích programov v stredných školách v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020, ktoré rezort zverejnil na svojom webe. Obsah prijímacej skúšky bude zodpovedať učivu 1. až 4. ročníka základnej školy.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky tiež umožnilo zriaďovateľom od 1. júna 2020 obmedzené otvorenie stredných škôl či jazykových škôl. Dôvodom je vykonanie komisionálnych skúšok, skúšok na ukončenie vzdelávania, jazykových skúšok, prijímacích skúšok či štátnych jazykových skúšok. Dočasné otvorenie týchto škôl v čase mimoriadnej situácie bude možné pod podmienkou dodržania protiepidemiologických opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR.

Rozhodnutia a usmernenie sú uverejnené na webovom sídle Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.