V súčasnosti možno využívať 32 hraničných priechodov, 12 z nich je určených pre prechod do karantény

Vnútorné hranice Slovenskej republiky je v súčasnosti možné prekročiť iba na hraničných priechodoch, ktoré určila vláda v súvislosti s kontrolami na hraniciach obnovenými z dôvodu pandémie nového koronavírusu. V júni k nim pribudli ďalšie.

 

Od 1. júna funguje na slovensko-maďarskej hranici HP Rároš-Rárospuszta, určený pre osobnú dopravu a nákladnú dopravu do 7,5 tony a riečny HP na slovensko-českej hranici Skalica-prístavisko /Baťov kanál/, určený pre osobnú dopravu.
V utorok 2. júna od 6. ráno  začne fungovať kompa Štúrovo-Ostrihom na riečnom HP s Maďarskom, určená pre nákladnú dopravu.

V júni tak bude verejnosti k dispozícii 32 cestných a riečnych hraničných priechodov.

Ich zoznam nájdete na webovej stránke MV SR http://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=zoznam-hranicnych-priechodov-na-vnutornych-hraniciach-ktore-mozno-v-sucasnosti-pouzivat alebo na FB Polície.

Pripomíname, źe na každej hranici sú určené priechody, na ktorých možno prejsť do domácej karantény pod dohľadom aplikácie eKaranténa.

Na hranici s Rakúskom sú to priechody Petržalka-Berg a Jarovce-Kitsse, na hranici s Maďarskom HP Čunovo-Rajka-Diaľnica, Šahy-Parassapusta, Milhosť-Tornyosnémeti,  na hranici s Poľskom HP Vyšný Komárnik-Barwinek a Trstená Chyžné, na hranici s Ukrajinou HP Vyšné Nemecké-Užhorod a na slovensko-českej hranici Drietoma-Starý Hrozenkov, Brodské-Břeclav, Svrčinovec-Mosty u Jablunkova a Makov-Bilá Bumbálka.

MV SR zároveň upozorňuje, že ak osoba prekročí  vnútornú hranicu Slovenskej republiky na iných miestach, dopúšťa sa priestupku, za ktorý je možné uložiť pokutu do 300 € a v blokovom konaní do 165 €.